Valmieras Ziņas

Kam pievērst uzmanību, pērkot ledusskapi

Lasīšanas laiks: 3 min

Ledusskapis ir nopietna investīcija. Ledusskapi, tāpat kā jebkuru lielās sadzīves tehnikas ierīci, mēs pērkam, cerot, ka tā kalpos ilgus gadus. Tieši tāpēc, ejot uz veiklu, būtu labi zināt, kādām ledusskapja īpašībām vajadzētu pievērst uzmanību, painteresēties par jaunāko ledusskapju īpašībām, jo tās netiek izstrādātas vienkārši tāpat, bet gan tāpēc, lai atvieglotu sadzīvi. Jācenšas mājās atstāt nepamatotos pieņēmumus, bet, ja rodas šaubas, droši jākonsultējas ar pārdevēju.

Tātad, kam vajadzētu pievērst uzmanību, izvēloties ledusskapi?

1.Gandrīz vissvarīgākais mūsdienu sadzīves tehnikas kritērijs ir energoefektivitāte. Daudziem ir svarīgi, lai iegādātā ierīce nepalielinātu elektrības rēķinu. Tādā gadījumā vislabākā izvēle ir A+++ vai A++ klases ledusskapji. Ar burtiem A+++ marķē ļoti ekonomiskus ledusskapjus, kas gadā patērē 150 kWh, ar A++, A+ marķē ekonomiskus ledusskapjus, kas patērē 190-300 kWh enerģijas, A un B ir zemākās energoefektivitātes klases ledusskapji. Zemākas klases ierīces Eiropas Savienības valstīs nepārdod. Nevajadzētu iedomāties, ka mazāks ledusskapis patērēs mazāk elektroenerģijas – viss ir atkarīgs tikai no ledusskapja energoefektivitātes klases.

2.Vairums cilvēku ļoti daudz uzmanības velta savam uzturam, tāpēc ieteicams izvēlēties tādu ledusskapi, kurā produkti ilgāk saglabājas svaigi. Jaunajos ledusskapjos to garantē atsevišķas zonas, kurās var uzturēt noteiktiem produktiem, piemēram, gaļai, zivīm, augļiem un dārzeņiem, piemērotu temperatūru un mitrumu. Tādā veidā produkti, kas tiek glabāti ledusskapī, ilgāku laiku saglabājas svaigi. Svarīgākais, ka produkti saglabā ne tikai labu izskatu un garšu, bet arī tajos esošos vitamīnus, minerālus un citas cilvēka organismam nepieciešamās vielas.

3.Liela ledusskapju priekšrocība ir bezsarmas saldēšanas sistēma (angl. no frost). Ledusskapji, kam ir šī sistēma, precīzāk – tajos esošās kameras – neapledo, turklāt nav arī vajadzības ik pa laikam atkausēt kameru. Tas ievērojami atvieglo ledusskapja kopšanu. Ir cilvēki, kas uzskata, ka visi ledusskapji, kam ir šī sistēma, darbojas skaļāk nekā ierasts. Tā nav tiesa – kvalitatīvu ierīču trokšņa līmenis, neatkarīgi no tā, kādas funkcijas tam raksturīgas, ir 36-39 decibeli. Tāds ledusskapis darbojas pietiekami klusu, tāpēc tas netraucē mājas saimniekus.

4.Pirms ledusskapja pirkšanas veiciet mājasdarbus. Ledusskapji lielās veikala telpās izskatās daudz mazāki nekā mājās, tāpēc pirmais mājasdarbs ir izmērīt vietu, kurā ledusskapis stāvēs, novērtēt durvju atvēršanās plašumu, nodrošināt gaisa ventilāciju. Tiesa, tagad ir tādi ledusskapji, kurus nevajag atbīdīt no sienas. Lemjot par to, kur novietot ledusskapi, ir vērts izvēlēties tādu vietu, kurā to neapspīdētu tieši saules stari un tuvumā nebūtu siltuma avotu (radiatoru) – tad ledusskapis darbosies ekonomiski. Otrais mājasdarbs – novērtēt ledusskapja tilpumu, kurš atkarīgs no ģimenes lieluma, kā arī iespēju regulēt iekšējo plauktu un atvilktņu izvietojumu, ievērojot individuālās vajadzības, visbiežāk glabājamos produktus un ieradumus. Trešais mājasdarbs – jau iepriekš izdomājiet, kāds ledusskapis iederētos jūsu mājas interjerā: pievērsiet uzmanību ledusskapja krāsai, formai, rokturu stilam.

5.Lemjot, kuru ledusskapi gribat pirkt, nevērtējiet tikai cenas vai funkciju daudzumu, meklējiet cenas un kvalitātes attiecību. Ledusskapja pirkšana ir ilgtermiņa investīcija. Šī ierīce jums kalpos gadus desmit, tāpēc naudu žēlot nevajadzētu. Tāpat novērtējiet, vai visas ledusskapja funkcijas jums ir vajadzīgas – varbūt ir tādas, kurus pat nelietosiet. Meklējiet tādu ierīci, kura vislabāk atbilstu jūsu vajadzībām, atvieglotu ikdienu, būtu jūsu un ģimenes draugs. Vienmēr vērts pievērst uzmanību preču marķējumam ar iegūto balvu emblēmām – šīs balvas netiek piešķirtas jebkuram, jo tiek veikti nopietni pētījumi. Piemēram, apbalvojuma “Best Buy” gadījumā uz tiem var droši paļauties, tā atvieglojot lēmuma pieņemšanu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri