Valmieras Ziņas

Automašīnas apkope vasarā: mīti un patiesība

Lasīšanas laiks: 2 min

Vasarā rūpes par automašīnu, salīdzinot ar ziemas sezonu, liekas mazākas, lai gan vasaras sezonai ir savas īpatnības, kuras neievērojot, varam bojāt automašīnu. Lai parūpētos par automašīnu atbilstoši vasaras sezonai, AS “VIRŠIA” Pārdošanas daļas vadītājs Arnis Andrianovs piedāvā biežākos mītus un patiesību par automašīnas apkopi vasarā.

Vējstiklu mazgāšanas šķidruma vietā ūdens

Lai gan dzirdēts, ka ūdeni varam izmantot gadījumos, kad vējstiklu mazgāšanas šķidrums ir beidzies, to nedrīkst piekopt kā regulāru praksi. Lietojot tam paredzēto šķidrumu ar speciāli pievienotām piedevām, tas palīdzēs efektīvi attīrīt vējstiklu dažādos laika apstākļos, kā arī saudzēs gan vējstiklu, gan mazgāšanas slotiņas.

Savu automašīnu varam mazgāt jebkur un jebkā

Vasarā automašīnu bieži mazgājam paši, tāpēc īpaši jāatceras, ka to nav iespējams darīt jebkurā vietā. Piemēram, Rīgā ir aizliegta auto mazgāšanas ārpus tam īpaši paredzētām vietām – automazgātuvēm, tāpēc par šādu pārkāpumu var tikt piestādīts sods līdz 70 eiro. Ja izvēlamies automašīnu mazgāt pašu spēkiem, tad nežēlojam ūdens daudzumu, lietojam auto mazgāšanai paredzētus tīrīšanas līdzekļus, sūkļus un lupatiņas. Nepareiza automašīnas mazgāšana var radīt bojājumus automašīnas krāsojumam, kā arī veidot skrāpējumus.

Ziema vai vasara, riepas der vienas un tās pašas

Vasarā autovadītājus var pārsteigt lietus vai karstums, tāpēc vasaras riepas tiek ražotas atbilstoši sezonas specifikai, vasaras riepu gumijas sastāvs ir karstumizturīgs. Jāseko līdzi riepu protektora nodilumam, atbilstošs protektora dziļums un riepu spiediens aizsargā no akvaplanēšanas riska, izbraucot cauri peļķēm. Lietojot ziemas riepas vasarā, tās ātrāk nodilst, bremzēšanas ceļš ir garāks, kā arī palielinās degvielas patēriņš.

Kondicionieri mašīnā var nedezinficēt

Tikai retais vadītājs iedomājas, ka kondicionēšanas sistēma vasarā ir jādezinficē! Lai pasargātu sevi un savus līdzbraucējus no infekcijām, kas var rasties no baktērijām, kas izveidojušās gaisa ventilācijas caurulēs, vasaras sezonā jo īpaši ir svarīgi veikt kondicionēšanas sistēmas dezinfekciju un antibakteriālo apstrādi. Būsim godīgi – ar kondicionieri, kas ir darba kārtībā, vasaras sezonā ir daudz komfortablāk.

Dzesēšanas sistēmu nevajag pārbaudīt bieži

Vasarā, kad ārā ir karstāks laiks, automašīnas dzesēšanas sistēmai ir jāstrādā pastiprināti, lai tā atbilstoši varētu atdzesēt automašīnas dzinēju. Lai automašīnas dzinējs nepārkarst, regulāri ir jāpārbauda tās dzesēšanas sistēma, sekojot līdzi dzesēšanas šķidruma līmenim un papildinot to, tiklīdz tas nokrities zem normas.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri