Valmieras Ziņas

Dace Jukāma: Rūpēsimies par bērnu drošību!

Lasīšanas laiks: 3 min

Septembris šogad valmieriešus priecē ar ziņu – ne pilsētā, ne tuvākajā apkārtnē nav konstatēti gadījumi, kuros iesaistīti vai cietuši bērni.

Valmieras policijas iecirkņa inspektori izsaka cerību, ka tas nav “klusums pirms vētras”, norāda uz jomām, kurās tiek nopietni strādāts, un vērš arī vecāku uzmanību, ko likums nosaka jautājumos par bērnu drošību.

Valmieras iecirkņa inspektore Gunita Ose norāda, ka policijas redzeslokā regulāri nonāk vairāki atpūtas objekti Valmierā, kuros brīvo laiku pavada dažāda vecuma jaunieši. Viņi, diemžēl, pārāk bieži ignorē noteikumus, kas jāievēro, piemēram, skeitparkā. Policija vērš vecāku uzmanību – kārtību, kas jāievēro aktīvās atpūtas cienītājiem skeitparkā, regulē Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.129 “Par sabiedrisko kārtību un drošību Valmieras pilsētas pašvaldības aktīvās atpūtas objektos”, kuros viens no punktiem nosaka:

“Izmantojot skeitparka elementus aktīvai atpūtai, jāizmanto roku/kāju aizsargi un ķiveres”.

Sods par šo pārkāpumu – brīdinājums vai naudas sods līdz 30 eiro. Konstatējot pārkāpumu, jaunieši tiek mutiski brīdināti. Līdz šim trīs gadījumos policija ir pieņēmusi lēmumu par materiāla nosūtīšanu pašvaldības administratīvai komisijai jautājuma lemšanai par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu.

Jau minētajos noteikumos norādīts, ka “Vecāki ir atbildīgi par bērnu atrašanos atrašanos un uzvedību skeitparkā, un noteikumu ievērošanu”.

Ja pārkāpumi tiks konstatēti atkārtoti, policija var lemt par vecāku atbildību notikušajā, sastādot protokolu par vecāku aprūpes pienākumu nepildīšanu

pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173.panta. Tāpat lūgums sekot līdzi, vai izbraukumā ar velosipēdu bērns dodas ar velosipēda vadītāja apliecību kabatā un atbilstoši noteikumiem aprīkotu velosipēdu – vai jūsu atvase ceļā nedodas ar braucamo, kuru apstādināt var vienīgi “ar kāju”, proti, velosipēds nav aprīkots ar bremzēm.

Policijā saņemta informācija no tirdzniecības vietu pārstāvjiem, kas pagaidām vēl tikai sūdzas par jauniešu uzvedību veikalos. Pārspīlēta bravūra, skaļa klaigāšana, plauktos izlikto preču “vandīšana”, akcīzes limonādes pudeļu korķīšu skrūvēšana un tamlīdzīgas izdarības, diemžēl, ir dažu jauno valmieriešu ierasta “izklaide”, dodoties mājās pēc mācību stundām. Nereti šīs “vizītes” veikalos beidzas ar kādas preces “ieslīdēšanu kabatā” – katru gadu tiek reģistrēta informācija par zādzībām veikalos, ko izdara nepilngadīgi bērni. Tāpat

bieži tiek saņemta informācija par garderobē un citās telpās bez uzraudzības atstātiem mobilajiem telefoniem, naudu vai citām vērtīgām mantām, kas, diemžēl, ātri vien nonāk acīgu garnadžu rokās.

Policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas un kontrolēt, kādas interneta mājaslapas atvases apmeklē. Noteikti sekojiet līdz tam, lai jūsu dzīvesvietā neciemotos bērna nejauši sastapti paziņas un jums nepazīstami “draugi”. Pēc šādām vizītēm nereti tiek reģistrēti gadījumi, kad pazudušas vērtīgas mantas, nauda vai rotaslietas.

Atgādinām – likums nosaka: jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, aizliegts bez pieaugušo uzraudzības atrasties sabiedriskā vietā pēc plkst.22. Policija regulāri dodas reidos, lai kontrolētu, kā tiek ievērots aizliegums, un aicina tam sekot līdzi arī vecākus.

Atcerēsimies, ka nelaime nenāk brēkdama, un regulāri sekosim līdzi savu mīļo gaitām. Pierādīsim, vispirms paši sev, ka Valmierā protam nosargāt savus bērnus, nevis “pamodīsimies no ziemas miega” brīdī, kad jau notikusi nelaime.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri