Valmieras Ziņas

Recepte: Vasarīgais dārzeņu gruboto

Lasīšanas laiks: 2 min

Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.

Vasarīgais dārzeņu gruboto (6 personām)

Sastāvdaļas:

  • 2/3 glāzes grūbu
  • 100-150 ml saldā krējuma
  • 3 saujas cietā siera
  • 2 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 sauja dillīšu
  • 100 g sniega zirnīšu
  • 3-4 ķiploku galviņas
  • 1/2 purava
  • 5 mazie burkāniņi
  • 4 mazās bietītes
  • 1 jaunais kabacītis
  • 1 sauja saulē kaltētu tomātu
  • 1 iepakojums svaigo zirņu dīgstiņu

Pagatavošana:

  1. Uz pannas apgrauzdējiet grūbas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
  2. Ieberiet grūbas katlā un pielejiet ūdeni (attiecībā 1:2), lieciet vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams pievienot vairāk ūdens.
  3. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  4. Ļaujiet, lai bērns nomazgā visus dārzeņus, un nomizojiet bietes.
  5. Ķiplokus pārgrieziet šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas varētu viegli izņemt.
  6. Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās. Ļaujiet, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar olīveļļu.
  7. Lieciet krāsnī cepties aptuveni 35-40 minūtes, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini.
  8. Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāriet ūdeni un apvāriet sniega zirnīšus (aptuveni 5-7min.).
  9. Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā aukstā ūdenī, lai briešanas process neturpinātos.
  10. Uz pannas gatavojiet gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles. Gatavo gruboto lieciet pasniegšanai paredzētā traukā.
  11. Dārzeņus un zirnīšus izkārtojiet pāri grūbām, ļaujiet mazajiem palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem tomātiem.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri