Valmieras Ziņas

Kas jāzina suņu saimniekiem Valmierā

Lasīšanas laiks: 2 min

Katrā pašvaldībā tiek apstiprināti mājdzīvnieku turēšanas noteikumi, kas jāievēro ikvienam suņa vai kaķa saimniekam. Par noteikto kārtību Valmieras pašvaldībā portālu Valmieras Ziņas informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Melece.

Pēc viņas teiktā, 

ar suni Valmierā var pastaigāties jebkur, kur tas nav aizliegts ar speciālām zīmēm. 

Suns bez pavadas pilsētā var uzturēties tikai saimnieka uzraudzībā tādā attālumā, lai saimnieks spēj kontrolēt mīluļa rīcību, izņemot noteiktas pilsētas teritorijas, kur ar suni var atrasties tikai, ja tas ir pavadā.

Suni nedrīkst atstāt bez uzraudzības, jo tad tas tiek uzskatīts par klaiņojošu.

Šādos gadījumos Valmieras dzīvnieku patversmes speciālisti gādā par suņa noķeršanu un nogādāšanu patversmē, lai tas nekaitētu iedzīvotājiem, jo dzīvnieks nav prognozējams. Tomēr Valmieras pilsētas pašvaldībā nav informācijas, kas apliecinātu, ka kādreiz no suņu uzbrukuma būtu cietis cilvēks.

Lai pilsēta paliktu tīra un sakopta pēc suņa izvešanas pastaigā, katrs saimnieks ir atbildīgs par to, lai mājdzīvnieka izkārnījumi tiktu savākti.

Par materiāliem fekāliju savākšanai suņu īpašniekiem jāparūpējas pašiem. Maisiņus Valmieras pilsētas teritorijā ir atļauts izmest jebkurā SIA “ZAAO” sadzīves atkritumu konteinerā. Tomēr, ja teritorijā nav atkritumu urnu, tad saimnieka pienākums maisiņu ar dzīvnieka izkārnījumiem ir nogādāt vismaz līdz tuvākajai atkritumu tvertnei.

Pavasara un vasaras sezonā īpaši aktīvi ir sportisti – skrējēji, riteņbraucēji – un tie, kuri vienkārši bauda pastaigas svaigā gaisā, ņemot līdzi savu suni. 2.Pasaules karā kritušo karavīru brāļu kapu memoriāla apkārtne ir viena no apmeklētākajām vietām Valmierā tieši šim nolūkam. Tur satiktā riteņbraucēja Ineta, taujāta par to, vai nebaidās, ka viņai varētu uzbrukt suns, atbildēja: “Uztraukumam nav pamata, es nebaidos! Suņu saimnieki vienmēr, redzot tuvojoties riteņbraucēju vai kādu citu, kas varētu saistīt suņa uzmanību, vairāk pievēršas sava spalvainā drauga uzvedībai, pieliekot pie pavadas.”

Parkā sastapu arī Edgaru un Māru, kuri izveduši pastaigā savu zelta retrīveru Artosu. Viņi stāsta, ka Valmierā nav nācies saskarties ar agresīviem suņiem. Edgars un Māra uzskata, ka suns, kurš visu mūžu pavadījis pilsētā, jau ir pieradis pie sabiedrības. Protams, tas nenozīmējot to, ka suni var atstāt bez uzraudzības, jo dzīvnieks tomēr paliekot dzīvnieks.

Kristīne Melece informē, ka noteikumi, kas attiecas uz suņu un kaķu turēšanu ir jāievēro, jo pretējā gadījumā personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības.

Sākotnēji tas var būt tikai brīdinājums, bet pēc tam arī naudas sods – no septiņiem līdz pat septiņsimt eiro.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri