Valmieras Ziņas

Mazsalacā norisināsies ikgadējās Ritmiskās mūzikas meistarklases

Lasīšanas laiks: 2 min

Šodien un rīt, 25.oktobrī, Mazsalacā notiks Ritmiskās mūzikas meistarklases, aģentūru BNS informēja ritmiskās mūzikas biedrības “City Jazz Riga” projektu vadītāja Asnate Siliņa-Jurka.

Meistarklases notiek kopš 2010.gada divas reizes gadā – skolēnu pavasara un rudens brīvlaikā. Tās pulcē Ziemeļvidzemes reģiona mūzikas skolu audzēkņus un skolotājus, lai pieredzējušu latviešu un ārzemju viespedagogu vadībā attīstītu savas zināšanas ritmiskās mūzikas žanrā.

Abās dienās plkst.18 Mazsalacas novada Kultūras centrā notiks koncerti ar meistarklašu dalībnieku piedalīšanos, bet noslēguma koncertā rīt kā īpašie viesi piedalīsies bigbends no Rīgas – “City Jazz Late Night Band” saksofonista Dāvja Jurkas vadībā. Programmā tiks atskaņoti skaņdarbi no džeza mūzikas lielmeistara Meinarda Fergusona repertuāra.

Ritmiskās mūzikas meistarklases notiek regulāri divas reizes gadā, lai motivētu bērnus un jauniešus attīstīties dažādos mūzikas žanros un rosinātu viņus turpināt to darīt arī ikdienā. Šīs idejas autors un aizsācējs saksofonists Kārlis Vanags, kurš ikdienā vada ne tikai Latvijas Radio bigbendu, bet arī Bigbendu skolu Rīgā, uzskata, ka “tā ir lieliska iespēja uzturēt interesi par mūzikas izglītību, iedvesmot bērnus un jauniešus ikdienas darbam, satikties ar pieredzējušies mūziķiem un pedagogiem ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm, kā arī kopā muzicēt un improvizēt”.

Ik gadu meistarklases tiek piedāvātas dažādās instrumentu spēlēs un ansambļos. Šogad kā pedagogi strādās Vanags (ansamblis, improvizācija), Dāvis Jurka (koka pūšamo instrumentu spēle, ansamblis), Kristīne Prauliņa (vokālā māksla, ansamblis), Ritvars Garoza (taustiņinstrumentu spēle), Jānis Rubiks (basģitāras spēle), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumentu spēle) un kā īpašais viesis – trompetists un vairāku bigbendu dalībnieks un vadītājs Lase Lindgrens (Zviedrija), kurš pasniegs meistarklases metāla pūšamo instrumentu spēlē un ansamblī.

Šodien plkst.18 Mazsalacas novada Kultūras centrā notiks meistarklašu dalībnieku un pedagogu improvizācijas vakars – džema sesija.

Ritmiskās mūzikas meistarklases norisinās Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda finansētās “Latvijas Valsts mežu” atbalstītās “Vidzemes kultūras programmas 2016” laikā. Tās atbalsta Mazsalacas novada Kultūras centrs un pašvaldība.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri