Valmieras Ziņas

Iveta Pāže: Zinību ceļu uzsākot

Lasīšanas laiks: 2 min

1.septembris ir īpašs notikums katram no mums – tiem, kas pirmo reizi kāps pāri skolas slieksnim, lai iegūtu jaunas zināšanas un prasmes, tiem, kas atgriezīsies skolā, lai tiktos ar draugiem un tiektos pēc jauniem sasniegumiem, gan arī tiem, kam skolas laiks jau aiz muguras, bet vēl joprojām sirdi silda atmiņas par skolā piedzīvoto.

Skolas teju, teju vērs durvis, lai ļautu skolu gaiteņus atkal pieskandināt ar bērnu čalām un skolotāju apņēmības pilnajiem soļiem, kas gatavi vest skolēnus zinību pilnā ceļojumā. Skolas jaunajam mācību gadam ir gatavas. Šis ir arī īstais laiks, lai pajautātu sev, cik tam ir gatavi mūsu bērni un mēs paši.

Vai zināt, ko Jūsu bērns sagaida no šī mācību gada? Vai esat skaidrojuši, kāpēc ir jāiet skolā un kāda ir izglītības nozīme? Vai esat tikušies ar klases audzinātāju, lai pārrunātu, kā varat palīdzēt savam bērnam sasniegt arvien labākus rezultātus? Skola ir līdzeklis, ar kura palīdzību mēs augam un attīstāmies, kļūstam zinošāki un prasīgāki pret sevi un citiem. Savukārt vecāki un ģimene ir tie, kas var iedrošināt nebaidīties no nezināmā, motivēt pārvarēt grūtības un dot spārnus lidojumam uz savu sapņu piepildījumu.

Neatkarīgi no laika, kurā dzīvojam, zināšanas ir vērtīgākais kapitāls, ko neviens nevar atņemt. Zināšanas, kas ir apvienotas ar zinātkāri un spītu nesamierināties, ka “labāk vai citādāk jau nevar”, ir veicinājušas attīstību un izaugsmi. Arī tuvojoties Latvijas simtgadei, aizvien biežāk aizdomājamies par to, kādu gribam redzēt Latviju nākamos simts gados un kas būs tās vērtības un ideāli, kuriem sekot.

Es Latvijas nākotni un Valmieras izaugsmi redzu izglītotā sabiedrībā, bet pamats tam jāliek jau šodien – ikkatram no mums!

Tāpēc aicinu ikvienu ģimeni sanākt kopā un pārrunāt, kā kopīgiem spēkiem padarīt jauno mācību gadu par lielisku piedzīvojumu, ko darīt, ja sanāk sastapties ar grūtībām, un kā dienu no dienas mudināt sevi un citus nepārtraukti mācīties un pilnveidoties. Darot kopā, es nešaubos, ka jaunais mācību gads mums nesīs daudz priekpilnu brīžu.

Sveicu skolēnus, viņu vecākus, pedagogus un skolas darbiniekus jaunajā mācību gadā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri