Valmieras Ziņas

“Swedbank” aptauja: vairāk nekā puse iedzīvotāju uzkrājumus pensiju 2.līmenī neuztver kā savu naudu

Lasīšanas laiks: 2 min

“Swedbank” veiktā iedzīvotāju aptauja rāda, ka tikai katrs trešais pensiju 2.līmeņa dalībnieks uztver šos uzkrājumus kā savu naudu un ar tiem nākotnē rēķinās, informē Kristīne Jakubovska, “Swedbank” mediju attiecību vadītāja.

Tikai 6% iedzīvotāju regulāri seko līdzi uzkrāto līdzekļu apjoma izmaiņām. Taču lielākā daļa jeb 61% iedzīvotāju uzkrājumus pensiju 2.līmenī neuztver kā savu naudu. No tiem 35% kopumā neuzticas pensiju sistēmas ilgtspējai nākotnē. 18% neuzskata uzkrājumus par savu naudu, jo to saņems tikai pensionējoties, bet 8% pat nezina, kura banka pārvalda iemaksas un cik daudz līdzekļu uzkrāts. 

Pētījums liecina, ka starp nozīmīgākajiem kritērijiem pensiju 2.līmeņa pārvaldnieka izvēlē dominē uzticēšanās savas bankas piedāvājumam (61% aptaujāto). Tam seko pārvaldnieka drošība un uzticamība (17%), kā arī prognozētais peļņas līmenis (9%). Taču ceturtdaļa (26%) aptaujāto neslēpj – viņi vispār neiedziļinās pensiju 2.līmeņa pārvaldnieku piedāvājumā pēc būtības, bet vēl 5% norāda, ka viņiem nav svarīgi, kas pārvalda viņu pensiju 2.līmeņa uzkrājumus.

Kam būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties pensiju 2.līmeņa pārvaldnieku?

• Pārvaldnieka spējai nodrošināt pozitīvu pensijas kapitāla dinamiku ilgtermiņā. Portālā www.manapensija.lv ikviens var salīdzināt dažādu pensijas pārvaldnieku ienesīguma datus ne vien šobrīd, bet arī pirms mēneša, aizvadītajā gadā un vēl agrāk.

• Pārvaldnieka pieredzei un uzticamībai, jo pensiju 2.līmeņa uzkrājums tiek veidots un pārvaldīts ilgtermiņā.

• Bieža pensiju pārvaldītāju maiņa var negatīvi ietekmēt uzkrājuma vērtības pieaugumu, ja maiņa izdarīta nepareizā laikā. Lai savu uzkrājumu ne tikai nosargātu, bet arī vairotu, ir svarīgi turēties pie viena pensiju plāna ilgtermiņā, jo pensijas uzkrājums ir ilgtermiņa ieguldījums, kuru uzrauga uzticams sadarbības partneris.

Swedbank iedzīvotāju aptauja par attieksmi pret pensiju 2.līmeņa uzkrājumiem veikta 2016.gada oktobrī, sadarbībā ar Snapshots, aptaujājot 705 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku reģionos.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri