Valmieras Ziņas

Andra Auniņa saņēmusi “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ balvu

Lasīšanas laiks: 4 min

Otrdien, 19. aprīlī, Gaismas pils Ziedoņa zālē paziņoti un sveikti konkursa “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ uzvarētāji. Balvu saņēmusi arī Rencēnu pagasta 1. bibliotēkas bibliotekāre Andra Auniņa, informē Sanita Kitajeva, Latvijas Nacionalās bibliotēkas Atbalsta biedrības pārstāve.

Latvijas Bibliotekāru biedrība un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) svinīgā ceremonijā un svētku noskaņās pasniedza balvas labākajiem Latvijas bibliotekāriem. Balvas tiek piešķirtas par bibliotekāru sasniegumiem, ieguldījumu, izcilību, attieksmi pret savu darbu un lasītājiem.

Konkursā “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ balvu saņēma četri bibliotekāri no Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales. Balva piešķirta lauku bibliotekāriem, kuri  aktīvi darbojas savā pagastā un bibliotēkā, veido to par “mazo gaismas pili“, neaizstājamu izglītošanās un kultūras centru un mājīgu satikšanās un aktivitāšu vietu vietējiem iedzīvotājiem. Konkursam bibliotekārus piesaka lasītāji, tādējādi pasakot paldies un novērtējot bibliotekāru darbu.

LNB Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde:

“Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ ļauj atklāt lieliskus, spilgtus, aktīvus un ambiciozus cilvēkus tuvākās un tālākās Latvijas vietās. Tas liek sajust lepnumu un iedvesmo. Lai mēs arī ikdienā atpazītu savus “Gaismas nesējus“, katrs laureāts saņems simbolisku nozīmīti atvērtas grāmatas veidolā. Tā simbolizē bibliotekāra profesiju, gudrību, lasītprieku, atvērtību un mūsu visu Paldies!“

Uzvarētājiem galveno balvu 100 eiro vērtībā dāvināja uzņēmums AS Latvenergo. Balvas “Gaismas nesējiem“ sarūpēja ABLV Charitable Foundation, veikalu tīkls RIMI, Jāņa Rozes apgāds un Pure Chocolate.

Šogad balvu “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ Kurzemes reģionā saņēma Kuldīgas novada Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite.  Daina par savu misiju uzskata iedvesmot cilvēkus un padarīt viņu ikdienu labāku, skaistāku, dot cerību nākotnei. Ar lielu degsmi Daiga bibliotēkā pasniedz spāņu valodas kursus un organizē ekskursijas Pelču pilī, kas ir arī bibliotēkas mājvieta. Viņas vadītā bibliotēka ir pirmā bibliotēka Latvijā, kas saņēmusi starptautisku inovāciju balvu publiskajām bibliotēkām izglītības jomā par projektu bērniem “Mazā novadpētniecības skola”. Daina pasaulē nes ne vien Pelču, bet arī Kuldīgas un Latvijas vārdu.

“Gaismas nesējas“ tituls Latgalē aizceļoja uz Rēzeknes novada Feimaņu pagasta bibliotēku. Šeit jau 34 gadus strādā Erna Ulase. Lasītāji viņu sauc par Grāmatu māti un Gaismas bruņinieci. Pieteikuma vēstulē Feimaņu bibliotēkas apmeklētāji atzīst, ka “ar savu dzīvesprieku un atvērtību mūsu bibliotekāre rosina mūs mīlēt lasīt vēl un vēl.“ Erna uzskata, ka viņu vislabāk raksturo dzejnieces Ārijas Elksnes dzeja: “Sevī viss man jāatrod. Jāatrod – un jāatdod. Jā, bet kas tad galu gala man no dzīves pašam paliks? Labākais no labākā – apziņa, ka ir ko dot.”

Par “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ laureātu Vidzemē izraudzīta  Andra Auniņa no Burtnieku novada Rencēnu pagasta 1. bibliotēkas. Lasītāju vēstulē par Andru rakstīts: “Viņu var apbrīnot ne tikai kā sava amata meistari, bet arī kā cilvēku, kurš prot pieņemt ikvienu un kopā ar piemeklēto vai ieteikto grāmatu tam līdzi iedot sirdsgudrību un ticību labajam. Tikšanās ar Andru ir veids, kā pasauli padarīt labāku.” Andra tēlaini saka, ka “cilvēki ir kā dvēseļu dārza stādi. Un man ir tā laime klusi un neredzami, laipni un labestīgi šo dārzu kopt, raisīt ziedus un cerēt uz augļu ražu“.

“Gaismas nesējas“ balvu Zemgalē šogad saņēma Emma Malahovska no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta biliotēkas. Emma par bibliotekāri Bebrenes bibliotēkā strādā 27 gadus. Bebrenes iedzīvotāji saka, ka Emmai vienmēr ir 100 un 1 ideja jebkuras situācijas atrisināšanai un pagasta ļaužu dzīves “izkrāsošanai”. Viņas sakrātie Bebrenes vēstures materiāli ir muzeja ekspozīcijas vērti un Emma raksta arī grāmatu par pagasta cilvēkiem un vēstures līkločiem. Par savu lielāko sasniegumu uzskata, ka cilvēki lasa grāmatas un ar prieku nāk uz bibliotēku.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība konkursu “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ organizēja jau devīto reizi. Šogad konkursam lasītāji pieteica 54 pagastu bibliotekārus. Kandidātus pēc konkursa nolikuma kritērijiem vērtēja LNB Atbalsta biedrības žūrija, konsultējoties ar Latvijas Bibliotekāru biedrības pārstāvjiem un reģionu galvenajiem bibliotekāriem.

Bibliotekāru apbalvošanas ceremoniju muzikāli bagātināja latviešu komponistu klasikas darbi, kurus izpildīja Ventis Zilberts, Tatjana Ostrovska, Anete Toča.

Pasākuma atbalstītāji LR Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Bibliotekāru apbalvošanas ceremoniju atbalstīja LU Botāniskais dārzs, Liviko,  Eco Baltia, PET Baltija un fotoaģentūra F64.

Apbalvošanas ceremoniju par īpašu un neaizmirstamu notikumu veidoja: Guna Bīriņa, Liene Pavlovska, Guntis Lēmanis, Armands Briģis, Viktors Keino un “VPT grupa”. Pasākuma vadītājs Ojārs Rubenis.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Kokapstrādes uzņēmums SIA Silviko aicina darbā traktortehnikas vadītāju zāģbaļķu šķirošanas līnijā. Darba pienākumi: darbs uz frontālā iekrāvēja- zāģbaļķu padošana uz šķirošanas līniju; z/b izkraušana un pārkraušana; z/b blakusproduktu uzkraušana; uzturēt traktortehniku un savu darba vietu darba kārtībā. Prasības kandidātiem: atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība; iepriekšēja pieredze kokapstrādes uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; vēlama pieredze darbā uz frontālā iekrāvēja; prasme strādāt komandā un spēja pielāgoties nestandarta situācijām; Piedāvājam: atbildīgu darbu stabilā ražošanas uzņēmumā; standarta darba laiku; sociālās garantijas; konkurētspējīgu atalgojumu; Izglītības līmenis: vidējā speciālā Stundas likme: 9.50 EUR (atalgojums ir atkarīgs no prasmēm un pieredzes) Darba vietas adrese: “ Briede”, Zilākalna pagasts, Valmieras novads Darba laika veids: Normāls darba laiks Slodze: viena vesela slodze CV iesniegt pa e-pastu: silvikozagetava@inbox.lv Profesija: TRAKTORTEHNIKAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Briede, Zilākalna pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-10 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Vidzemes Augstskola izsludina konkursu uz vakanto amatu Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā: - vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība, apakšnozare Tirgzinība Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona, kurai ir doktora zinātniskais grāds, pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kurai zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem (saskaņā ar “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā”, www.va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakanto amatu viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas datuma oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz institūta direktoram adresēta motivācijas vēstule, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par dalību/vadību pētnieciskos projektos un angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa: vadošajam pētniekam 8,77-52,62 EUR/h atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri