Valmieras Ziņas

“Valmiermuižas alus”: Latvijas simtgadē aldariem paveras labas iespējas popularizēt alu kā latviešu nacionālo dzērienu

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijas simtgadē vietējām alus darītavām paveras labas iespējas popularizēt alu kā latviešu nacionālo dzērienu, aģentūrai LETA, komentējot nākamā gada perspektīvas alus nozarē, teica alus darītavas “Valmiermuižas alus” līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

“Nākamais gads – Latvijas simtgade – ir iespēja mazajām alus darītavām un visām alus darītavām kopā vēlreiz skaļi aktualizēt to, ka alus vienmēr ir bijis latviešu nacionālais dzēriens. Tamdēļ gribas ticēt un cerēt, ka latviešiem uz svētku galdiem, biežāk būs Latvijā brūvētais alus un latvieši kā ciema kukuli radiem, draugiem un biznesa partneriem visā pasaulē vedīs Latvijā darītu alu,”

sacīja Ruņģis, piebilstot, ka ikviens Latvijā var popularizēt vietējo alu pasaulē. Arī ministrijām, vēstniecībām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un valsts amatpersonām ārvalstu vizītēs un, uzņemot ciemiņus Latvijā, ir iespēja celt galdā Latvijā darītu alu, kas ir valsts tradīciju sastāvdaļa, un tādā veidā popularizēt Latvijas alu pasaulē.

Viņš piebilda, ka tādējādi nākamgad Latvijas alus darīšanas tradīcijas un brūvēšana turpinās attīstīties un, iespējams, Latvija pēc 20 gadiem kļūs tikpat zināma, pasaulē atzīta un novērtēta kā Beļģija, Čehija vai kādas citas tradicionālas alus valstis.

“Mūsdienu mediju vidē to ir iespējams sasniegt mazliet ātrāk. To, kas Čehijai prasīja 200 gadus, Latvija var paveikt nākamajos 20 gados. Tāpēc es raugos uz nākamo gadu ļoti cerīgi,”

teica “Valmiermuižas alus” līdzīpašnieks un valdes loceklis.

Viņš teica, ka šis ir pirmais gads kopš “Valmiermuižas alus” ir ļoti labi pārstāvēts lidostā “Rīga”.

“Pēc pārdošanas apmēriem, ko mēs redzam, mūsu darītais, Latvijas brūvētais alus ir ļoti iecienīts, to labprāt ņem līdzi kā ciema kukuli vai dāvanu. Arvien vairāk cilvēku izvēlas vest uz citām valstīm Latvijas garšas un alu,”

sacīja Ruņģis.

“Valmiermuižas alus” saimnieks norādīja, ka alus darītava nākamgad turpinās attīstīties, tostarp ieguldīt jaunu garšu alū. Tomēr plašāk investīciju plānus būs iespējams izpaust nākamā gada janvārī.

“Nākamajā gadā mēs noteikti turpināsim ieguldīt attīstībā un es ticu Latvijas alus augšupejai. Gribētos novēlēt, lai mēs vairāk brūvētu alu Latvijā un vairāk to eksportētu,”

teica Ruņģis.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri