Valmieras Ziņas

Kā rūpēties par veselību un drošību Lielās Talkas laikā

Lasīšanas laiks: 2 min

Mediķi aicina Lielās Talkas dalībniekus būt uzmanīgiem un rūpēties par savu drošību – izvēlēties atbilstošu apģērbu un drošības labad paņemt līdzi arī mazo aptieciņu.

Ikvienu, kurš pošas Lielajai Talkai vai citiem apkārtnes sakopšanas darbiem, Veselības centru apvienības (VCA) ārste Dace Bērziņa aicina pievērst papildu uzmanību piemērotam apģērbam, ievērot instrukcijas un darba drošības pasākumus, kā arī sagatavot līdzi ņemšanai vismaz nelielu aptieciņu.

Dace Bērziņa: “Ir svarīgi, lai ikviens talkas dalībnieks jūtas ērti, lai nepaklūp, neaizķeras, nepaslīd. Iesaku izvēlēties visērtākos un piemērotākos apavus, kā arī padomāt par tādu apģērbu, kas vējā nepland un neaizķeras aiz koku zariem. Pašlaik ir ērču aktivitātes sezona. Ir jāpārliecinās, vai atbilstoši vakcinācijas pasei veikta revakcinācija. Ja darbošanās sagaidāma dabā, jāpadomā, lai apģērbs ir ne vien ērts darbam, bet arī kukaiņi zem apģērba parāpot nevar. Jāpārliecinās, vai Ja sagaidāmi mitri laika apstākļi, tad no apaviem gumijas zābaki būs vislabākā izvēle, turklāt, nēsājot bikšu galus zābakos, būs iegūta arī drošība pret ērcēm.”

Lai nesavainotu rokas ar asiem, raupjiem priekšmetiem, vajadzīgi darba cimdi. Vajadzīgi arī gumijas cimdi, jo var gadīties saskarties ar kādām ķīmiskām vielām.

Sakopšanas darbos veicamie uzdevumi daudziem talciniekiem ikdienā nav ierasti, tādēļ katram pašam jāparūpējas un jādomā par sevi, lai tas nenodara pāri veselībai.

Svarīgi, lai ikvienam ir iespēja padzerties un strādāt tādā darba ritmā, kas talkas laikā vai pēc tās nerada vajadzību vērsties pēc medicīniskās palīdzības.

Ja gadās sastapties ar neskaidras izcelsmes nezināmiem, priekšmetiem, tos neaiztikt, pirms noskaidrota to izcelsme. Ja kādā atļautā vietā ir nolemts sakurt ugunskuru, tad precīzi ievērojami visi ugunsdrošības noteikumi.

Savukārt pirmās palīdzības aptieciņā noderību talkas dalībniekiem jāieliek plāksteri, marle, dezinfekcijas šķīdums, šķēres un gumijas cimdi. Aptieciņu līdzi paņemt ne vienmēr ir ērti, tomēr galvenais ir rūpēties par savu drošību

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri