Valmieras Ziņas

Pilsētas svētkos aicina piedalīties mājās gatavotu gardumu konkursā

Lasīšanas laiks: 2 min

Biedrība „Siera klubs” un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Skrundas novada domi, Valmieras pašvaldību un Valmieras Kultūras centru, Rēzeknes, Jelgavas un citu lielāko pilsētu pašvaldībām, ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem pirmo reizi Latvijā organizē četru reģionu konkursuTautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”.

Konkurss norisinās četros posmos — katrā Latvijas reģionā, tostarp Vidzemē — 29. jūlijā Valmierā, pilsētas svētkos. Tā ideja ir popularizēt Latvijā ražoto piena produktu un maizes ēšanas tradīcijas, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes (tortes, ruletes, cepumi, sacepumi u.c.), kuru sastāvā izmantots Latvijā ražotais siers, biezpiens, saldais un skābais krējums un citi piena produkti un Latvijā ceptās maizes, kā arī citi saderīgi produkti. Ceram, ka konkurss palīdzēs pilnveidot prasmi un zināšanas, popularizēt novadu godu saimnieču, kulināru, maiznieku – konditoru un mājsaimnieču pieredzi un tradīcijas, konkursa gaitā sadarbosimies ar mācību iestāžu audzēkņiem un pasniedzējiem, latvisko tradīciju turpinātājiem nākotnē.

Esam ieteikuši potenciālajiem dalībniekiem garduma noformējumā (dekorējot virsmu, izvēloties izstrādājuma formu) ietvert latvisko rakstu un krāsu elementus, garduma pasniegšanu svētku galdā veidot jaunā kvalitātē, kur savijas senie raksti, tautas folklora un mūsu tautas kultūras mantojums.

Piedalīties konkursā aicinām jebkuru cilvēku, arī juridiskas personas, kas vēlas parādīt savu prasmi, gatavojot konkursa meistardarbu. Pieteikums konkursam jāraksta brīvā formā un jānosūta uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv vismaz septiņas dienas pirms konkursa katrā novadā. Katrs konkursa dalībnieks ierodas uz konkursa norises vietu ar mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Stundu pirms konkursa sākuma dalībnieks iesniedz savu meistardarbu žūrijas komisijas sekretariātā, norādot sava meistardarba nosaukumu. Gardums būs arī jāprezentē un vēlāk žūrijai jāiesniedz receptūra – apraksts.

Meistardarba gatavošanā jāizmanto Latvijā ražoti piena produkti un maize pēc izvēles, to var papildināt ar jebkuru citu Latvijā ražotu produktu. Visām izmantotajām sastāvdaļām jābūt lietojamām uzturā, ideālā variantā izmantojam dabīgās garšvielas un krāsvielas.

Katrs konkursa dalībnieks saņems diplomu un vērtīgas balvas, bet pirmo triju vietu ieguvējiem – diplomi, arī trīs dienu apmaksāts iepazīšanās brauciens uz Briseli un Eiropas Parlamentu. Par to jāpateicas Eiropas Parlamenta deputātei Ivetai Grigulei.  Konkursa laikā meistardarbus vērtēs arī skatītāji, piešķirot Simpātiju balvu – dāvanu karti 80.00 eiro vērtībā. Žūrija ir tiesīga piešķirt papildu balvu par nomināciju „Pārsteigums”.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri