Valmieras Ziņas

Valmierā sasniegti divi “Sportland” kausa vieglatlētikā rekordi

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien Valmierā “Sportland” kausa vieglatlētikā rekordu 400 metros sasniedza Artūrs Pastors, bet kārtslēkšanā sievietēm pie rekorda tika uzreiz trīs sportistes – Paula Kļaviņa, Sima Aškinezere un Igaunijas pārstāve Mīa Tillmane, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Sestdien “Sportland” kausa pirmajā posmā, kas notika Valmieras Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā, Pastors 400 metrus veica 47,78 sekundēs, sasniedzot arī jaunu personisko rekordu telpās, kā arī Latvijas astoto visu laiku labāko rezultātu telpās.

Kārtslēkšanā sievietēm trīs sportistes pārvarēja 3,85 metru augstumā novietoto latiņu, par pieciem centimetriem labojot iepriekšējo rekordu un pirmo vietu ieņemot Tillmanei, otro – Aškinezerei un trešo – Kļaviņai.

Rekordisti tika arī pie “Sportland” dāvinātām 100 eiro dāvanu kartēm, kas ir šīs sezonas “Sportland” kausa sacensību jauninājums. Rekordi ir apkopoti no 2016.gada, kad par sacensību atbalstītājiem kļuva “Sportland” un “Nike”, ņemot vērā rezultātus visos 37 iepriekšējos posmos telpās un stadionā.

LVS ziņo, ka sacensībās sestdien tika sasniegti 12 rezultāti, kuri disciplīnas salīdzinošajās tabulās ir labāki par 1000 punktiem.

Augstvērtīgāko rezultātu sasniedza kārtslēcējs Valters Kreišs, kurš ar pirmo lēcienu pārvarēja 5,35 metru augstumā novietoto latiņu, nopelnot 1089 punktus.

Otrs labākais rezultāts ar 1056 punktiem bija Pastoram 400 metros, bet trešo ar 1054 punktiem 60 metru sprinta finālā sasniedza Roberts Jānis Zālītis – 6,78 sekundes.

Sievietēm ātrākā bija Gunta Vaičule, finālā 60 metrus veicot 7,66 sekundēs (1000 punktu).

Latvijas vieglatlēti šajās sacensībās sezonas labākos rezultātus Latvijā sasniedza astoņās disciplīnās, junioriem – sešās, bet jauniešiem – astoņās disciplīnās.

Vēl viens šīs sezonas jauninājums ir “Nike”/”Sportland” treneru sezonas rangs. Katras disciplīnas pirmās līdz sestās vietas ieguvēju treneri saņem punktus, par pirmo vietu iegūstot desmit, otro – astoņus, trešo – sešus, ceturto – piecus, piekto – četrus un sesto – trīs. Savukārt treneris, kura sportisti ierindojas zemāk par sesto vietu, saņem pa punktam par katru dalībnieku ar fiksētu vietu sacensību protokolos.

Sezonas kopvērtējumā uzvarēs treneris, kurš sakrās lielāko punktu skaitu. Vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu rangā iegūs treneris, kura audzēkņiem būs vairāk augstāk izcīnītu vietu.

2024.gada “Sportland” kausa pārējie posmi notiks 3.februārī Rīgā, 25.maijā – Valmierā un 8.jūnijā – Jelgavā.

Svētdien turpat Valmierā notika Valmieras novada atklātais čempionāts telpās.

Arī šajās sacensībās izcēlās Pastors, kurš 200 metrus veica 21,44 sekundē (1068 p.), sasniedzot Latvijas dalītu ceturto visu laiku labāko rezultātu telpās. Pastors personisko rekordu 21,81 sekundes sasniedza jau priekšskrējienā, finālā to vēl uzlabojot.

Otrās vietas ieguvējs finālā Aleks Pelcmanis sasniedza sacensību trešo vērtīgāko rezultātu 21,71 sekunde (1029 punkti).

Savukārt sieviešu sacensībās šajā distancē Latvijas sezonas labāko rezultātu priekšskrējienā sasniedza Gunta Vaičule, distanci veicot 24,57 sekundēs. Disciplīnas salīdzinošajās tabulās rezultāts ir novērtēts ar 1031 punktu.

Finālā neviena no četrām tajā iekļuvušajām dalībniecēm nestartēja, paliekot bez izcīnītās vietas, taču saglabājot priekšskrējienā sasniegtos rezultātus.

LVS ziņo, ka sešu rezultātu vērtējums bija 1000 punkti un vairāk. Sešās disciplīnās uzvarētāji sasniedza Latvijas sezonas labākos rezultātus, un vairākus sezonas labākos rezultātus Latvijā sasniedza arī juniori un jaunieši.

Mūsu partneri