Valmieras Ziņas

Valmieriešiem godalgotas vietas Latvijas čempionātā svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajā brīvdienās Jelgavā norisinājās pēdējo gadu lielākais Latvijas čempionāts svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu, kur godalgotas vietas ieguva arī Valmieras sportisti.

Kā portālu “Valmieras Ziņas” informēja Latvijas Pauerliftinga federācijas (LPF) sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Iļjins, sacensībās kopumā ieradušies bija 14 spēka sporta klubi no Latvijas un kaimiņu valstīm.

Sacensības norisinājās pēc IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem, spēcīgākos sportistus noskaidroja katrā svara kategorijā un vecuma grupā, kā arī absolūti labākos vecuma grupās, izmantojot Wilksa punktu sistēmu. Sportistiem sacensību laikā bija atļauts izmantot IPF noteikumiem atbilstošu ekipējumu, kas pie pareizas tā izmantošanas sportistam palīdz celt lielākus svarus.

Dāmu konkurencē absolūti spēcīgāka mājiniece Jana Jansone, paceļot 90 kg smagu svara stieni. Otrajā vietā Valmieras SP sportiste Elīna Breivika ar rezultātā sasniegtiem 85 kg. Oksana Agadzanjana godpilni noslēdza pjedestālu ar 100 kg, Oksana pārstāv Vikings PL Rīga sporta klubu. Visas trīs sportistes, attiecīgi savā svara kategorijā, izcīnīja uzvaras.

Jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem iespaidīgus rezultātus uzrādīja 54 kg smagais lietuvietis Egidijus Valciukas, gala rezultātā paceļot 155 kg, kas ļāva dominēt jauniešu ieskaitē. Otrajā vietā Aizkraukles SC sportists Oļegs Kudrjavcevs ar rezultātā pieveiktiem 217,5 kg. Trešais ar 150 kg Edgars Jurkāns no Valmieras SP.

Junioriem vecumā līdz 23 gadiem uzvaras lauri rīdziniekam, Vikings PL sportistam, Artjomam Agadzanjanam ar 250 kg. Otrais Valmieras SP atlēts Artūrs Karjavcenko, pieveicot 235 kg. Trešajā vietā sacensības noslēdza vēl viens kaimiņu sportists no Lietuvas Albertas Motiecius, paceļot 177,5kg.

OPEN grupā uzvara mājiniekam Renāram Drongam, kurš spēja pieveikt 235 kg, kas attiecībā pret sportista personīgo svaru – 73,5 kg – ir vērā ņemams rezultāts. Otrais Māris Juzups, Valmieras SP sportists, ar 295 kg. Trešais arī mājinieks – Maksims Gordejevs ar 280 kg. Visi trīs sportisti uzvarēja savu svara kategorijas un absolūto vērtējumu sadalīja tikai viena punkta atšķirībā.

Par spēcīgākajiem senioru sportistiem kļuva Aleksejs Agadzanjans, Vikings PL Rīga sportists, vecuma grupā 40+ ar paceltiem 255 kg. Savukārt 50+ kategorijā spēcīgākais Vladimirs Kovaļskis ar 210 kg, arī Vikings PL sportists. Kategorijā 60+ nepārspēts Dainis Reinholds, Aizkraukles SC sportists, ar 242,5 kg.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri