Valmieras Ziņas

“Novada Garša 2021” Produktu kvalitātes konkursā medaļas saņem Valmieras novada mazie uzņēmēji

Lasīšanas laiks: 2 min

Ar piesātinātām diskusijām, pavāru konkursiem un produktu kvalitātes testēšanu 1.oktobrī Hanzas peronā Rīgā aizvadīts ikgadējais “Novada Garša 2021” noslēguma pasākums, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), sadarbojoties ar Pavāru klubu. Apkopotos rezultātus paziņoja un godalgas pasniedza “Novada Garšas” komanda un LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

“Novada Garša” Produktu kvalitātes konkursā tika vērtēta arī Valmieras novada mazo ražotāju produkcija. Valmieriete Zita Petruseviča ar saviem gardajiem ievārījumiem ieguva visu pakāpju godalgotās vietas – bronzas, sudraba un zelta. Žūrija īpaši izcēla Zitas gardā ievārījuma garšas nianses. Rūjienas puses uzņēmēju SIA “Kunturi” gaļas produkti saņēma trīs sudraba godalgas, Alises Zariņas kazas sieri novērtēti ar divām sudraba un vienu bronzas godalgu. SIA “Vīna darītava Matilde” no Kocēnu pagasta ražotais aveņu, upeņu pussaldais vīns – sudraba, bet melleņu ozollapu pussausais vīns un dzērveņu pussaldais vermuts – bronzas godalgas.

“Prieks par mūsu uzņēmējiem, ražotājiem par dalību šajā pasākumā. Varam vien novēlēt kvalitatīvākus un raženākus nākotnes plānus, lai varam lepoties turpmāk un iespējams arī ar vairākiem dalībniekiem un to produktiem,” saka Ineta Andersone, “Novada Garša” Vidzemes projektu vadītāja.

“Novada Garša 2021” ir konkurss visiem Latvijas pārtikas ražotājiem, kuri savus produktus ražo nelielā apjomā. Konkursa dalībnieki ir pārtikas ražotāji, kuru jaudas parasti ir nelielas, tie piedāvā gan tradicionālus, gan inovatīvus, veselīgus, augstas kvalitātes un bieži vien ar rokām izgatavotus produktus. Konkurss notika otro gadu un mazo ražotāju interese par iespēju gūt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam bija milzīga – ja pērn tika iesniegti 72 produkti, tad šogad to skaits sasniedza 175. Produktus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī šefpavāri Andris Rūmītis, Žanis Raivo Beihmanis, Ingmars Ladigs, Aigars Lūkstiņš, Oksana Gapejeva, Jānis Kaļķis un Ina Poļiščenko. Pirmo reizi produktu vērtēšanā piedalījās arī pārtikas tehnologi no Latvijas Lauksaimniecības universitātes – Dace Kļava un Sandra Īriste. Jaunajā konkursa kategorijā “Medus”, žūrijā bija bitenieks ar pieredzi – Jānis Vainovskis, SIA Meduspils, Latvijas Biškopības biedrība pārstāvis.

Zīmols “Novada Garša” ir ilgtspējīga  vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas  izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti. Ar zīmola “Novada Garša” palīdzību, Latvijas iedzīvotāji un mūsu valsts viesi gūs pilnīgu pārliecību, ka katrā Latvijas reģionā ir īpaši pārtikas produkti un to gatavotāji, kuri galvenokārt izmanto vietējo produktu. Ar šo pārliecību ikviens droši varēs sacīt, ka – novada garša spēj būt katram sava, tomēr visiem tā būs viena un ar citām nesajaucama – Latvijas garša.

Aktuālais jautājums

Vai zini, kas ir mākslas telpa “Kurtuve” Valmierā?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras bibliotēka aicina darbā Rencēnu pagasta 2.bibliotēkas (turpmāk – bibliotēka) vadītāju, klientu apkalpošanas punkta speciālistu/-i uz nenoteiktu laiku.   Ja Tev ir vēlme: • nodrošināt bibliotēkas darbību, tai skaitā dokumentu apriti, finanšu plānošanu; • kvalitatīvi veikt bibliotēkas lietotāju bibliotekāro un informacionālo apkalpošanu; • palīdzēt iedzīvotājam digitālo rīku lietošanā un izglītot iedzīvotāju grupas digitālajās prasmēs; • organizēt bibliotēkas profilam atbilstošus pasākumus un sadarboties ar Valmieras novada bibliotēkām un citām organizācijām; • veikt bibliotēkas krājuma uzskaiti, organizēšanu un papildināšanu; • veikt novadpētniecības darbu; • nodrošināt Valmieras novada pašvaldības klientu apkalpošanas punkta darbu Rencēnu pagasta 2. bibliotēkā; • veikt amata aprakstā norādītos saimniecības vadītāja darbus; un ja Tev ir: • augstākā izglītība; • teicamas latviešu valodas zināšanas, labas angļu valodas prasmes; • teicamas zināšanas un iemaņas darbā ar informācijas tehnoloģijām un vēlme tās pilnveidot un praktizēt darbā; • kompetences: labas komunikācijas un prezentācijas prasmes; teicamas darba plānošanas un organizēšanas prasmes; prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus, atbildības sajūta, precizitāte, vēlme sasniegt mērķus; spēja strādāt individuāli un komandā; pašiniciatīva un spēja meklēt un piedāvāt jaunus risinājumus; mēs piedāvājam: • dinamisku, interesantu un atbildīgu darbu un ideju īstenošanas iespējas uz attīstību vērstā pašvaldībā; • 0,7 slodze - bibliotēkas vadītājs; 0,3 slodze - saimniecības vadītājs; • pamatalgu pārbaudes laikā 900,60 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 948,40 EUR pirms nodokļu nomaksas; ● iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; ● darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; ● profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas; ● interesantu, atbildīgu un dinamisku darbu. CV, motivācijas vēstuli (līdz vienai A4 lapai datorrakstā Arial fontā, ar burtu lielumu “11”) un augstākās izglītības dokumenta kopiju, lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz daiga.rokpelne@valmierasnovads.lv, vai personīgi Valmieras bibliotēkā, adrese: Cēsu iela 4, Valmiera, Valmieras novads ar norādi “Pieteikums Rencēnu pagasta 2. bibliotēkas vadītāja/-as amatam”, līdz 2023.gada 30.jūnijam. Tālrunis papildu informācijai: 64250830. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: Bibliotēkas struktūrvienības VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Nākotnes iela 2, Lizdēni, Rencēnu pag., Valmieras nov. Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2023-06-30

Mūsu partneri