Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīcas attīstības plānam jauni vaibsti

Lasīšanas laiks: 3 min

Turpinot sakārtot un uzlabot veselības aprūpes infrastruktūru, Vidzemes slimnīcas attīstības plānam iezīmējas jauni vaibsti. Papildus jau realizētajiem slimnīcas nodaļu pārbūves projektiem un iegādātajām tehnoloģijām, nākamo divu gadu laikā slimnīcas attīstībā plānots ieguldīt vairāk nekā 10 milj. eiro.

Šī gada sākumā pēc pārbūves mūsdienīgas, gaišas un funkcionālas telpas tika nodotas ambulatorajiem un funkcionālās diagnostikas nodaļas apmeklētājiem

Šobrīd intensīva būvniecība joprojām notiek B korpusa 3. stāvā, telpās, kur pēc pārbūves atradīsies neiroloģijas nodaļa ar insulta vienību. Ar neiroloģijas nodaļas pārbūvi šovasar tiks noslēgts ERAF līdzfinansētais vairāk nekā 7 milj. eiro vērtais projekts, kura ietvaros pārbūvētas arī Bērnu slimību, Terapijas 2, Rehabilitācijas, Hronisko pacientu aprūpes un endoskopiju nodaļas.

“Projekta realizācijas piecos gados,” stāsta Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, ”secīgi veicām telpu pārbūvi visās nodaļās, un iegādājāmies medicīniskās tehnoloģijas, lai sasniegtu rezultātu: droša un moderna ārstēšanās vide pacientiem, droša un ērta darba vide personālam. Projektam tuvojoties noslēgumam, atbilstoši esošajai situācijai rodas aizvien jaunas vajadzības, kuras plānojam realizēt nākamo divu gadu laikā”.

Šī gada sākumā ievērojami slimnīcas finanšu līdzekļi (1,3 milj. eiro) novirzīti energoefektivitātes paaugstināšanai virtuves blokam un slimnīcas pagrabstāva telpām, kas nākotnē būs nozīmīgs loģistikas koridors saimniecības līdzekļu un medicīnas preču piegādei. 1. stāvā, tuvu poliklīnikas reģistratūrai, ieplānota kafejnīca darbinieku un apmeklētāju apkalpošanai.

Turpinot ēku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, jau jūnija beigās plānots uzsākt arī A un B korpusu fasādes siltināšanu un jumtu pārbūvi. Papildus energoefektivitātes pasākumiem tiks veikti arī renovācijas darbi, nomainot logus, tā nodrošinot pacientiem komfortablāku vidi, īpaši karstajos vasaras mēnešos, tiks pārbūvētas arī jumta konstrukcijas. Šiem pārbūves darbiem paredzēti 3,1 milj. eiro.

Vērienīgi plāni saistās ar Reanimācijas-anestezioloģijas nodaļas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas pārbūvi un paplašināšanu par 3 milj. eiro. Telpu pārbūves galvenais mērķis ir tās pielāgot augošajai pacientu plūsmai, jaunajām epidemioloģiskajām prasībām un ierobežot hospitālo infekciju izplatīšanos. Pārbūves rezultātā pacientu plūsmas būs labāk strukturētas un iespējamie infekciozie saslimušie tiks operatīvāk nodalīti no pārējiem. Pacientu un personāla ērtībām tiks paplašinātas un funkcionāli iekārtotas nodaļu telpas. Aprīļa sākumā parakstīts līgums par šī pārbūves projekta izstrādi un autoruzraudzību.

Jaunās epidemioloģiskās prasības un pieaugošais pieprasījums pēc medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem gan pieaugušajiem, gan bērniem liek plānot Rehabilitācijas centra paplašināšanu. Atbilstoša medicīniskās rehabilitācija centra izveide nodrošinās ārstnieciskā procesa nepārtrauktību, gan ambulatorajiem, gan stacionāra pacientiem, tai skaitā pacientiem pēc smagām traumām, insulta, Covid-19 un citām vīrusu infekcijām.

Iecere, kuras izmaksas lēšamas ap 3 milj. eiro, paredz izbūvēt un ar medicīniskām tehnoloģijām un rehabilitācijas iekārtām aprīkot vingrošanas zāles, ārstnieciskās masāžas kabinetus, stiepšanās baseinu, sensorās un sāls istabas, saunas telpas un citas ūdens procedūru telpas. Papildus plānots labiekārtot piegulošo teritoriju un uzstādīt āra trenažierus.

Līdztekus pārbūves projektiem intensīvs darbs noris, iepērkot jaunas medicīniskās iekārtas un tehnoloģijas. 2020. gada noslēgumā Ministru kabinetā atbalstīti pasākumi veselības aprūpes kapacitātes stiprināšanai Covid-19 pacientu ārstēšanas nodrošināšanai. To ietvaros jaunu iekārtu iegādei Vidzemes slimnīcai piešķirti 2,7 milj. eiro, par kuriem plānots uzlabot ventilāciju, siltumapgādes un medicīnas gāzu inženierkomunikācijas, kā arī māsu izsaukumu sistēmu, iegādāties jaunu datortomogrāfu, ultrasonogrāfijas iekārtas, jaunas funkcionālās gultas un citas iekārtas, kas nodrošinās kvalitatīvu un ātru slimību diagnostiku.

“Slimnīca, kas vēlas nodrošināt mūsdienīgus veselības aprūpes pakalpojumus”, komentē U. Muskovs, ”nekad nevar būt gatava. Rūpējoties par attīstību, ir jādomā plašāk un tālāk.  Jaunā pandēmija parādīja, cik cilvēka veselība ir dārga un cik daudz investīcijas prasa tās uzturēšana un glābšana. Esam pateicīgi Veselības ministrijai, Ministru kabinetam par piešķirtajiem līdzekļiem Vidzemes slimnīcas epidemioloģiskās situācijas stiprināšanai un attīstībai, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldībai par atbalstu šo ieceru īstenošanā. Iecerētās pārbūves un telpu paplašināšanās nesolās būt vienkāršas, bet esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem tās realizēsim un varēsim vēl labāk palīdzēt mūsu pacientiem”.

SIA “ZAAO”, VRN 44103015509, sniedz kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus – atkritumu savākšanu, šķirošanu, transportēšanu, apstrādi un apglabāšanu videi draudzīgā veidā, kā arī veic sabiedrības informēšanu un izglītošanu. AICINĀM DARBĀ: Atkritumvedēja vadītāju (8332 01) Valmierā Mēs piedāvājam: Pilnu darba slodzi; Normālo darba laiku ar summētā darba laika organizāciju četru mēnešu pārskata periodā; Labus darba apstākļus; Bruto atalgojumu no 1360.00 mēnesī; Piemaksas par papildus darba apjomu;  Degvielas izdevumu kompensācija darbinieka nokļūšanai uz darbu; Sociālās garantijas; Kvalifikācijas celšanas iespējas; Nelaimes gadījumu apdrošināšana uzsākot darbu; Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika beigām; Ģimenei draudzīgu darba vietu. Darba pienākumi: Sadzīves atkritumu, lielgabarīta atkritumu un šķiroto atkritumu savākšana; Ievērot darba drošības noteikumus pārvietojot konteinerus un strādājot ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Uzturēt automašīnu tehniski labā stāvoklī un savlaicīgi ziņot par tehniskajiem bojājumiem.  Prasības: Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; C kategorijas autovadītāja apliecība. 95 kods; Vēlama vismaz viena gada pieredze automašīnas vadīšanā; Vēlama pieredze darbā ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Labas tehniskās zināšanas; Prasme rīkoties ārkārtas situācijās; Komunikācijas prasmes, kas orientētas uz klientu apkalpošanu; Prasme pielietot darbā tehnisko inventāru; Organizatoriskās prasmes. Pieteikties: CV lūdzam iesūtīt e-pastā darbs@zaao.lv līdz 2024.gada 26. maijam Tālrunis informācijai: 26207402 Pateicamies par atsaucību ikvienam/i kandidātam/ei un informējam, ka SIA “ZAAO” nodrošina vienlīdzīgas iespējas ikvienam. SIA “ZAAO” atbalsta dažādību un iekļaujošu darba vidi, un kandidātus(-es) izvērtē, balstoties vienīgi uz sasniegumiem, kvalifikācijām un darba pieredzi. Informējam, ka Jūsu pieteikumu dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “ZAAO”, Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201 Profesija: ATKRITUMVEDĒJA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-26 Kontaktpersona: Personāla Speciālists

Mūsu partneri