Valmieras Ziņas

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionātā finišē piektajā vietā

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijas sieviešu florbola izlase sestdien pasaules čempionātā (PČ) Somijas pilsētā Tamperē spēlē par piekto vietu vietu ar 5:2 uzveica Vāciju, liecina rīkotāju informācija.

Piekto vietu Latvijas izlase ieguva arī iepriekšējā PČ pirms diviem gadiem, bet augstākais sasniegums florbolistēm ir ceturtā vieta 2007. gadā.

Latvijas izlases labā četrus vārtus pret Vāciju ar kuru spēle grupu turnīrā bija noslēgusies neizšķirti, guva Diāna Isjomina un vienus – Ieva Priede.

Piektdien pusfinālā par 5. līdz 8.vietu Latvija ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Slovākiju.

Jurija Fedulova vadītā Latvijas izlase grupu turnīrā ar 2:15 zaudēja Čehijai, spēlēja neizšķirti 3:3 ar Vāciju un ar 0:7 zaudēja Zviedrijai ieņemot trešo vietu B grupā. Otrdien astotdaļfinālā Latvija ar 10:3 uzvarēja Austrāliju, bet trešdien ceturtdaļfinālā ar 2:8 zaudēja Šveicei.

Šis ir desmitais PČ florbolā sievietēm. Turnīrā piedalās 16 komandas, kas pēc reitinga priekšsacīkstēs tika sadalītas divās divīzijās. Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēja divās apakšgrupās – A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās bija sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande).

A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm bija jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Sestdien finālā spēlēs Somija un Zviedrija, bet par bronzas medaļām sacentīsies Šveice un Čehija.

Mūsu partneri