Valmieras Ziņas

Konkursā par bezmaksas virszemes apraidi uzvarējuši telekanāli “Re:TV” un “RīgaTV 24”

Lasīšanas laiks: 2 min

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien, 24.novembrī, sēdē apstiprināja konkursa rezultātus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas veido televīzijas programmas un nodrošina to apraidi, aģentūru BNS informēja NEPLP.

Konkursā par reģionālās tematikas raidījumu veidošanu no 2017.gada līdz 2019.gadam uzvarēja SIA “Vidzemes televīzija” (“Re:TV”). Attiecīgā televīzija sabiedriskā pasūtījuma gaitā nākamajā gadā piedāvā veidot trīs raidījumus – “Latvijas stāsti. Personības” (102 raidījumi), “100 recepšu Latvijas simtgadei” (28 raidījumi) un “Nedēļa Latvijā” (24 raidījumi).

Konkursā par informatīvi dokumentālās tematikas raidījumu veidošanu no 2017.gada līdz 2019.gadam uzvarēja AS “TV Latvija” (programma “RīgaTV 24”). Televīzija sabiedriskā pasūtījuma gaitā nākamajā gadā piedāvā veidot četrus raidījumus – “Globuss” (51 raidījums), “Preses klubs” (144 raidījumi), dokumentālo filmu cikls “Kas te tik laikmetīgs?” (20 filmas), kā arī raidījumi “Patriotiskā nedēļa”.

Līgums ar konkursa uzvarētājiem tiks pārskatīts katru gadu, ņemot vērā sabiedriskā pasūtījuma izpildes rezultātus.

NEPLP informēja – katra konkursa finansējums ir 348 603 eiro nākamajā gadā un ne lielāks kā 348 603 eiro 2018.gadā un 2019.gadā. Finansējums var tikt samazināts, ņemot vērā sabiedriskā pasūtījuma izpildei atvēlētajam budžetam katra gada valsts budžetā. Saskaņā ar konkursu nolikumu pretendentiem apraide ir jāveic galvenokārt valsts valodā, vismaz 51% no raidlaika ir jābūt Eiropas Savienībā (ES), tostarp Latvijā, veidotām programmām, tiem ir jāapliecina savas darbības ilgtspēja.

Konkurss izsludināts, lai Latvijas iedzīvotājiem virszemes apraidē bez maksas tiktu nodrošināta iespēja skatīties daudzveidīgas tematikas TV raidījumus. Šobrīd virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi pieci televīzijas kanāli LTV1, LTV7, “Re:TV”, “RīgaTV 24” un “Sportacentrs.com TV”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri