Lasīšanas laiks: 2 min
Lai nedēļa noslēgtos uz gardas nots, piedāvājam burvīgu brokoļu-Čedaras siera recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 1 liela galva vai divas mazas galviņas brokoļi (apmēram pus kilograms), sasmalcinātas pušķos un kātiņos
 - 60 g nesālīta sviesta
 - Puse no viena sīpola, sasmalcināta
 - 1 neliels burkāns, mizots un sarīvēts
 - 30 g universālie milti
 - 1 litrs dārzeņu buljons
 - 500 ml pilnpiens
 - 230 g Čedaras siers, sarīvēts
 - 1 tējkarote sāls
 - 1/8 tējkarotes svaigi malti melnie pipari
 - Maize pasniegšanai
 
Pagatavošana:
- Lielākā katlā uzvāra ūdeni, pievieno dažas šķipsnas ar sāli. Katlā blanšēties uz 2-3 minūtēm liek brokoļus, kamēr kātiņi paliek gaiši zaļi un tajos var iedur dakšiņu, tomēr tiem jābūt vēl viegli kraukšķīgiem. Brokoļus nosusina un vienu saujiņu ar pušķīšiem atliek malā (dekorējumam).
 - No katla izlej ūdeni, nosusina un tajā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, katlā ber sīpolus un burkānus, visu cep, kamēr dārzeņi kļuvuši mīksti, apmēram 4-5 minūtes, regulāri maisot.
 - Apceptajiem dārzeņiem pievieno miltus, visu kārtīgi izmaisa, tad palēnām sāk liet klāt dārzeņu buljonu. Visu nepārtraukti maisa, lai neveidotos kunkuļi.
 - Kad pievienots viss dārzeņu buljons, zupu uzvāra. Pievieno pienu, noblanšētos brokoļus (izņemot saujiņu, kas paredzēta dekorējumam). Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.
 - Kad zupa uzvārījusies, visu vislabāk un ērtāk sablenderēt ar rokas blenderi.
 - Zupai pievieno rīvēto sieru, sāli, piparus, visu uz lēnas uguns silda un maisa, kamēr siers izkusis. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus.
 - Zupu lej bļodās un garnē ar atliktajiem brokoļu pušķīšiem un pāri pārkaisa vēl rīvētu sieru. Pasniedz kopā ar maizi.
 
Labu apetīti!




		
		
									

































						
















