Valmieras Ziņas

Krīgers izcīna trešo vietu Eiropas BMX kausa posmā Valmierā

Lasīšanas laiks: 3 min

Svētdien Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” turpinājās Eiropas kausa izcīņas sacensības, sportistiem aizvadot sērijas 12. posmu. Īpašu prieku sanākušajiem skatītājiem un atbalstītājiem sarūpēja pašmāju Kristens Krīgers, kurš elites grupā izcīnīja vietu uz goda pjedestālu, finišējot trešais. Par uzvarētāju starp ātrākajiem vīriem kļuva francūzis Edijs Klertē, savukārt sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja titulētā Nīderlandes sportiste Laura Smuldersa, portālu “Valmieras Ziņas” informēja EuroCup Valmiera pārstāve Ingrīda Upīte.

Vīru konkurencē, kā ierasts, bija vērojamas sīvas cīņas jau no priekšbraucienu kārtas. Sportistu mērķis bija ne tikai uzvara Valmierā, bet iegūt svarīgus punktus Eiropas kausa sacensību kopvērtējumā. Taču, nenoliedzami, publika visvairāk atbalstīja abus mājiniekus elites konkurencē – Krīgeru un Miku Dāvidu Strazdiņu. Izšķirošajā braucienā abi arī turējās līderos cieši līdzās francūžiem Romeinam Majē un Edijam Klertē, bet finiša līniju pirmais sasniedza Klertē. Otrais finišēja Majē, bet godpilno trešo vietu izcīnīja Krīgers, atbīdot tautieti Strazdiņu uz ceturto pozīciju. Tikmēr sieviešu elites konkurencē pirmās divas vietas ieguva māsas Smuldersas – Laura kļuva par uzvarētāju un Merela finišēja otrā, kamēr uz trešā pjedestāla kāpa pašmāju Vineta Pētersone. Jāatzīmē, ka Valmierā mazā dalībnieču skaita dēļ visas elites, junioru un U-23 dāmu vecuma grupās startēja kopā, un konkurenci holandietēm izrādīja arī 17 gadus vecā smilteniete Veronika Monika Stūriška, kura pelnīti ieguva uzvaru junioru ieskaitē, kamēr Līva Lizete Glāzere ierindojās šajā grupā otrajā vietā. Junioros par uzvarētāju kļuva Mārtiņš Zadraks, kamēr Emīlam Mārtiņam Treimanim nācās samierināties ar septīto pozīciju, bet U-23 ieskaitē otro vietu izcīnīja Rinalds Jānis Kārkliņš.

Tikmēr Challange ieskaitē, tāpat kā iepriekšējā dienā, uzvarētāji tika noskaidroti 22 grupās, un daudzās no tām viss goda pjedestāls pienācās mājinieku sportisti. Tā notika astoņgadīgo puišu grupā, kur uzvarēja Jēkabs Ozols, otrais finišēja Patriks Kāpiņš, bet trešais Ralfs Pavlovičs. Savukārt B9 ieskaitē uzvarētāju trio bija Gustavs Ģigulis, otrais bija Raimo Soldāns, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tika Oskars Turkins, kamēr meiteņu konkurencē par uzvarētāju kļuva Paula Eiduka. Tikmēr gadu vecāko puišu grupā ātrākais bija Marko Daude, kamēr Marks Švalkovskis un Martins Bērziņš finišēja attiecīgi otrais un trešais. Arī meiteņu grupā šajā vecumā trijnieks piederēja latvietēm – Evelīna Līkuma bija pirmā, kamēr Betija Bernāte otrā un Alise Vanaga trešā. Tikai mājiniece bija uz pjedestāla arī G7 ieskaitē, kurā uzvarēja Emma Švalkovska, bet Enija Kaugare bija otrā. Līdzīgs scenārijs bija B13 grupā, kurā ātrākais bija Valts Buldigins, kamēr Kaspars Liepnieks un Markuss Domorackis bija attiecīgi otrais un trešais. Tikmēr B15-16 grupā pēc iepriekšējā dienā gūtās neveiksmes, kad netika lielajā finālā, izcilu uzvaru guva Edgars Langmanis.

Savukārt meiteņu konkurencē uzvarētāja laurus G11-12 grupā plūca Anna Pedraudze, kurai par nieka tiesu piekāpās Ramona Bāre, bet G8 otro vietu izcīnīja Ieva Višņevska, kamēr trešā finišēja Kate Lukša. Ar otro pozīciju šoreiz nācās samierināties vakardienas uzvarētājai Paulai Kibarei (G15-16) un Adelīnai Kārkliņai G13-14 grupā, kurā trešā bija Emīlija Zavinska. Šoreiz otrā pozīcija arī Bruno Vanagam B11 grupā, kurā trešais bija Marks Freivalds, tāpat kā attiecīgi Ralfs Ratnieks un Patriks Krauklis B12 ieskaitē. Otrā vieta šoreiz arī Marekam Dubinskim (B14) un Evertam Lukam (B7), bet Jēkabam Kļavam trešā (B7). Tikmēr M17-24 ieskaitē otro vietu izcīnīja Ivars Svarinskis, savukārt M25+ par uzvarētāju tika pasludināts Roberts Treimanis.

Ar panākumiem Latvijas sportisti atzīmējās arī krūzeru konkurencē, kurā par uzvarētāju kļuva Renārs Auga (Cr17-29) un Ģirts Jonkus (Cr40-44). Tikmēr Deivids Bruno Bergmanis izcīnīja otro vietu (Cr17-29), tāpat kā Edgars Upītis (Cr30-39). 

Eiropas BMX Kausa sacensības rīkoja Valmieras Olimpiskais centrs, Valmieras novada pašvaldība, BMX klubs “MŠA/Valmieras puikas” un Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri