Valmieras Ziņas

Būt par Kapteini Morganu

Lasīšanas laiks: 3 min

Kad ierodas viņš, īstā ballīte tikai sākas. Daudzi, iespējams, gribētu būt viņa vietā – vienmēr jautrs, aktīvs un skaistu meiteņu ielenkumā. Tomēr, kā tas ir – būt par Kapteini Morganu – portāls “Valmieras Ziņas’ jautāja viņam pašam. Savu īsto vārdu pēc viņa lūguma portāls neminēs, jo ballītēs neredz viņu pašu. Redz Kapteini.

Kā tu kļuvi par Kapteini Morganu?

Esmu Kapteinis jau vairāk nekā četrus gadus. Mani vienā no Rīgas tirdzniecības centriem kādā reklāmas pasākumā pamanīja Kristīne Strelča. Tiku uzaicināts uz tikšanos, un drīz vien kļuvu par Kapteini Morganu. Pirms manis šo darbu darīja aktieris Andris Bulis.

Kā izdevās iejusties tēlā?

Grūti. Atceros pirmās ballītes Vecrīgā, kur es ierados džinsu biksēs un baltā kreklā. Man iedeva dīvaina izskata cepuri, sarkanu mēteli ar lielām pogām un kaut kādus zābakus. Tajos pašos zābakos strādāju joprojām. Man pamācīja, ko es drīkstu un nedrīkstu teikt, man bija līdzi meitenes, un tad mēs devāmies iekšā ballītē.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc man joprojām patīk šī loma – man nav nekas jāpārdod. Mans mērķis ir nodot cilvēkiem ziņu, nevis kaut ko pārdot. Varētu teikt, ka vienīgais, ko es patiešām pārdodu, ir sajūtas.

Kā tu noskaņojies vakaram pirms iziešanas pūlī?

To laiku, ko pavadām ceļā uz ballīšu vietu, es mašīnā guļu. Man ir daži vingrinājumi, ko esmu iemācījies no aktieriem. Strauji elpoju kādu brīdi, sasprindzinu un atbrīvoju ķermeni.

Būtībā es jau dodos uz darbu ar noskaņojumu, ka būs ballīte, un es būšu kopā ar foršiem cilvēkiem.

Lielākoties tā arī ir. Protams, ir reizes, kad galīgi negribas strādāt. Tad ar sevis noskaņošanu ir vairāk jāpapūlas.

Kura Latvijas vieta ir Kapteiņa komandai vismīļākā?

Man patīk Valmiera, jo es pats esmu no šīs pilsētas, bet man patīk arī Rīga. Kapteinim iecienītākās atpūtas vietas ir “Sapņi un kokteiļi” Rīgā un “Katrīnbāde” Saulkrastos.

Kā ir ar Valmieru un tās ballīšu cienītājiem?

Pēdējā laikā esmu novērojis, ka Valmierā vairs neizklaidējas paši valmierieši. Uz Valmieru brauc atpūsties tie, kuri dzīvo tuvākā apkārtnē. Liela daļa pašu valmieriešu dzīvo, strādā un izklaidējas Rīgā. Kopumā cilvēki ir kūtrāki, bet tas ir novērots jebkurā vietā ārpus Rīgas.

Kā tas ir – būt par Kapteini Morganu? Ar ko ir jārēķinās?

Šajā darbā ļoti patērēju savu enerģiju. Ir reizes, kad es dabūju to atpakaļ no cilvēkiem, bet lielākoties es enerģiju dodu.

Ballītē var sastapt dažādus cilvēkus ar dažādiem garastāvokļiem un reibuma pakāpi.

Visvairāk jārēķinās ar sievietēm, kuras ir alkohola reibumā. Viņas man klūp virsū – rauj nost drēbes un aksesuārus.

Manuprāt, tas ir trakākais, kas var būt. Cik esmu runājis ar pārējiem Eiropas Kapteiņiem, viņiem ir līdzīga problēma. Ar vīriešiem, manuprāt, ir vienkāršāk.

Protams, ir jārēķinās ar cilvēkiem, kuriem ir negatīva attieksme. Tevi vērtē no matu galiem līdz papēžiem – visu, ko tu dari un saki.

Mūsdienās reklamē pilnīgi visu. Cilvēkiem ir apnicis, ka viņiem bāžas virsū un mēģina pierunāt kaut ko nopirkt.

Man ar to ir jācīnās – jāpārliecina, ka es neko nepārdodu. Taču pats galvenais – ja tu spēj aizraut kompānijas cietāko riekstu, tad vakars ir izdevies!

 

 

 

Alkohola  lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību.

Alkoholiskos dzērienus ir aizliegts pārdot, iegādāties un nodot nepilngadīgām personām.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri