Valmieras Ziņas

Recepte: Ziemassvētku tītars

Lasīšanas laiks: 2 min

Ziemassvētku smaržu mājās viegli var radīt ar dažādu šim laikam raksturīgo garšvielu – kanēļa, krustnagliņu, ingvera, safrāna, kardamona, vaniļas cukura izmantošanu dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu, karsto dzērienu un pat dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai. Šoreiz piedāvājam Ziemassvētku tītara cepeša recepti, izmantojot Ziemassvētkiem raksturīgas garšvielas.

4 porcijas

Laiks: 2 – 2,5 stundas

Ziemassvētkos pasniedziet sulīgu un gardu tītaru! Iesakām pildīt to ar āboliem un žāvētām plūmēm un pagatavot bagātīgu mērci. Pasniedziet ar svaigiem spinātu salātiem.

Tītars

1 tītars

250 g sviests

50 ml tumšā sojas mērce

3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas

1 ēd.k. (16g) Timiāns

0.5 ēd.k. sāls

0.5 ēd.k. (39g) Malti melnie pipari

Pildījums

2 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli

2 sakapāti sīpoli

100 ml žāvētas plūmes

1.5 ēd.k. (16g) timiāns

100 ml ūdens

Mērce

Buljons no plātnes

300 ml skābais krējums

2 tējk. sāls 

0.5 tējk. malti melnie pipari

Salāti

1 granātābola sēkliņas

2 burkāni, mizoti un smalki rīvēti

2 dzeltenās bietes, mizotas un smalki rīvētas

70 g mazie spināti

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 175 ° C
  2. Sviestu sajauciet ar soju, ķiploku, timiānu, sāli un pipariem.
  3. Uzmanīgi atvelciet tītara ādu no apakšas līdz kaklam.
  4. Iesmērējiet 2/3 pikantā sviesta starp tītara ādu un gaļu. Atlikušo daļu pārsmērējiet pār visu tītaru.
  5. Nomizojiet un sagrieziet ābolus un sīpolus.
  6. Samaisiet ābolus un sīpolus ar žāvētām plūmēm un timiānu. Tad piepildiet tītaru, lieciet to cepšanas traukā, kas pildīts ar 100 ml ūdens, un cepiet cepeškrāsns apakšdaļā, līdz temperatūra ir 72 ° C (aprēķiniet 30 minūtes gatavošanas laiku uz 1 kg tītara).
  7. Kad tītars gatavs, ielejiet šķidrumu, kas tītara cepšanas gaitā radies pannā un pievienojiet skābo krējumu. Ļaujiet pavārīties 10 minūtes. Pievienojiet sāli un melnos piparus. 
  8. Sarīvējiet burkānus un bietes salātiem un atdaliet granātābola sēkliņas. Sajauciet visu ar spinātiem lielā bļodā.
  9.  Pasniedziet tītaru ar vārītiem kartupeļiem, mērci un salātiem.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri