Valmieras Ziņas

Bijušā Burtnieku novada senioriem braukšanas kartes Valmieras pilsētā būs derīgas līdz janvāra beigām

Lasīšanas laiks: 3 min

Bijušā Burtnieku novada senioru ērtībām ir noteikts pārejas laiks – 2022. gada janvārī braucieniem Valmieras pilsētas maršrutu autobusos būs derīgas esošās personalizētās braukšanas kartes, taču no 1. februāra atlaides saņemšanai būs jāuzrāda Valmieras novada braukšanas karte, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Braukšanas maksas atlaide piemērojama Valmieras pilsētas maršrutu autobusos, tādējādi no 2022. gada 1. janvāra bijušā Burtnieku novada senioriem spēkā vairs nebūs braukšanas maksas atlaides reģionālās nozīmes maršrutos. Jāpiemin, ka par braukšanas maksas atlaidēm visiem Valmieras novada senioriem braucieniem reģionālo maršrutu autobusos lems, pieņemot Valmieras novada pašvaldības 2022. gada budžetu.

Pieteikumu pieņemšana un fotografēšana kartes izgatavošanai notiks no 3. janvāra darba dienās, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un pensionāra apliecību vai lēmumu par statusa piešķiršanu, klientu apkalpošanas centrā Valmierā un septiņos Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros. Kad karte būs izgatavota, iedzīvotājs tiks informēts telefoniski, lūdzot ierasties pēc tās.

Klientu apkalpošanas centri Valmieras novadā: Valmierā (Lāčplēša iela 2), Kocēnos (Alejas iela 8, Kocēnu ciems), Matīšos (Skolas iela 11, Matīšu ciems), Mazsalacā (Pērnavas iela 4, Mazsalacas pilsēta), Naukšēnos (“Pagasta nams”, Naukšēnu ciems, Naukšēnu pagasts); Rūjienā (Raiņa iela 3, Rūjienas pilsēta), Strenčos (Rīgas iela 7, Strenču pilsēta), Trikātā (Nākotnes iela 3, Trikātas ciems).

Valmieras novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu, ka no 2022. gada 1. janvāra Valmieras novadā dzīvojošiem pensionāriem braucieni Valmieras pilsētas maršrutu autobusos būs bez maksas. Lai saņemtu braukšanas maksas atlaidi, seniora dzīvesvietai Valmieras novadā jābūt deklarētai vismaz pēdējos 12 mēnešus. Tāpat nepieciešama personalizēta braukšanas karte, kas jāuzrāda, iekāpjot autobusā.

Personalizētās braukšanas kartes ir beztermiņa, tādējādi seniori, kuriem jau ir šādas kartes, turpina izmantot jau esošās (kā minēts, bijušā Burtnieku novada sagatavotās braukšanas kartes būs derīgas līdz 2022. gada 31. janvārim). Tāpat personalizētās braukšanas kartes nav jāgatavo pensionāriem, kuriem ir invaliditātes apliecība, kas ļauj braukt bez maksas jebkurā sabiedriskajā transportā, jo šo pakalpojumu nodrošina valsts.

2022. gada 1. janvārī stājoties spēkā noteikumiem Nr.22 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras valstspilsētas nozīmes maršrutu tīklā”, no 2022. gada 1. janvāra spēku zaudē bijušā Burtnieku novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 16/2020 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā” 3.6. punkts, kas noteica, ka personas, kuras “saskaņā ar likuma “Par valsts pensijām” 11. panta pirmajā daļā noteikto ir sasniegušas pensionēšanās vecumu un deklarētā dzīvesvietas pēdējos 10 (desmit) mēnešus ir Burtnieku novadā, ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā, par braukšanas izdevumiem, kas radušies, izmantojot Valmieras pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “VTU Valmiera”, reģ. Nr. 40003004220 (turpmāk – SIA “VTU Valmiera”), reģionālās nozīmes maršrutu un kas saistīti ar braucieniem personas izvēlēta viena maršruta posmā vienā vai abos virzienos Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 41. punktā minētajā administratīvajā teritorijā”.

Par citām atlaidēm Valmieras pilsētas maršrutu autobusos var uzzināt SIA “VTU Valmiera” mājaslapā vtu-valmiera.lv, sadaļā “Atlaides”.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri