Valmieras Ziņas

Valmierā nezināmas personas piedāvā veikt ūdens kvalitātes pārbaudes dzīvesvietā

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmierā konstatēti vairāki gadījumi, kad telefoniski piedāvāts veikt individuālas ūdens kvalitātes pārbaudes dzīvesvietā. SIA “Valmieras ūdens” apliecina, ka šiem pārstāvjiem nav saistības ar uzņēmumu un ka dzeramais ūdens pilsētā atbilst augstākajiem kvalitātes rādītājiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA “Valmieras ūdens” sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Kraukle.

SIA “Valmieras ūdens” valdes priekšsēdētājs Indulis Frišfelds paskaidroja:

“Ik nedēļu tiek veiktas pārbaudes dzeramā ūdens sagatavošanas stacijā, lai noteiktu kvalitātes rādītājus, savukārt reizi ceturksnī notiek dzeramā ūdens atbilstības monitoringu visā pilsētā, kā to paredz Ministru kabineta noteikumi. Šādas regulāras pārbaudes ļauj būt drošiem par iedzīvotājiem piegādātā dzeramā ūdens kvalitāti, kas ir viena no augstākajām visā valstī. SIA “Valmieras ūdens” izmanto artēziskajos urbumos iegūtu dzeramo ūdeni, kuram aerācijas procesā tiek samazināts dzelzs un mangāna saturs, saglabājot dabīgās ūdens minerālvielas, kādas vēlamas cilvēka organismam.”

SIA „Valmieras ūdens” laboratorijas vadītāja Gunta Pavlovska piebilda:

“Ūdenim piemīt ļoti plašs ķīmisko elementu sastāvs, ar kuru var manipulēt, izmantojot dažādas ķīmiskas vai fizikas metodes. Šādā veidā iespējams pārveidot ūdeni pēc krāsas, mainīt tā duļķainību un citas īpašības. Piemēram, ūdens elektrolīzes rezultātā izgulsnējot tajā esošās minerālvielas krāsainās nogulsnēs. Jebkura ūdens, elektrolīzē, izņemot ķīmiski tīru jeb destilētu ūdeni radīsies nogulsnes, un tas ir dabiski. Tāds ūdens ir fizioloģiski pilnvērtīgs. Tāpēc tos iedzīvotājus, kuri vēlas pārliecināties par saņemtā dzeramā ūdens kvalitāti, aicinātu izmantot akreditētu laboratoriju pakalpojumus, kas sniegs oficiālu atzinumu par testa rezultātiem.”

Dzeramā ūdens kvalitātes pārbaudes individuāli SIA “Valmieras ūdens” laboratorija veic pēc pieprasījuma, savukārt atbilstības monitoringa ietvaros paraugu ņemšanas vietas tiek izvēlētas vairākas dažādos Valmieras pilsētas rajonos. I. Kraukle atgādināja, ka jebkurā situācijā, kad SIA “Valmieras ūdens”  darbinieki vēršas personiski pie iedzīvotājiem, pārstāvim jāuzrāda uzņēmuma izsniegta apliecība ar vārdu, uzvārdu un fotogrāfiju.

Lai saglabātu ūdens kvalitāti ceļā no dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas līdz patērētājam, SIA “Valmieras ūdens” ik gadu veic maģistrālo ūdensvadu skalošanu un dezinfekciju. Šopavasar tā sāksies 31.martā un ilgs līdz 7.aprīlim. Kā papildus pakalpojumu pēc individuāla pieprasījuma SIA “Valmieras ūdens” piedāvā arī ēku iekšējo tīklu skalošanu.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri