Valmieras Ziņas

Kocēnu novads jau piekto gadu piedalīsies Vidzemes Uzņēmēju dienās

Lasīšanas laiks: 3 min

20. un 21. maijā Valmierā jau 19. reizi norisināsies Vidzemē lielākā ikgadējā izstāde – gadatirgus “Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016”, kurā arī šogad piedalīsies Kocēnu novada uzņēmēji, informē Eva Eglīte, Kocēnu novada dome Attīstības nodaļas vadītāja.

Kocēnu novada dome šajā pasākumā iesaistīsies jau piekto gadu, novada stendā pulcinot novada uzņēmējus, amatniekus, mājražotājus. Vidzemes Uzņēmēju dienās laipni aicināti iepazīties ar Kocēnu novada Zilākalna kalumiem, šķirnes trušu audzētāju z/s “Mežiņi” trusīšiem un trušu vilnas izstrādājumiem, Dikļu pagasta z/s “Mežvijas” gardajām sukādēm un garšvielām, Kocēnu pagasta vīna darītavas “Matilde” dažādajiem vīniem un SIA ”Milda KM” piedāvājumiem.

Piedalīšanās Vidzemes Uzņēmēju dienu izstādē Kocēnu novada domei ir iespēja popularizēt uzņēmējdarbību novadā, veicinot uzņēmējdarbības garu un stiprinot novada identitātes sajūtu, kā arī izmantojot iespēju paust savu atvērtību jaunām uzņēmējdarbības iniciatīvām.

Šķirnes trušu audzētāju z/s “Mežiņi” Dikļos ir Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrības “Trusis un citi” dalībniece. Saimniecībā tiek veikta pārraudzība, un te var iegādāties šķirnes dzīvniekus. Šī saimniecība Latvijā ir viena no retajām, kas nodarbojas ar trušu vilnas ieguvi. No angoras trušu vilnas top cimdi, zeķes, siltie lakati un citi rokdarbi. Saimniecība piedāvā aizraujošas ekskursijas ar stāstījumu, iespējams apskatīt šķirnes trušu kolekciju, kā arī interesenti var saņemt konsultācijas. Saimniecību bieži apciemo bērnu grupas un ģimenes, lai rastu saskarsmi ar dzīvnieciņiem.

“Vīna darītavas Matilde” ir gardu un bagātīgas garšas buķetes apveltītu augļu, ogu un ziedu vīna darītava Kocēnu pagastā. Darītava ir viena no retajām, kas sevi ar prieku piesaka arī vermutu ražošanā. Pašlaik “Vīna darītavas Matilde” vīnus var iegādāties “Valmiermuižas alus” tirgotavā, Rāmkalnos, Cēsu muzeja veikaliņā, “Garšas pieturā” Ogrē. “Vīna darītavas Matilde” rada dažādus gardus vīnus, piemēram, rabarberu-ķimeņu pussaldo, dzelteno aveņu pussauso, pieneņu pussaldo, ozollapu pussaldo, plūškoka ziedu pussaldo, upeņu-melleņu pussaldo un citas lieliskas garšu kombinācijas.

“Zilākalna kalumi”, izmantojot tradicionālās kalšanas metodes, piedāvā dažādus augstas kvalitātes metālkalumus un spēj īstenot jebkuru klienta ideju, sākot no vismazākās nagliņas, pakaramā āķīša, sadzīvē noderīgiem un dekoratīviem interjera priekšmetiem, vara rotām līdz pat žogiem un balkoniem. Katra lieta ir unikāla un tiek izveidota pēc individuāla projekta. Darbnīcā papildus tiek veikta arī zirgu apkalšana.

Dikļu pagasta Dauguļu ciemā atrodas bioloģiskā saimniecība “Mežvijas”. Saražotās produkcijas klāsts ir plašs – visdažādākie dārzeņi, pākšaugi, garšaugi, augļi, ogas, medus un pēdējā laikā tam visam pievienojušies tādi iecienīti produkti kā sukādes, kaltēti garšaugi un tējas. Ražotne ir bioloģiski sertificēta, un pircējs var būt drošs, ka saņem ekoloģiski tīru produktu. Saimniecība ir iesaistījusies arī Valmieras tiešās pirkšanas pulciņā, kura dalībnieki regulāri vēlas iegādāties bioloģisku pārtiku tieši no ražotājiem.

SIA ”Milda KM” Kocēnos ir viens no vadošajiem tomātu mērču, kečupu, majonēzes un konservētu produktu ražotājiem Latvijā, kas savu produkciju realizē ne tikai Latvijā, bet arī Eiropas Savienībā un ārpus tās robežām. Lielāko daļu produkcijas uzņēmums ražo zem sev piederošām preču zīmēm – ģimeniskais, tradīcijām bagātais “Milda” zīmols; dinamiskais, inovatīvais “GardiGan” zīmols; atraktīvais, kolorītais “Maija un Paija” zīmols; tradicionālo garšu un demokrātisko cenu zīmols Nr. 1.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Valmieras ūdens" aicina darbā METROLOĢIJAS INŽENIERI Galvenie amata pienākumi:plānot ūdensapgādes patēriņa mērītāju uzstādīšanas, verifikācijas un kontroles procesus; optimizēt ūdens patēriņa mērītāju datu nolasīšanas tehnoloģijas, izmantojot jaunākās inovācijas; organizēt inkasācijas tipa ūdens patēriņa mērītāju patēriņa datu nolasīšanu un analīzi; veidot ciešu sadarbību ar partneriem, ar IoT (Internet of Things) tehnoloģiju aprīkotu patēriņa mērītāju uzstādīšanā un ekspluatācijā; veikt atbildībā esošo mērītāju iekārtu un materiālu uzskaiti; konsultēt klientus par ūdens patēriņa mērītāju (uzskaites) mezglu uzstādīšanu un pareizu ekspluatāciju; uzstādīt un reģistrēt uzņēmuma klientu ūdens patēriņa mērītājus. Prasības pretendentam: augstākā izglītība inženierzinātnēs; iepriekšēja darba pieredze līdzvērtīgā amatā 1 gads; spēja patstāvīgi plānot darbu; teicamas komunikācijas prasmes un spēja strādāt komandā; tehniskās zināšanas, radoša un ātra domāšana; precizitāte un augsta atbildības sajūta; labas prasmes darbā ar datoru (MS Office, vēlama ĢIS programmas), B kategorijas autovadītāja apliecība; teicamas valsts valodas zināšanas, labas angļu valodas zināšanas. Mēs piedāvājam: interesantu un atbildīgu pilnas slodzes darbu stabilā uzņēmumā; mēneša atalgojumu 1600 EUR pirms nodokļu nomaksas; darba automašīnu un darba izpildei nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu; sociālās garantijas atbilstoši Darba Koplīgumam; labus darba apstākļus, kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas; veselības apdrošināšanu. Pretendenti aicināti sūtīt savu CV un motivācijas vēstuli ar norādi “Metroloģijas inženieris” līdz 31.05.2022. uz e-pastu: info@valmierasudens.lv. Par rezultātiem tiks informēti tie kandidāti, kuri tiks aicināti uz darba interviju. Informējam, ka pieteikumā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi, atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: METROLOĢIJAS INŽENIERIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Grīšļu iela 6, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Dagnis Muižnieks Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

SIA „Firma Madara’89” viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu konditoram (-ei) maiznīcā “top!” Rūjienā,Brīvības ielā 8 Galvenie darba pienākumi: Konditorejas izstrādājumu ražošana, ievērojot receptūras un tehnoloģiskās instrukcijas; Gatavās produkcijas kontrole un pēcapstrāde. Prasības kandidātiem: Obligāta darba pieredze konditorejā nav nepieciešama; Godīgums un atbildības sajūta; Pozitīva attieksme pret darbu. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā, mūsdienīgu darba vidi; Darbs maiņās no plkst. 5.00 līdz15.00; Darba alga no EUR 900 (bruto); Piedāvājam apmācības uz vietas maiznīcā. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - konditors RŪJIENĀ vai zvani, sūti ziņu WhatsApp +371 29 174 701. Profesija: KONDITORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 8, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-28 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv vai zvanīt uz WhatsApp mob.t. +37129174701

Mūsu partneri