Valmieras Ziņas

“Valmiera/ORDO” regulārās sezonas pēdējā mājas spēlē uzņems BK “Jēkabpils”

Lasīšanas laiks: 3 min

Trešdien, 12. aprīlī, “OlyBet” Latvijas Basketbola līgas spēlē “Valmiera/ORDO” (20-10) savā laukumā uzņems turnīra tabulā ceturtajā vietā esošo BK “Jēkabpils” (16-14). Jēkabpiliešiem rītdienas spēle ir svarīga, lai pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā nodrošinātu mājas spēļu priekšrocības, savukārt valmierieši centīsies revanšēties par iepriekšējā savstarpējā spēlē piedzīvoto zaudējumu. Spēles sākums Vidzemes Olimpiskajā centrā plkst.18.30.

Uvja Helmaņa vadītā “Valmiera/ORDO” iepriekšējā mēnesī izcīnīja četras uzvaras sešās aizvadītajās spēlēs, savukārt aprīļa mēnesi valmierieši uzsāka ar uzvaru pār “Ogre/Kumho Tyre” (101:91). “Valmiera/ORDO” jau priekšlaicīgi ir nodrošinājusi trešo vietu regulārajā sezonā, bet līdz tās noslēgumam atlikušas divas cīņas – rītdien, 12.aprīlī pret BK “Jēkabpils” un svētdien, 16.aprīlī izbraukumā pret “Barons kvartāls”.

Rūdolfa Rozīša vadītā BK “Jēkabpils” iepriekšējā mēnesī izcīnīja četras uzvaras piecās aizvadītajās spēlēs, savukārt aprīļa mēnesis jēkabpiliešiem nav iesācies veiksmīgi, jo abās aizvadītajās spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Izbraukumā atzīts “Jūrmala/Fēnikss” pārākums, bet pēdējā spēlē 6.aprīlī “lūši” ar rezultātu 73:79 piekāpās “VEF Rīga” komandai. Jēkabpiliešiem līdz regulārās sezonas noslēgumam atlikušas divas spēles – rītvakar pret “Valmiera/ORDO” un 15.aprīlī, kad “lūši” noslēgs regulāro sezonu, mājas spēlē uzņemot BK “Ventspils”.

“Valmiera/ORDO” sastāvā rezultatīvākais spēlētājs (15.1 p.) un arī vienlaikus labākais piespēlētājs (5.8 rez.piesp.) ir amerikāņu saspēles vadītājs Damjērs Pits. Pits ir bijis arī valmieriešu rezultatīvākais spēlētājs trijās savstarpējas spēlēs pret BK “Jēkabpils”, kurās izcēlies ar 17.0 punktiem. Līgas labākais tālmetienu izpildītājs (47.2%) Mārtiņš Laksa vidēji spēlē pievieno 13.6 punktus, bet aizsargs Jānis Kaufmanis  vidēji spēlē izceļas ar 13.1 gūtajiem punktiem. Starp valmieriešu līderiem ir arī trīs “garā gala” spēlētāji – Lauris Blaus vidēji spēlē gūst 11.5 punktus, Artūrs Bērziņš 12.4 punktus, bet pēdējais komandas papildinājums Dors Fišers komandas panākumiem pievieno 12.8 punktus un 7.3 atlēkušās bumbas.

BK “Jēkabpils” komandas rezultatīvākais spēlētājs “OlyBet” LBL turnīrā ir Roberts Stumbris, kurš vidēji spēlē izceļas ar 13.6 punktiem. Īpaši veiksmīga Stumbrim padevās iepriekšējā cīņa pret “VEF Rīga” komandu, kurā atlētiskais uzbrucējs izcēlās ar 28 punktiem un realizēja sešus no sešiem tālmetieniem. Pieredzējušais saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš vidēji spēlē izceļas ar 13.2 punktiem un 5.8 rezultatīvām piespēlēm. Rinalds arī bijis rezultatīvākais no jēkabpiliešiem trijās savstarpējās cīņās pret “Valmiera/ORDO”, kurās izcēlies ar vidēji spēle gūtajiem 14.0 punktiem. Ierasti produktīvs jēkabpiliešu sastāvā ir par “zemgroza tēvoci” dēvētais spēka uzbrucējs Jurijs Aleksejevs, kurš vidēji spēlē izceļas ar 12.8 punktiem un 7.2 izcīnītām bumbām zem groziem.

Abas komandas līdzšinējā LBL vēsturē tikušās 19 reizes, no kurām 11 reizes stiprāki izrādījušies valmierieši. Šosezon “Valmiera/ORDO un BK “Jēkabpils” savā starpā tikušies trīs reizes, no kurām divās uzvaras izcīnījuši rītdienas spēles mājinieki. Pirmajā spēlē Jēkabpilī valmierieši bija pārāki ar rezultātu 71:67. Otrajā abu komandu tikšanās reizē “Valmiera/ORDO” izcīnīja daudz pārliecinošāku uzvaru un savā laukumā pārspēja BK “Jēkabpils” ar rezultātu 78:61, savukārt abu komandu trešajā savstarpējā spēlē jēkabpiliešiem izdevās revanšēties par zaudējumiem pirmajās divās tikšanās reizēs un savā laukumā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara (86:72). Salīdzinot ar abu komandu pēdējo tikšanos, jēkabpiliešu sastāvā izmaiņas nav notikušas (komandai gan pievienojās amerikāņu viesspēlētājs Ārons Bakots, bet kopš savas debijas spēles vairs nevienu spēli “lūšu” sastāvā nav aizvadījis), bet valmierieši komandas sastāvu papildinājuši ar centra spēlētāju Doru Fišeru.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri