Valmieras Ziņas

2013.gadā Valmieras novada fonda neaizskaramajā kapitālā ieskaitīti gandrīz 7000 eiro

Lasīšanas laiks: 3 min

2013.gadā dažādās aktivitātēs Valmieras novada fonds (VNF) nopelnījis un savā neaizskaramajā kapitālā ieskaitījis nepilnus 5000 latu jeb gandrīz 7000 eiro, atskaites pasākumā par pērn paveikto “Fonda aksioma” sacīja VNF valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

546 lati jeb 800 eiro saziedoti projektā “100 draugi Valmieras novada fondam”, bet sadarbībā ar skolām, bērnudārziem un mākslas skolām izveidotas Ziemassvētku apsveikumu kartiņas, kas pēcāk pārdotas uzņēmumiem, tā iegūstot 767 latus jeb 1091 eiro fonda neaizskaramajam kapitālam.

Daļu jeb 15% no labo darbu programmā iegūtajiem līdzekļiem fonds novirzījis turpmākajiem projektu konkursiem, tā ietaupot vēl 212 latus jeb 300 eiro. Valdības ilgtermiņa obligācijās, kas ieguldītas uz 11 gadiem, fonds pērn saņēmis 254 latus jeb 361 eiro. Paša fonda ieguldījums neaizskaramajā kapitālā no depozītu procentiem bijis 2900 latu jeb 4126 eiro apmērā. Pēc A.Bērziņa teiktā, fonda kapitālam bijuši arī citi ieņēmumu avoti, kopumā 2013.gadā ļaujot papildināt neaizskaramo kapitālu ar nepilniem 5000 latiem jeb gandrīz 6800 eiro.

Kā pasākuma laikā sacīja VNF sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Boša, kopumā līdz šim nepilnu deviņu gadu laikā fonds ir īstenojis vairāk nekā 100 projektus par vairāk nekā 80 000 eiro (56 224 lati). Krīzes laikā fonds paplašinājis savu darbību arī sociālās palīdzības jomā, kur arīdzan izlietoti ap 80 000 eiro (56 224 latiem).

Pēc I.Bošas teiktā, februārī Valmieras 5.vidusskolā noticis pasākums “Labdarības skola”, kura laikā nedēļas garumā skolēni īstenojuši labdarības pasākumus, tostarp vākuši makulatūru, devušies uz dzīvnieku patversmi, palīdzējuši Zupas virtuvē un veikuši citus labus un sabiedrībai nozīmīgus darbus.

Pērn atklāta Jauniešu māja “Ceplis”, kuru izremontējuši, iekārtojuši un telpas sagatavojuši paši jaunieši, bet interneta vidē aizvadītā gada laikā īstenots projekts “DEEDin” jeb “patiess brīvprātīgais darbs”, kur interneta platformā var piereģistrēt savus brīvprātīgos darbus un ar laiku paredzēts ieviest arī dažādas jaunas iespējas.

Pēc A.Bērziņa teiktā, “Labo darbu programmā” un ārpus projektu konkursiem pērn vietējo projektu realizācijai iztērēts vairāk nekā 5000 latu (7114 eiro). Kā norādīja fonda pārstāvji, ar programmas palīdzību tapusi skolēnu radīta dārzeņu dobe Trikātā, rencēnieši papildinājuši virtuves piederumu klāstu, Naukšēnos vecāki darinājuši radošas rotaļlietas bērnudārza audzēkņiem un īstenotas citas idejas.

Fonda jaunieši ideju konkursā “Jaunieši dod iespēju jauniešiem” par 324 latiem (461 eiro) atbalstījuši basketbola grozu uzstādīšanu un jauno ģitāristu radošās dienas Burtniekos, bet 2013.gada nogalē rīkotajā mini projektu konkursā no 91 iesūtītās projektu idejas atbalstītas 12 un līdz šim īstenotas – 10 no tām, pastāstīja I.Boša.

Tāpat pērn izveidots Ziedotāju klubs, kuram jau pievienojušies 23 labvēļi. Ziedotāju klubam var pievienoties, ziedojot 20 eiro (14 latus), 70 eiro (49 latus) vai 200 eiro (140 lati). Ziedotāju kluba dalībnieki piedalās iesniegto projektu izvērtēšanā un gūst citas priekšrocības.

VNF ir labdarības organizācija, kas kopš 2005.gada strādā Valmierā un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novados.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri