Valmieras Ziņas

Airētāji Kaspars Pakers un Emīls Putniņš uzvar Somijas čempionātā

Lasīšanas laiks: 2 min

Taivalkoski pilsētā Somijas ziemeļos aizvadītajā nedēļas nogalē, no 10.septembra līdz 11.septembrim, norisinājās trīs dažādi airēšanas slaloma pasākumi, kuros augsti rezultāti Vidzemes sporta asociācijas sportistiem Kasparam Pakeram, Krišam Meļņikonim un Emīlam Putniņam, informē Airēšanas slaloma apvienības Preses dienests.

Sestdien vietējie un viesu sportisti no Igaunijas, Krievijas un Latvijas sacentās Somijas čempionātā airēšanas slalomā. K1 laivu klasē vīriešiem pēc pirmā brauciena kļuva skaidrs, ka kandidāti uz 1.vietu ir trīs labākie Somijas sportisti Teijo Tarks, Petris Voutilainens un Sulvains Ekhards, kā arī pagājušā gada līderis Vidzemes sporta asociācijas sportists un treneris Kaspars Pakers un viņa audzēknis Krišs Meļņikonis. Ar izšķirošo otro braucienu uzvaru izrāva Kaspars Pakers, bet ar to vien Vidzemes sporta asociācijas panākumi nebeidzās. Nepieredzēti spēcīgās krācēs izcīnot 2.vietu, par Latvijas dubultuzvaru parūpējās labākais šo sacensību jaunietis Krišs Meļņikonis. Godalgoto trijnieku noslēdza mājinieks Petris Voutilainens. Arī kanoe kategorijā triumfs Vidzemes sporta asociācijai. Gaidīti, bet negaidīti, ka tik pārliecinoši, ar ātru, precīzu un pat skaistu sniegumu iepriecināja Emīls Putniņš.

Sestdienas vēlā vakarā sacensību trasē tika dots starts Taivalkoski Nakts slalomam. Dalība šajā adrenalīna un baudījuma kokteilī ir iespējama tikai sportistam, kura treneris un viņš pats atzīst atbilstību startam stipri paaugstināta riska apstākļos. Latvijas delegācija Somijas čempionātā Kaspars Pakers, Krišs Meļņikonis un Emīls Putniņš ir pietiekami fiziski un psiholoģiski sagatavoti un tāpēc baudīja plēšanu ar laivu un svaidīšanu un lēkāšanu pa mežonīgajām krācēm lāpu uguns un dūmu, prožektoru gaismu, smagās skandināvu mūzikas un salūta skaņu un ziedu pavadījumā.

Savukārt svētdien Somijas rezultatīvajam sniegumam un fantastiskajai pieredzei tradicionālajā Taivalkoski Ekstrēmajā slalomā, kura trases vārti tiek izvietoti tā jau monstrīgo krāču psihākajās vietās, Emīls Putniņš pievienoja uzvaru, Krišs Meļņikonis 2.vietu un Kaspars Pakers bronzu.

Rudens sacensības Vidzemes sporta asociācijas visa kaluma airēšanas slalomistiem tikai sākušās. Turpinājumā cīņas Valmierā, Ādažos, Rīgā, Kauņā, Viļņā un Olimpisko cerību kausā Čehijā.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri