Valmieras Ziņas

2017.gads Valmieras pilsētas pašvaldības policijā

Lasīšanas laiks: 5 min

Bezmaksas atbalsta tālruņa valmieriešiem 8484 ieviešana, Operatīvās informācijas centra izveide un iekārtošanās policista darbam atbilstošākās telpās Purva ielā 12A bija svarīgi jauninājumi Valmieras pilsētas pašvaldības policijas darbā drošības uzlabošanā pilsētā 2017.gadā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Bulmeistare.

Operatīva reaģēšana problēmsituāciju novēršanai un rūpes par iedzīvotāju drošību

2017.gadā pa bezmaksas atbalsta tālruni 8484 saņemts 1631 zvans par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un 329 zvani par saimnieciska rakstura problēmām, piemēram, bojājumi santehnikas un elektroapgādes sistēmās, nolūzuši koku zari, slidenas ietves u.tml. 2016.gadā pašvaldības policija saņēma 1688 zvanus par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem, kas ir par 57 gadījumiem vairāk nekā pērn.

“Bezmaksas atbalsta tālruni valmierieši izmanto aktīvi. Aicinu arī turpmāk zvanīt pa tālruņa numuru 8484, tādējādi palīdzot mums operatīvi iesaistīties problēmas risināšanā. Ja zvanītājs vēlas, viņš drīkst nenosaukt vārdu un telefona numuru. Šādu informāciju lielākoties jautājam, ja ir nepieciešams sazināties ar cilvēku vēlreiz, ja, piemēram, nevaram atrast vietu, par kuru ziņojis zvanītājs,”

stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons.

Jāpiebilst, ka ziņošanai par nelaimes gadījumiem arī turpmāk izmantojami operatīvo dienestu tālruņi: 112 – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta uzturētais vienotais ārkārtējo notikumu numurs, 110 – Valsts policijas tālrunis, 113 – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta tālrunis, 114 – Gāzes avārijas dienesta tālrunis.

Lai saimniecisku jautājumu risināšanā varētu palīdzēt visu daudzdzīvokļu māju Valmierā iedzīvotājiem, plānots noslēgt vienošanos ar namu apsaimniekotājiem. Tādējādi, ja iedzīvotājs par nama apsaimniekošanas jautājumiem, piemēram, santehnikas vai elektroapgādes sistēmas bojājumi, ziņos, zvanot 8484, Operatīvais informācijas centrs sazināsies ar konkrēto speciālistu vai sniegs iedzīvotājam visu nepieciešamo informāciju.

Nozīmīgs darbs 2017.gadā bija videonovērošanas sistēmas pilsētā attīstība. Operatīvās informācijas centrā tika uzstādīta lielformāta video siena. Tā atvieglo pilsētā izvietoto videokameru fiksētās informācijas novērošanu un nepieciešamības gadījumā palīdz nodrošināt operatīvu reaģēšanu. Papildu videonovērošanas kameras pērn uzstādītas Vecpuišu parkā un netālu no Gaujas tilta Pārgaujas pusē, fiksējot notiekošo Vecpuišu parkā, kā arī Cēsu ielā un tās apkārtnē.

Reģistrētie pārkāpumi

137 – sastādīto administratīvo protokolu skaits 2017.gadā, kas ir par 59 gadījumiem mazāk nekā 2016.gadā. Tāpat kā citus gadus, lielākā daļa šo pārkāpumu ir iedzīvotāju atrašanās alkoholisko dzērienu ietekmē un tā lietošana sabiedriskās vietās, nepilngadīgie alkohola reibumā, kā arī smēķēšanas ierobežojumu neievērošana. Lielākoties izteikti brīdinājumu, veiktas pārrunas, lai šādas situācijas neatkārtotos.

Atskurbšanai Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirknī Valmieras pilsētas pašvaldības policija 2017.gadā nogādāja 253 personas (gadu iepriekš – 255). Personu skaits, kuru veselības pārbaudei uz notikuma vietu pašvaldības policijas izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, – 22 (gadu iepriekš – 13). Dzīvesvietā nogādātas 83 personas (gadu iepriekš – 67). Rūpējoties par iedzīvotāju veselību gada aukstajā laikā, pašvaldības policija informē personas bez noteiktas dzīvesvietas par iespēju saņemt gultasvietu, vakariņas un izmantot dušas pakalpojumu Valmieras nakts patversmē Purva ielā 13. Pašvaldības policija 2017.gadā nakts patversmē nogādājusi 25 personas (2016.gadā – 11).

“Pateicamies iedzīvotājiem, kuri nav vienaldzīgi un izsauc operatīvo dienestu, ja uz ielas pamana cilvēku bezspēcīgā situācijā. Jo īpaši tas ir svarīgi aukstā laikā, tādējādi, iespējams, pat izglābjot cilvēka dzīvību,”

norāda A.Miķelsons.

Sarucis gadījumu skaits, kad transportlīdzekļa vadītājs automašīnu novieto neatļautā vietā vai arī automašīnā labi redzamā vietā nenovieto atļauju par stāvēšanu daudzdzīvokļu namu pagalmos. 2017.gadā šādi gadījumi bija 332, kas ir par 77 gadījumiem mazāk nekā 2016.gadā.

Tāpat aizturētas 23 meklēšanā esošas personas.

2017.gadā pašvaldības policija pieņēmusi 58 iedzīvotājus klātienē, kas ir par 20 vairāk nekā 2016.gadā. Iedzīvotāji pašvaldības policijā Purva ielā 12A aicināti vērsties jebkurā sev ērtā laikā vai arī izmantot iedzīvotāju pieņemšanas laiku piektdienās no plkst.13.00 līdz 15.00.

Noziedzīga darbība, pārbaudot situāciju notikuma vietā, piemēram, zādzība veikalā, konstatēta 19 gadījumos, 50 reizes pašvaldības policijai bija jāiejaucas ģimenes strīdu risināšanā, savukārt piecu lietu materiāli pēc piekritības nodoti Valsts policijai.

Valmieras pilsētas pašvaldības policija izskatījusi pašvaldības un valsts iestāžu 402 iesniegumus, 30 juridisku un 227 fizisku personu iesniegumus, elektroniski sūdzības tika iesniegtas astoņos reizes.

Atkritumu apsaimniekošanas pārkāpumu novēršana

Lai sekmētu apkārtējās vides sakopšanu un novērstu nelegālu atkritumu nokļūšanu Valmieras pilsētas mežos un apkārtējā vidē, SIA “ZAAO” 2017.gadā ieviesa tiešsaistes atkritumu apsaimniekošanas sistēmu LAIPA. To izmanto arī pašvaldības policija, veicot pārbaudes un apsekojot mājsaimniecības, kas nav noslēgušas līgumu ar SIA “ZAAO”.

2017.gadā saziņa veikta ar apmēram 95 mājsaimniecībām, klātienē tiekoties ar īpašniekiem, rakstot brīdinājuma vēstules, veicot telefona zvanus, kā arī patruļai uz vietas konstatējot faktu. Policijas darbības rezultātā 17 mājsaimniecības noslēgušas līgumu ar SIA “ZAAO”. Arī šogad darbs atkritumu apsaimniekošanas pārkāpumu novēršanā tiks turpināts.

Jāpiemin, ka atbilstoši 08.11.2011. saistošo noteikumu Nr.119 “Par atkritumu apsaimniekošanu Valmieras pilsētā” 21.4.punktam nekustamā īpašuma lietotāja, valdītāja, īpašnieka vai apsaimniekotāja pienākums ir slēgt līgumu par katrā nekustamajā īpašumā radīto atkritumu apsaimniekošanu.

2017.gadā konstatēti 38 nesakopta īpašuma gadījumi. Pašvaldības policijas darbinieki īpašumus apsekojuši, sazinājušies ar īpašniekiem, veikuši pārrunas. Ar neatlaidīgu un mērķtiecīgu darbu panākts, ka apsekotie īpašumi jau ir sakopti vai arī sākti teritorijas sakopšanas darbi.

Kārtības nodrošināšana publisko pasākumu laikā

2017.gadā Valmieras pilsētas pašvaldības policija uzraudzīja sabiedriskās kārtības ievērošanu 20 publiskos pasākumos. Lielākie no tiem bija Valmieras pilsētas svētki, Maģisko sajūtu nakts, Valmieras maratons, Jaungada sagaidīšanas norises u.c. Tāpat pašvaldības policija pērn nodrošināja sabiedrisko kārtību visās “Valmiera/ORDO” basketbola spēlēs Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Valmieras pilsētas pašvaldības policijā ir 31 darbinieks, no kuriem, strādājot maiņās, 20 patrulē pilsētā un dodas uz izsaukumu vietām, astoņi veic dežuranta pienākumus Operatīvās informācijas centrā un Purva ielā 13. Valmieras pilsētas pašvaldības policiju vada priekšnieks Armands Miķelsons, priekšniekam ir vietnieks un lietvedis.

“Pateicos aktīviem iedzīvotājiem par nepalikšanu vienaldzīgiem un ziņošanu par dažādām problēmsituācijām, kas mums savukārt ļauj rīkoties un palīdzēt operatīvi. Šogad turpināsim uzlabot drošības uzturēšanas tehnisko nodrošinājumu. Palielināsim esošās drošības sistēmas inteliģenci. Tie būs jauni brīdinājuma veidi, videonovērošanā fiksējot, piemēram, skaļākus trokšņus, atšķirīgi straujas kustības, pilsētā atstātās lielāka izmēra mantas, cilvēku negaidītu drūzmēšanos u.tml.,”

norāda A.Miķelsons.

Pašvaldības policijas uzdevumos ietilpst pārraudzīt Valmieras pilsētas pašvaldības izdoto saistošo noteikumu ievērošanu un atbilstoši normatīvo aktu prasībām uzturēt pilsētā sabiedrisko kārtību. Saistošo noteikumu izpildi pašvaldības policija nodrošina gan preventīvu pārrunu ceļā, gan nepieciešamības gadījumā piemērojot sodu par izdarītajiem pārkāpumiem. Pašvaldības policija sadarbojas ar Valsts policiju, reaģējot uz izsaukumiem, uzraugot sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. Tāpat pašvaldības policija organizē un iesaistās pasākumos, lai informētu un izglītotu skolas vecuma jauniešus, vecākus un citas iedzīvotāju grupas par drošības priekšnoteikumiem un noteikumu un likumu ievērošanu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Promo Cash & Carry  Ed. Lācera iela 4, Valmierā  aicina savai komandai pievienoties  tirdzniecības zāles darbinieku/-ci "Frozen" (-18 grādi) nodaļā.Darba apraksts:- Izvietot preci saldētavās un tirdzniecības zāles plauktos;- Sekot līdzi preču apritei un derīguma termiņiem;- Uzturēt kārtību ledusskapī un tirdzniecības zālē;- Atbilstoši prasībām, izvietot cenu zīmes un reklāmas materiālus.Prasības:- Spēja veikt fizisku darbu;- Vēlama iepriekšējā pieredze tirdzniecībā;- Augsta precizitāte un atbildības sajūta.Uzņēmums piedāvā:- Atalgojumu 650.00 - 675.00EUR uz rokas;- Apmācības darba vietā;- Bezmaksas tēju un kafiju;- Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika;- Apmaksātu obligāto veselības pārbaudi;- Redzes korekcijas līdzekļu kompensāciju;- Draudzīgas cenas PROMO Cash&Carry produktiem;- Labus piedāvājumus pie sadarbības partneriem (piemēram mobilo sakaru pakalpojumiem).Lūgums sūtīt pieteikumu un sazināsimies ar tiem kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām. Sazināsimies ar kandidātiem, kas tiks aicināti uz nākamo atlases kārtu - darba pārrunām.Jūsu personas dati, kas ietverti CV un citos dokumentos, kas pievienoti klāt darba pieteikumam, tiks apkopoti, apstrādāti un uzglabāti saskaņā ar ES Vispārīgo datu aizsardzības regulu, kā arī SIA “Sanitex” Privātuma politiku. Profesija: TIRDZNIECĪBAS ZĀLES DARBINIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Eduarda Lācera iela 4, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-04-26 Darba sākšanas datums: 2024-04-19 Kontaktpersona: Tālrunis: 22309306 E-pasts: ieva.sp@sanitex.eu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) Kocēnu apvienības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) aicina darbā sētnieku/-ci (Vaidavas pagastā) uz nenoteiktu laiku. Ja Tev ir vēlme: • veikt fiziski intensīvu darbu; • nodrošināt Vaidavas ciema teritorijas kārtību - uz ielām, gājēju ietvēm, piebraucamām vietām, parku celiņiem, citās sabiedriskās vietās, tīrot sniegu, pļaujot zālienu, savācot atkritumus un lapas; • veikt palīgdarbus gan iekštelpās, gan āra darbos; • veikt citus darba pienākumus, saskaņā ar amata aprakstu; ja Tev ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • labas latviešu valodas zināšanas; • fiziskā izturība un gatavība veikt fizisku darbu neatkarīgi no laika apstākļiem; • kompetences: pozitīva, atbildīga attieksme pret darbu; prasmes noteikt prioritātes un plānot ikdienas darbu atbilstoši savai kompetencei, uzticētos darba pienākumus veikt kvalitatīvi; spēja strādāt ātri un rūpīgi; mēs piedāvājam: • pamatalgu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Motivācijas vēstuli, CV, izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pastu kocenuapvieniba@valmierasnovads.lv, vai personīgi Kocēnu apvienības pārvaldē, adrese: Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, ar norādi „Pieteikums Kocēnu apvienības pārvaldes sētnieka/-ces amatam”, līdz 2024.gada 3.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 26072148 vai 26473533. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-03 Izglītības līmenis: Pamatizglītība

Mūsu partneri