Valmieras Ziņas

CSDD skolās rīkos velosipēdistu eksāmenus

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) 2018./2019.mācību gadā uzsāks izglītības projektu velosipēdu vadītājiem “Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā”, informēja CSDD.

Projekta mērķis ir panākt, lai velosipēda vadītāja apliecība būtu katram bērnam, kurš brauc ar velosipēdu. Lai to panāktu, CSDD piedāvā organizēt velosipēdistu eksāmena kārtošanu savā skolā un skolas pedagoga vadībā.

Projektu varēs realizēt ikviens pedagogs – klases audzinātājs, sociālo zinību pedagogs vai cita priekšmeta skolotājs. CSDD ir izstrādājusi mācību līdzekli radošam darbam velosipēdistu satiksmes drošības izglītības nodrošināšanai un izveidojusi infrastruktūru eksaminācijai ikvienā Latvijas skolā.

CSDD norādīja, ka daudzi skolēni ikdienā kā savu transportlīdzekli ir izvēlējušies tieši velosipēdu. Ritenis viņiem sniedz brīvības sajūtu un reizē ir arī pirmais nopietnais pārvietošanās līdzeklis. Tas ir transportlīdzeklis, kurš jau no desmit gadu vecuma prasa mainīt savu attieksmi pret ceļu satiksmi, jo braucējs uz velosipēda ir vadītājs.

CSDD projekts “Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā” paredz nodrošināt skolas ar mācību līdzekļiem velosipēdistu izglītošanai, metodiskos ieteikumus pedagogiem mācību procesa nodrošināšanai un vēlas aktualizēt velosipēdistu eksaminācijas iespējas visās Latvijas skolās.

Lai saņemtu velosipēda vadītāja apliecību savā skolā, skolai ir piesakās projektam mājaslapā “www.berniem.csdd.lv”. Pēc tam CSDD ar skolu slēgs līgumu par skolēnu eksamināciju skolā. Tad skolēni apgūst mācību vielu – ceļu satiksmes noteikumi velosipēdistiem, visbeidzot skolēni kārtos eksāmenus, bet pēc tam CSDD izsniegs vadītāja apliecību.

Statistikas dati rāda, ka gadu no gada bērni ceļu satiksmē ir apdraudēti. Tā šī gada pirmajos sešos mēnešos ceļu satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā četri bērni līdz 14 gadu vecumam, savukārt pērn šajā laika periodā bija trīs bojā gājušie. Šī gada pirmajā pusgadā ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 234 bērni, savukārt pērn – 238.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri