Valmieras Ziņas

Lai bērni varētu nokļūt mācību iestādēs, Kocēnu novadā atklās jaunu autobusa maršrutu (papildināts)

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai nodrošinātu Kocēnu novada iedzīvotājiem iespēju nokļūt Rubenes pamatskolā un PII Auseklītis Rubenes filiālē, no 2019. gada 1. septembra atklāts jauns maršruts Nr.5305 Valmiera–Baldiešu ferma–Valmiera. Autobuss no Valmieras autoostas darbadienās (mācību laikā) izbrauks plkst.7.10, informē Autotransporta direkcija.

Jaunais maršruts izveidots pēc Kocēnu novada domes lūguma. To varēs izmantot ne tikai skolēni, bet ikviens, lai nokļūtu nepieciešamajā galamērķī, portālam “Valmieras Ziņas” skaidroja Kocēnu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Pēc autoceļu apsekošanas secināts, ka nepieciešams izveidot sešas jaunas pieturvietas – “Jānēni”, “Baldieši”, “Virši”, “Purenes” un divas pieturvietas bez nosaukuma – pie mājām “Babiņas” un otrpus mehāniskajām darbnīcām (pie “vecā dampja”), 

Maršrutā Valmiera – Baldiešu ferma – Valmiera autobusi kursēs darbadienās, mācību gada laikā. Skolēniem, kas iegūst pamatizglītību Rubenes pamatskolā, un PII “Auseklītis” Rubenes filiāles audzēkņiem šis pakalpojums būs bezmaksas, ko nodrošinās pašvaldība, savukārt pārējiem pasažieriem – saskaņā ar SIA “VTU Valmiera” noteikto cenrādi.

Maršruts izveidots sadarbībā ar Satiksmes ministriju, VSIA “Autotransporta direkcija”, SIA “VTU Valmiera”, VAS “Latvijas valsts ceļi” un Vidzemes plānošanas reģionu.

Saskaņā ar pašvaldības izdotajiem saistošajiem noteikumiem “Kārtība, kādā Kocēnu novada dome sedz braukšanas izdevumus vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem” Kocēnu novada dome pilnā apmērā sedz braukšanas izdevumus skolēniem, kuri mācās Kocēnu novada izglītības iestādēs. Tāpat braukšanas maksa sabiedriskajā transportā tiek kompensēta novadā deklarētajiem izglītojamiem, kas iegūst vispārējo vidējo izglītību citu pašvaldību mācību iestādēs. Jāatzīmē, ka tiesības uz kompensāciju 100% apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīves vietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecas uz sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus pilsētas, reģionālajā starppilsētu un reģionālajā vietējās nozīmes maršrutā.

Pieturvieta Pienāk Atiet
Valmieras AO   07:10
Valmiera VTU   07:20
Kocēni   07:22
Kaktiņi   07:24
Mildas   07:28
Vārnas   07:30
Sarmas   07:33
Virši   07:36
Jānēni   07:46
Rāvas   07:56
Mazbrenguļi   07:59
Dauguļi   08:04
Mazbrenguļi   08:09
Baldiešu ferma   08:13
Rāvas   08:15
Virši   08:18
Purenes   08:20
Rubenes skola 08:25 08:26
Rubene   08:28
Saulītes   08:31
Kaktiņi   08:36
Valmiera VTU   08:39
Valmieras AO 08:49  

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot mūsu kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri