Valmieras Ziņas

Juris Mūrnieks: No Zirga gada atvadoties

Lasīšanas laiks: 2 min

Līdz jaunajam, 2015. gadam, atlikušas mazāk nekā desmit dienas. Katram no mums aizejošais gads bijis ar kaut ko īpašs, nozīmīgs. Visticamāk bijušas gan veiksmes, gan neveiksmes, gan laimīgās, gan ne tik laimīgās dienas.

Tomēr aizejošajā gadā bijuši vairāki notikumi, kuri vairāk vai mazāk ietekmējuši mūs visus. Katram svarīgāko notikumu “Top 3” vai “Top 5”, protams, var atšķirties, bet gan jau kaut kas no uzskaitītā tur droši vien atradīsies.

Pirmkārt, aizejošo gadu nodzīvojām ar eiro.

Pie cenu zīmēm jau esam pieraduši, ikdienā centus dažreiz saucam par santīmiem, dažreiz vēl pārrēķinām cenu latos, nevaram samierināties ar lielajām monētām, bet kopumā problēmu bija mazāk nekā gaidījām.

Gada garumā cenu svārstības visticamāk ar eiro ieviešanu bija saistītas minimāli.

Otrkārt, piedzīvojām un pārdzīvojām gan Eiropas Parlamenta, gan 12.Saeimas vēlēšanas. Tās pierādīja, ka daudzi vēl joprojām tic “laimes lācim vai kārtējam varonim baltajā zirgā”, kurš visu momentāni sakārtos un kādu rītu pamodīsimies bagāti un laimīgi. Tā gan parasti notiek tikai pasakās. 

Abas vēlēšanas parādīja, ka reklāmai ir milzīga nozīme, un mūs kā vēlētājus īpaši neuztrauc, no kurienes nākusi nauda šīm reklāmām. Iebalsojām taču Griguli Eiropā, Sudrabu Saeimā.

Derētu arī padomāt, cik vājas ir mūsu politiskās partijas, kurām balsotāju pievilināšanai palīgā jāaicina bijušie sportisti, skandalozi aktieri. Normālā valstī ar stabilām demokrātijas tradīcijām vēlētāji piedotu A. Kaimiņam to, ka viņš bija krogā piedzēries, bet nepiedotu to, ka viņš meloja – sākotnēji centās iestāstīt, ka viņam uzbrukuši un viņš neko apreibinošu neesot lietojis.

Treškārt, pasaule un Eiropa ir kļuvusi daudz nedrošāka. Pirms gada pat iedomāties nevarējām, ka mūsdienās kāda lielvalsts var neņemt vērā tās iepriekš parakstītos līgumus, mainīt robežas Eiropā pēc sava prāta un izlikties, ka to nedara. Grūti aizdomāties, bet ne pārāk tālu no mūsu robežām notiek karš. Tā sekas netieši izjūtam mēs visi. Ir skaidrs, ka savstarpējās sankcijas tuvākajā laikā nepazudīs, to radīto ietekmi izjutīs aizvien vairāk dažādu ražotāju, pastarpināti – mēs visi.

Jo iestāstīt Krievijas prezidentam, ka vienīgais, kurš grib iznīcināt Krieviju, ir viņš pats, nav iespējams. Pārējā pasaule, ASV ieskaitot, to varēja izdarīt deviņdesmito gadu sākumā, kad sabruka PSRS,

bet tas taču bija tik sen.

Gaidot Kazas gadu, lasiet horoskopus, savas jaunā gada apņemšanās mēģiniet pildīt pēc iespējas ilgāk, jo savas laimes veidotāji esat jūs paši!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri