Valmieras Ziņas

Kocēnos notiks Latvijas lauku eksporta klubu tikšanās

Lasīšanas laiks: 3 min

Lai iedrošinātu esošos un topošos reģionu uzņēmējus domāt par savas produkcijas eksportu, “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” (LLKC) un “Latvijas Lauku forums” (LLF) ar Deivida Berija (David Barry) iniciatīvu un vadību jau no maija sākuma Latvijā sniedz atbalstu Lauku eksporta klubu izveidē. Kocēnos (Kocēnu kultūras namā) tikšanās notiks 10. maijā plkst. 16.00, informē Kocēnu novada domē.

Edgars Linde, LLKC valdes loceklis: “Eksporta klubu mērķis ir palīdzēt gūt nepieciešamās zināšanas ne vien tiem, kuri jau gatavi savu produkciju eksportēt, bet arī tiem, kuri par eksportu domā tikai nākotnes formā. Šādos klubos uzņēmējam varam palīdzēt ieraudzīt viņa produkta eksporta potenciālu, izprast ceļu, kā līdz tam nonākt.”

Lauku eksporta klubu iniciatīva darbojas divos līmeņos – nacionālajā un reģionālajā. Nacionālajā līmenī tā ir vadības grupa, kurā iesaistījušies dažādu organizāciju, institūciju un uzņēmumu pārstāvji, kas brīvprātīgi strādā, lai katrs savas kompetences ietvaros sniegtu atbalstu uzņēmējiem ārpus Rīgas. Reģionālajā līmenī ir izveidotas koordinatoru grupas. Tajās darbojas LLKC reģionālie pārstāvji un vietējās rīcības grupas. Eksporta klubos bez dalības maksas varēs piedalīties ikviens – mākslinieki, mājražotāji, amatnieki, lauksaimnieki, visi tie, kuri plāno uzsākt uzņēmējdarbību, jau esoši uzņēmēji un citi interesenti. Tikšanās katrā no norises vietām paredzēta reizi mēnesī – otrdienās.

Anita Seļicka, LLF izpilddirektore: “Katram pašam jābūt drosmīgam, jāmeklē sava vieta, darbības sfēra un tas, kas nepieciešams savu mērķu sasniegšanai. Spēcīgi, profesionāli un entuziasma pilni dažādu nozaru partneri, sadarbojoties Lauku eksporta klubos, dos iespēju esošajiem un topošajiem uzņēmējiem saņemt tik ļoti nepieciešamo praktisko padomu, atbalstu, zināšanas un jaunu kontaktu bāzi.”

Pašlaik Eksporta klubu programma izstrādāta desmit mēnešiem, katrā izpētot konkrētu tēmu – kapacitātes analīze, tirgus un produkta izpēte, ceļš līdz tirgum, iespēju radīšana, pārdošanas noteikumi, likumdošana, dokumentācijas sagatavošana, finanses un apdrošināšana, darbības nodrošināšana un attīstība.

Katrā tikšanās reizē līdztekus ziņojumiem minētajās tēmās, praktiskajā eksporta un uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies arī uzņēmēji. Gada beigās reģionālie koordinatori izvirzīs kandidātu nominācijai “Gada eksportētājs”, pretendentus izvērtēs žūrija, nosakot šī titula saņēmēju.

Lauku eksporta klubus atbalsta Latvijas Investīciju attīstības aģentūra, Lauku atbalsta dienests, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Pārtikas veterinārais dienests. Lauku Eksporta klubu ideja balstīta uz Lielbritānijas Kambrijas reģiona pieredzi, kur līdzīga principa iniciatīva dažādās krīzes situācijās, savedot kopā uzņēmējus un iedzīvotājus, palīdzēja tiem sadarboties, diskutēt un dalīties ar idejām, kā dažādot nodarbošanās veidus konkrētā teritorijā, tādējādi uzlabojot reģiona ekonomisko situāciju.

“Latvijas Lauku eksporta klubi” ir iniciatīva, kurā brīvprātīgi iesaistījušās privātpersonas, organizācijas, institūcijas un uzņēmumi, lai kopīgi iedrošinātu potenciālos eksportētājus un sniegtu iespēju esošajiem eksportētājiem apzināt un sasniegt jaunus tirgus.

Eksporta klubu tikšanās tiek organizētas, lai iedrošinātu un sniegtu atbalstu esošajiem un topošajiem reģionu uzņēmējiem domāt, uzsākt vai paplašināt savas produkcijas un pakalpojumu eksportu.

Sanāksmes dienaskārtība lasāma šeit.

Pasākums ir bez maksas.

Pieteikšanās un vairāk informācijas: Daiga Siliņa, SIA LLKC Valmiera konsultāciju biroja vadītāja (daiga.silina@llkc.lv, 29188612).

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri