Valmieras Ziņas

“Novada Garša 2021” Produktu kvalitātes konkursā medaļas saņem Valmieras novada mazie uzņēmēji

Lasīšanas laiks: 2 min

Ar piesātinātām diskusijām, pavāru konkursiem un produktu kvalitātes testēšanu 1.oktobrī Hanzas peronā Rīgā aizvadīts ikgadējais “Novada Garša 2021” noslēguma pasākums, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), sadarbojoties ar Pavāru klubu. Apkopotos rezultātus paziņoja un godalgas pasniedza “Novada Garšas” komanda un LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

“Novada Garša” Produktu kvalitātes konkursā tika vērtēta arī Valmieras novada mazo ražotāju produkcija. Valmieriete Zita Petruseviča ar saviem gardajiem ievārījumiem ieguva visu pakāpju godalgotās vietas – bronzas, sudraba un zelta. Žūrija īpaši izcēla Zitas gardā ievārījuma garšas nianses. Rūjienas puses uzņēmēju SIA “Kunturi” gaļas produkti saņēma trīs sudraba godalgas, Alises Zariņas kazas sieri novērtēti ar divām sudraba un vienu bronzas godalgu. SIA “Vīna darītava Matilde” no Kocēnu pagasta ražotais aveņu, upeņu pussaldais vīns – sudraba, bet melleņu ozollapu pussausais vīns un dzērveņu pussaldais vermuts – bronzas godalgas.

“Prieks par mūsu uzņēmējiem, ražotājiem par dalību šajā pasākumā. Varam vien novēlēt kvalitatīvākus un raženākus nākotnes plānus, lai varam lepoties turpmāk un iespējams arī ar vairākiem dalībniekiem un to produktiem,” saka Ineta Andersone, “Novada Garša” Vidzemes projektu vadītāja.

“Novada Garša 2021” ir konkurss visiem Latvijas pārtikas ražotājiem, kuri savus produktus ražo nelielā apjomā. Konkursa dalībnieki ir pārtikas ražotāji, kuru jaudas parasti ir nelielas, tie piedāvā gan tradicionālus, gan inovatīvus, veselīgus, augstas kvalitātes un bieži vien ar rokām izgatavotus produktus. Konkurss notika otro gadu un mazo ražotāju interese par iespēju gūt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam bija milzīga – ja pērn tika iesniegti 72 produkti, tad šogad to skaits sasniedza 175. Produktus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī šefpavāri Andris Rūmītis, Žanis Raivo Beihmanis, Ingmars Ladigs, Aigars Lūkstiņš, Oksana Gapejeva, Jānis Kaļķis un Ina Poļiščenko. Pirmo reizi produktu vērtēšanā piedalījās arī pārtikas tehnologi no Latvijas Lauksaimniecības universitātes – Dace Kļava un Sandra Īriste. Jaunajā konkursa kategorijā “Medus”, žūrijā bija bitenieks ar pieredzi – Jānis Vainovskis, SIA Meduspils, Latvijas Biškopības biedrība pārstāvis.

Zīmols “Novada Garša” ir ilgtspējīga  vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas  izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti. Ar zīmola “Novada Garša” palīdzību, Latvijas iedzīvotāji un mūsu valsts viesi gūs pilnīgu pārliecību, ka katrā Latvijas reģionā ir īpaši pārtikas produkti un to gatavotāji, kuri galvenokārt izmanto vietējo produktu. Ar šo pārliecību ikviens droši varēs sacīt, ka – novada garša spēj būt katram sava, tomēr visiem tā būs viena un ar citām nesajaucama – Latvijas garša.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri