Valmieras Ziņas

Picērija no Valmieras novada Vācijā cīnīsies par Eiropā labākā ielu ēdinātāja titulu

Lasīšanas laiks: 3 min

Vīnkalni un viņu picas ir Žentiņu ģimenes lolojums, kas ir rezultāts mīlestībai pret Itāliju jau vairāk nekā 25 gadu garumā. Lielai daļai Valmieriešu un Valmieras novada iedzīvotāju Vīnkalnu picas jau ir labi pazīstamas. Gan brīvdabas picērija Valmieras novada Kauguru pagastā, kur saimnieko Zanda un Uldis Žentiņi, gan Valmieras vecpilsētas picērija Vīnkalni Pils Māja, kur saimnieko Zandas un Ulda dēls Artis ar sievu Eviju, un savu komandu. Un, protams, arī Vīnkalnu Ceļojošā Picērija – busiņš ar iebūvētu malkas picas krāsni, kuru varam sastapt dažādos vasaras pasākumos visā Vidzemē. Daudzi, iespējams, ir pamanījuši, ka Vīnkalniešus jau kopš šī gada maija var sastapt arī Rīgā, kur viņi atvēruši picēriju atjaunotajā Āgenskalna tirgū.

Redakcijas interesi izraisīja Vīnkalnu panākumi EUROPEAN STREET FOOD AWARDS 2022(Eiropas ielu ēdinātāju balva) Latvijas atlasē, kur tika izcīnīta 1. vieta un iespēja pārstāvēt Latviju un Valmieras novadu lielākajās ielu ēdināšanas, jeb STREET FOOD sacensībās pasaulē.

EUROPEAN STREET FOOD AWARDS EUROPE, jeb Eiropas “ielu ēdinātāju” čempionāta fināls norisināsies jau šajā nedēļas nogalē. Triju dienu garumā, no 7. – 9. oktobrim Minhenes centrā, vietā kas nosaukta par Cukura kalnu(Sugar Mountain), norisināsies gastronomiskas izvirtības. Ēdinātāji no 15 valstīm, kuri katrs uzvarējuši savas valsts atlasē, gatavos ēdienus un cīnīsies par apmeklētāju, skatītāju simpātiju un labākā titulu žūrijas vērtējumā.

Par labākā ēdinātāja titulu sacentīsies pārstāvji no Norvēģijas, Velsas, Itālijas, Skotijas, Zviedrijas, Šveices, Islandes, Bulgārijas, Polijas, Dānijas, Vācijas, Anglijas, Kipras un, protams, Latvijas.

Lai noskaidrotu to, kā mūsu novadniekiem veicas darbojoties Rīgā un kā noritējusi gatavošanās braucienam uz Minheni, aprunājāmies ar Eviju Žentiņu.

Evija atzīst, ka Rīgā sokas ļoti darbīgi, aktīvi. Pat aktīvāk nekā bija plānots. Vēlme paplašināt savu darbību bijusi jau vairākus gadus. To, ka pēc Vīnkalnu picām ir pietiekami liels pieprasījums norādījuši arī neskaitāmie izbraukumi ar Ceļojošo Picēriju. Rodoties iespējai atvērt picēriju atjaunotajā Āgentskalna tirgū ilgi netika domāts. Aprīlī Žentiņu ģimene uzzinājusi, ka maijā jau jāver vaļā picērija. Un, tas arī izdarīts.

Rīgā iemantotā popularitāte, iespējams, bijis arī par iemeslu izcīnītajai iespējai doties sevi pierādīt ārpus Latvijas robežām. Uz Minheni Vīnkalnieši dodas ar Ceļojošo Picēriju, kuras sirds ir viņu pārveidotais 1984. gada Volkswagen markas busiņš ar aizmugurē ierīkotu malkas krāsni.

Uz Minheni jānokļūst ar visu inventāru un ekipējumu, lai vairākas dienas ceptu picas pasākuma apmeklētājiem un beigu beigās – cīnītos par labākā ēdinātāja titulu!

Evija stāsta, ka nedēļas nogalē būs jāizcep nedaudz zem diviem tūkstošiem picu, kas nozīmē nopietnu loģistiku plānojot cik daudz un kādas sastāvdaļas jāved līdzi uz Vāciju. Kā paši atzīst, būšot produkti, kurus mēģināšot pirkt uz vietas Minhenē, bet ir tādi, kurus nav iespējams aizstāt, piemēram, itāļu milti, kuri gadu gaitā atzīti par cienīgiem Vīnkalnu picu gatavošanas procesā.

Ceļš uz Minheni būs izaicinājums, bet kā atklāj Evija Žentiņa: ’’Esam ļoti priecīgi, ka izdevās iegūt šo iespēju pārstāvēt Latviju un, protams, nest pasaulē arī Valmieras vārdu!’’

15 ēdinātāju konkurencē Vīnkalnieši būs vienīgie, kuri ceps picas un tā varētu būt viņu priekšrocība šajās sacensībās. Tomēr, mūsuprāt, viņu priekšrocība būs komanda, harisma un sajūta, kuru Vīnkalnu Ceļojošā Picērija būs paņēmuši līdzi uz Minheni.

Viņu gaitām Vācijā būs iespējams sekot līdzi Vīnkalnu sociālo tīklu kontos. Lai izdodas!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

GALVENIE DARBA PIENĀKUMI: Kreditoru uzskaite - ienākošo rēķinu apstrāde, grāmatošana, kontrole; Ienākošo rēķinu nodokļu (PVN un UIN) uzskaite grāmatvedībā atbilstoši LR likumdošanai; Pamatlīdzekļu rēķinu apstrāde; Savstarpējo realizācijas rēķinu izrakstīšana; Avansa norēķinu un NĪN grāmatošana; Savstarpējo norēķinu salīdzināšana; Dalība ikmēneša un gada slēgšanas procesā; Dalība dažādos grāmatvedības procesos un projektos.  MĒS PIEDĀVAJAM: Profesionālas pilnveides iespējas; Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Mūsdienīgu un ērtu darba vidi Beātes ielā 5, Valmierā, LV-4201; Pieredzei un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu sākot no EUR 1400 pirms nodokļu nomaksas. GALVENĀS PRASĪBAS: Izglītība grāmatvedības, finanšu vai ekonomikas jomā; Darba pieredze līdzvērtīgā amatā; Izcilas iemaņas ar MS Office, pieredze darbā ar MS Navision; Vēlme nepārtraukti attīstīties, apgūt jaunas prasmes un rīkus; Prasme plānot savu laiku, noteikt prioritātes; Augsta atbildības sajūta, precizitāte; Labas saskarsmes prasmes; Teicamas latviešu valodas zināšanas. Pieteikumu sūtīt uz e-pasta adresi - ruta.lacberga@bonotimber.com Profesija: GRĀMATVEDIS (CETURTĀ LĪMEŅA KVALIFIKĀCIJA) Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 5, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Bankas / Apdrošināšana / Finanses/Grāmatvedība Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2025-06-09 Kontaktpersona: Rūta Lacberga

Pieaugot pasūtījumiem, aicinām pievienoties saldējuma ražotājus “Rūjienas saldējums” komandai! Mēs Tev uzticēsim: Veikt darbu pie ražošanas līnijām saldējuma ražotnē; Veikt gatavās produkcijas, iepakojuma kvalitātes, marķējuma novērtēšanu; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus pēc maiņas vadītāja norādēm. No Tevis sagaidām: Precizitāti, atbildības sajūtu, spēju produktīvi darboties intensīvos darba apstākļos; Spēju strādāt maiņu grafikā; Vēlmi mācīties un apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1000 – 1300 EUR pirms nodokļu nomaksas; Darba attiecības līdz 2025.gada 30.septembrim; Sociālās garantijas; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Darbu maiņu grafikā – dienas un nakts maiņas; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Iespēju iegādāties saldējumu par darbiniekiem draudzīgām cenām; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 30.maijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: CEHA STRĀDNIEKS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 5 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-30 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri