Valmieras Ziņas

Recepte: Kartupeļi ar bešamela mērci

Lasīšanas laiks: 2 min

Gatavojoties svētkiem, AS “Dobeles Dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu piedāvā recepti, ar kuru izdosies pārsteigt svētku viesus, iepriecināt gardēžus un padarīt svētku galdu krāšņāku.

Neparasts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Sāls rada kraukšķīgu garoziņu, bet krēmīgā mērce papildina garšas buķeti. Atliek vien piedevās pasniegt svaigus salātus, un otrais ēdiens gatavs.

Izejvielas:

  • 500 g rupjās jūras sāls
  • 1 kg vidēja izmēra, pēc iespējas vienādu kartupeļu
  • 250 g kūpināta cūkas cauraudzīša, sagriezts mazos kubiņos
  • 50 g sviesta
  • 5 ēd.k. miltu
  • 375 ml piena
  • 2 ēd.k. franču sinepju
  • 1 ēd.k. pilngraudu sinepju
  • 80 grami rīvēta siera
  • 2 olu dzeltenumi
  • Sāls pēc garšas
  • Zaļie salāti pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sadursta ar dakšu. Sāli vienmērīgi izkaisa cepamajā pannā. Pa virsu kārto kartupeļus. Cep aptuveni 40 – 50 minūtes vai līdz kartupeļi gatavi. Katru kartupeli iegriež krusteniski četrās daļās. Paver vaļā un sapilda ar ¾ gaļas.
  2. Gatavo bešamela mērci: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus, uzkarsē, līdz viss sāk burbuļot. Noņem no plīts un pakāpeniski lej klāt pienu, nepārtraukti maisot. Liek atpakaļ uz uguns un turpina maisīt 2 – 3 minūtes, līdz mērce kļuvusi viendabīga un sabiezējusi. Iemaisa sinepes un lielāko daļu siera. Noņem no plīts un iemaisa olu dzeltenumus. Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Cepeškrāsns temperatūru paaugstina līdz 220 grādiem. Pārlej mērci pāri katram kartupelim. Pārber pāri atlikušo gaļu un sieru. Cep aptuveni 15 – 20 minūtes līdz mērce kļūst gaiši zeltaina. Izņem no krāsns un pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri