Valmieras Ziņas

Latvijas simtgades animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”

Lasīšanas laiks: 2 min

No 1. februāra Kino “Gaisma” / 3D Cinema piedāvā noskatīties animācijas filmu visai ģimenei “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas tapusi Nacionālā Kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros. 

Savukārt sestdien, 2. februārī, plkst. 12.00 kinoteātrī notiks animācijas filmas īpašais seanss, kad būs iespēja ne tikai satikt filmas režisoru Edmundu Jansonu, producenti Sabīni Andersoni, mākslinieci Elīnu Brasliņu un Noru Džumā, kura ierunājusi Mimmi lomu, bet arī degustēt Garškopju kustības “Gardu muti” radīto īpašo veltījumu filmai – cidoniju un suņuburkšķu zelteri „Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”!

Multfilmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” režisors ir iemīļoto animācijas īsfilmu “Lupatiņi” veidotājs Edmunds Jansons, savukārt filmas māksliniece ir bērnu grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa.

Animācijas filma ir aizraujošiem piedzīvojumiem bagāts stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem. Notikumi risinās vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā, kur vasaras brīvlaikā pie savas māsīcas Mimmi ciemojas Jēkabs. Tur puika iepazīstas ar runājošajiem suņiem, un viņi piekrīt iesaistīties bērnu plānā nosargāt apkaimes parku, kuru uzņēmējs Rausis grasās pārvērst par bezpersonisku debesskrāpju kvartālu. Sākas neticami piedzīvojumi ar kopīgi izstrādātu slepenu plānu. Filmu būs interesanti skatīties visai ģimenei – gan maziem, gan lieliem bērniem, gan arī pieaugušajiem, kuri nav zaudējuši ticību saviem spēkiem radīt pārmaiņas. 

Filmas sižets balstīts latviešu autores Luīzes Pastores grāmatā bērniem “Maskačkas stāsts”, kas saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu. 

Lomas ierunājuši latviešu aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka, Māra Liniņa u.c., kā arī bērnu lomu atveidotāji – Eduards Olekts, Nora Džumā un Eduards Zilberts.

Vairāk informācijas www.3dcinema.lv, tālr. nr. 64222641.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri