Valmieras Ziņas

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde sniegs atbalstu Valsts robežsardzei uz Latvijas-Igaunijas robežas

Lasīšanas laiks: 2 min

No pirmdienas, 7. decembra, Nacionālie bruņotie spēki, tostarp Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde, sniegs atbalstu Valsts robežsardzei, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Ķevere.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde sniegs atbalstu uz Latvijas-Igaunijas robežas, nodrošinot normatīvo aktu prasību praktisku izpildi un kontrolējot uz ES iekšējām robežām ieceļojošo personu elektronisku apliecinājumu aizpildīšanu. Zemessardze uzdevumu izpildi nodrošinās Valsts robežsardzes vadībā.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde uzdevumus veiks četros robežkontroles punktos – uz Valkas apvedceļa un Valkā, kā arī uz A2 šosejas Apē un Veclaicenē. Ik dienu no Zemessardzes 22.kaujas nodrošinājuma un 25., 31.kājnieku bataljona tiks nodrošināti 16 zemessargi, kuri uzdevumus veiks divās 12 stundu maiņās. Turklāt, lai nodrošinātu atbalstu loģistikas nodrošināšanai, transportēšanai, nepieciešamības gadījumā karavīru un zemessargu veselības kontrolei, būs nepieciešams citu vienību karavīru iesaiste. Tāpēc kopējais iesaistīto karavīru un zemessargu skaits būs lielāks. Ja radīsies nepieciešamība, VRS atbalsta izpildē iesaistīsies arī citi Vidzemes bataljoni.

Zemessardze jau laicīgi ir izstrādājusi rīcības plānus, apzinājusi personāla un materiāltehniskos resursus, lai iespēju robežās iesaistītos Covid-19 izplatības ierobežošanā, lai kopīgiem spēkiem aizsargātu sabiedrību un Latvija sekmīgi pārvarētu vīrusa izplatību. Tajā pašā laikā Zemessardze turpina pildīt savu pamatuzdevumu – uzturēt kaujas spējas.

Jau ziņots, ka valdība šo otrdien nolēma, ka Valsts robežsardze sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policiju no 7. decembra pastiprināti uzraudzīs, vai Latvijā ieceļojošas personas pilda noteikto pienākumu – iesniegt apliecinājuma anketu personu informācijas sistēmā “covidpass.lv”.

Zemessardze arī pavasarī sniedza atbalstu Valsts robežsardzei uz Latvijas-Lietuvas, Latvijas-Krievijas, Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Igaunijas robežas. Atbalsta sniegšanā VRS pavasarī ik dienu iesaistījās līdz pat 100 Zemessardzes vienību karavīru un zemessargu.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri