Valmieras Ziņas

Septiņi ieradumi, kas padarīs Tevi laimīgāku, veselīgāku un pievilcīgāku

Lasīšanas laiks: 3 min

Iespēju būt laimīgiem meklē ikviens no mums. Ja meklē pārmaiņas savā dzīvē, portāls Thechangeblog.com piedāvā septiņus ieradumus, kas padarīs Tevi laimīgāku, veselīgāku un pievilcīgāku.

1.Uzdod jautājumus

Neatkarīgi no tā, vai vēlies iegūt jaunus draugus, sasniegt panākumus ar klientiem vai vienkārši uzlabot savu vispārējo informētību, prasme uzdot jautājumus mūsu sabiedrībā ir pazudusi. Mēs esam tik aizņemti ar stāstīšanu, ka esam aizmirsuši vaicāt. Turklāt, kā jau mēs visi zinām, vienīgais veids, kā kļūt pat lielisku “mācekli”, ir uzdodot jautājumus. Jautājumi atrisina problēmas. Jautājumi uzlabo personīgās attiecības. Dažreiz tie piespiež mūs paskatīties no citas perspektīvas un pabūt iepriekš nezināmos ūdeņos. Tāpēc iemācies vispirms vaicāt, bet pēc tam stāstīt.

2.Izsaki komplimentus

Mēs visi esam dzirdējuši, ka komplimentu teikšanai ir spēcīga ietekme uz savstarpējām attiecībām. Bet tiem, kas vēlas iemācīties komplimentus teikt profesionālāk, svarīgi iemācīties tos specifizēt. Piemēram, kuru apgalvojumu Tu labprātāk gribētu dzirdēt:

Man patika tavs jaunais bloga ieraksts

vai

Mani tik ļoti iespaidoja tavs bloga ieraksts par laiku, kurā tu….. Šis stāsts man deva iedvesmu rīkoties.

Redzi atšķirību? Abi apgalvojumi pauda patiku pret attiecīgo bloga ierakstu, tomēr pirmais apgalvojums, iespējams, rosināja autoru pasmaidīt, kamēr otrs apgalvojums no autora izvilinātu smaidu no vienas auss līdz otrai. Tas ir specifikas spēks, kas ir atslēga uz laimi, it īpaši, ja tas tiek veltīts draugiem un tuvākajiem.

3.Rūpējies par savu fizisko veselību

Puiši un meitenes, sasniedzot kādu panākumu darbā, pēkšņi vairs nav formā, cīnās ar lieko svaru un paštēla veidošanu. Ja ir aizņemts grafiks, tad ir jāatrod kaut stunda dienā sev. Pēc laika, kad redzēsi, ka ķermenis neizplūst no saviem rāmjiem, būsi sev pateicīgs.

4.Piešķir citiem cilvēkiem vērtību

Dažiem cilvēkiem ir bijis vieglāk sasniegt panākumus tikai tāpēc, ka tie pieminējuši, stāstījuši stāstus, rakstījuši rakstus par citiem cilvēkiem, kompānijām un to doto iedvesmu. Kā sacījis Kriss Brogans (Chris Brogan), ja tiešām vēlamies dot vērtību un būvēt attiecības, uz katru reizi, kad runājam par sevi, mums vajadzētu runāt labu par 12 citiem cilvēkiem.

5.Smaidi

Mēs visi esam to iepriekš dzirdējuši – mums biežāk vajadzētu smaidīt. Tomēr, ne vienmēr veselais saprāts ir vesels. Vai Tu esi tas cilvēks, ko visi pazīst kā pozitīvo un smaidīgo? Vai Tu esi tas cilvēks, kuram visu laiku līdzi ir negaisa mākonis? Ir jācenšas smaidīt jebkurā situācijā, jo tas var radīt ievērojamu starpību. Tāpēc – smaidi biežāk! Izgaismo ikvienu istabu, kurā ienāc. Ne vien Tu būsi laimīgāks, bet arī daudzi citi sekos Tavam piemēram.

6.Pārstāj censties sameklēt savu aizraušanos

Daudzu cilvēku problēma ir tā, ka tie ir tik ļoti aizrāvušies, lai atrastu sevi, savu personību vai savu aizraušanos, ka tie ir aizmirsuši, kur un kā tā ir jāmeklē – dzīvojot aizrautīgi. Citiem vārdiem sakot, ja Tu vēlies atrast, kur Tavas kaislības guļ, pārstāj meklēt, bet vienkārši izdzīvo savu ikdienu ar centību un aizrautību. Šādi rīkojoties, pašatklāsme atnāks dabiski un viegli.

7.Uzturies uzticamā sabiedrībā

Ikvienam ir nepieciešams mentors un pavisam katram ir vajadzīgi lieliski draugi. Citiem cilvēkiem mūsu dzīvē ir ļoti liela nozīme, turklāt svarīgi ne tikai šos cilvēkus atrast un saukt par draugiem, bet arī uz tiem paļauties, kad nepieciešams.

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Valsts ģimnāzija (turpmāk – Iestāde) aicina darbā sētnieku/-ci (pilnas likmes darba slodzei) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras novads. Ja Jūs vēlaties: • veikt Iestādes ārējos sanitārās un administratīvi saimnieciskās aprūpes darbus un ārējo labiekārtojumu kopšanu; • uzkopt Iestādei piegulošās teritorijas; • tīrīt atkritumus, lapas un sniegu no piebraucamām vietām; • nodrošināt regulāru ietvju, iebraucamo ceļu, pagalmu un zālāju kopšanu; un Jums ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • prasme strādāt ar dārza tehniku; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: spēja strādāt efektīvi un ātri; komunikācijas prasme; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv vai personīgi Valmieras Valsts ģimnāzijā, adrese: Pāvila Rozīša ielā 40, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Pieteikums sētnieka/-ces amatam” līdz 2024.gada 31.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 25620010. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāju Kocēnos (profesijas klasifikatora kods 2342 02) uz nenoteiktu laiku.   Ja Jūs vēlaties: • plānot un nodrošināt kvalitatīvu, izglītojamo vecumam atbilstošu mācību procesu; • veikt izglītojamo attīstības dinamikas izpēti; • sadarbībā ar Iestādes skolotājiem, organizēt svētkus, tematiskus pasākumus, jautrus brīžus un citas aktivitātes; • plānot savu darbību, sagatavot amata veikšanai nepieciešamo dokumentāciju; • iesaistīties Iestādes attīstības plānošanā un īstenošanā atbilstoši kompetencei; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; augsta atbildības sajūta; prasme veidot lietišķu sadarbību ar izglītības iestādes darbiniekiem, bērnu vecākiem un citu institūciju darbiniekiem; mēs piedāvājam: • 0,75 likmes; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • atsaucīgu kolektīvu. Curriculum Vitae (CV) un pieteikumu lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv ar norādi “Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājs” līdz 2024.gada 28.jūnijam. Tālrunis informācijai: 26856124. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS MŪZIKAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kalna iela 2, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV,piet.vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri