Valmieras Ziņas

SBL ietvaros “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” gūst pārliecinošu uzvaru

Lasīšanas laiks: 3 min

Pirmdien, 5.decembrī, “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” aizvadīja Studentu Basketbola līgas (SBL) mājas spēli pret “Banku augstskola”, kurā mājinieki guva pārliecinošu uzvaru ar 39 punktu pārsvaru, maču noslēdzot 118:79, portālu “Valmieras Ziņas” informēja “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”  sabiedrisko attiecību speciāliste Anžela Geļjanu.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizsākās par labu viesiem, kad K.Eglītis izcīnīja bumbu aizsardzībā un veica metienu no groza apakšas, gūstot pirmos divus punktus komandas labā. Tomēr T.Kohanova rezultatīvā piespēle J.Engeram pārņēma vadību ar 3:2. Valmieriešu pārsvars turpināja augt un ceturtdaļas beigās tablo jau vēstīja par stabilu pārsvaru mājinieku labā (30:17). Jāpiebilst, ka gūtā savainojuma dēļ, savu dalību šajā mačā priekšlaicīgi pārtrauca “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” spēlētājs E.Ivanovs.

Arī otrajā spēles ceturtdaļā laukuma saimnieki palielināja pārsvaru. Veiksmīgais uzbrukums un spēcīgā aizsardzība veicināja punktu starpību, ar vien vairāk iedzinējos atstājot “Banku Augstskolu”. Mājinieki nereti pārtvēra pretinieku uzbrukuma bumbas un veica vairākus rezultatīvus tālmetienus, noslēdzot spēles pirmo puslaiku ar 60:37. Diemžēl arī šajā ceturtdaļā neiztikt bez savainojumiem, tikai šoreiz laukumu pameta pretinieku spēlētājs A.Štoferts.

Mača otrais puslaiks aizritēja ar stabilu pārsvaru Vidzemes Augstskolas studentu pusē, noslēdzot spēli ar 118:79. Pamatlaikā komanda veica 41 tālmetiena mēģinājumu, no kuriem 17 bija rezultatīvi. R.Ermansons realizēja četrus precīzus trīs punktu metienus, bet J.Engers piecus. Savukārt rezultatīvākais spēlētājs K.Dubults komandas labā guva 27 punktus. Toties “Banku Augstskolu” rezultatīvākais spēlētājs R.Avenītis veica 11 tālmetiena mēģinājumus, no kuriem sekmīgi bija septiņu, bet kopējais gūto punktu skaits bija 31. Jāatzīmē, šī bija pirmā apļa pēdējā regulārā spēle. Septiņu komandu konkurencē valmierieši ieguva ceturto vietu.

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” rezultatīvākais spēlētājs K.Dubults aizvadīto maču vērtē kā gana vieglu: “Spēle bija diezgan viegla. Zinājām, ka komanda pirms tam nav guvusi uzvaras, līdz ar to arī zinājām kā spēlēt. Pildījām trenera dotos uzdevumus un nospēlējam, manuprāt, nepiespiesti. Par to arī liecina rezultāts”.

Šī arī bija otrā spēlē komandas otrajam rezultatīvākajam basketbolistam R.Ermansonam, kurš nesen atguvies no ceļgala traumas: “Šo spēli nospēlēju drošāk un tā tas būs ar katru nākošo, jo ar vien vairāk izjutīšu celi un zināšu kādam jābūt spēku samēram. Arī psiholoģiski jūtos spēcīgāks, jo vienmēr pastāv bažas par to, ka trauma var liecināt par sevi vai traucēt mača gaitai. Galvenais ir pareizi iesildīties un labi sagatavoties mačam. Būtiskas sāpes nejutu”.

Nākošā mājas spēle jau devītajā decembrī, kad LBL2 līgas ietvaros spēkiem mērosies “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” pret “RTU”. Mača sākums plkst.18 Valmieras 5.vidusskolā.

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” – “Banku Augstskola”
(30-17, 60-37, 93-54, 118-79)

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”: Dubults 27+14ab, Ermansons 23+9ab, Engers 19+8ab, Vēveris 17+9rp, Kohanovs 14+14ab+8rp, Mihailovs 10+9ab+8rp, Apsītis 8, Ivanovs

“Banku Augstskola”: Avenītis 31+4ab, Eglītis 19+7ab, Gulāns 15+5rp, Iļģis 5, Ivanovs 4, Plukass 3, Žīgurs 2, Štoferts

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri