Valmieras Ziņas

Saeima galīgajā lasījumā lems par aizliegumu enerģijas dzērienus pārdot jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Saeima ceturtdien, 21.janvārī, galīgajā lasījumā lems par Enerģijas dzērienu aprites likuma projektu, kas paredz aizliegt enerģijas dzērienus jauniešiem, kas jaunāki par 18 gadiem. Aizliegums stāsies spēkā no šī gada 1.jūnija, informēja Saeimas Preses dienests.

Otrajā lasījumā rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir Psihologu likuma projekts, kas turpmāk mūsu valstī regulēs psihologu profesionālo darbu, kā arī grozījumi likumos nacionālās drošības stiprināšanas jomā.

Tāpat deputāti otrajā lasījumā lems par Krimināllikuma grozījumiem, kas paredz pie kriminālatbildības saukt darba devēju, kurš ievērojamā apmērā izmaksā darba samaksu, kas nav uzrādīta grāmatvedības uzskaitē.

Vēl otrajā lasījumā rītdien Saeimā tiks skatītas izmaiņas Dzelzceļa likumā un likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”, kas paredz noteikt, ka Valsts dzelzceļa administrācija būs viena regulējošā iestāde dzelzceļa nozarē.

Savukārt, lai ieviestu regulējumu hipotekāro kreditoru interešu aizsardzībai gadījumos, ja nekustamais īpašums tiek atsavināts sabiedrības vajadzībām, Saeima otrajā lasījumā lems par izmaiņām nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā.

Deputāti konceptuāli pirmajā lasījumā rīt skatīs grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, lai deleģētu valdībai izstrādāt jaunu kārtību enerģijas ražošanas atbalstam no atjaunojamajiem energoresursiem.

21.janvāra sēdes darba kārtībā ir arī vairāki jauni likumprojekti, ko plānots nodot izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū likumprojekts, kas paredz īpašu statusu un valsts atbalstu 1991.gada barikāžu dalībniekiem, kā arī divi likumprojekti par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedrības vajadzībām, lai varētu nodrošināt Austrumu maģistrāles izbūvi.

Tāpat rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā iekļauts Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas pārskats Saeimai par nacionālo drošību.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi Saeimu sēdes darba kārtībā iekļaut izmaiņas KNAB likumā, lai pilnveidotu regulējumu attiecībā uz biroja darbu un tā vadītāja atbrīvošanu no amata.

Savukārt Budžeta komisija rosina rītdien pirmajā lasījumā kā steidzamus skatīt likumu grozījumus, kas paredz paplašināt OECD valstu loku, kuru finanšu iestādēs var ieguldīt otrā pensiju līmeņa līdzekļus.

Tāpat sēdes darba kārtību lūdz grozīt Sociālo un darba lietu komisija, un pirmajā lasījumā lemt par Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumprojektu, lai varētu pārņemt tabakas direktīvas prasības.

Saeimas 21.janvāra sēdes darba kārtībā ir 27 jautājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

„Valmiermuižas alus” ir maza muižas darītava, kurā nesteidzīgi brūvē dzīvo alu. Esam apņēmušies kopt alus baudīšanas kultūru Latvijā, piedāvājot arvien bagātākas alus garšas, lai svētku galdā miestiņš atkal stāvētu goda vietā. Katrai lietai sava vieta! Tāpēc, lai Valmiermuižas alus darītavas izbraukumu tirdzniecības saimniecību uzturētu kārtībā un līdz ar siltajiem pavasara saules stariem brauktu uz tuvu un tālu pilsētu svētkiem, aicinām saimē IZBRAUKUMU SAIMNIECĪBAS PĀRZINI (mantzini) darbam vasaras sezonā Valmiermuižas alus izbraukumu saimniecības noliktavā, Alejas ielā 12/1, Valmiermuižā. Mēs piedāvājam: atalgojumu 5,50 EUR stundā (bruto), ērtu darba laiku - darba dienās plkst.8.00-17.00, darbinieku papildu labumus, darbu draudzīgā un latviskā saimē. Tavas ikdienas atbildības būs: turēt rūpi par izbraukumu inventāra tehnisko stāvokli, apkopi un uzskaiti, komplektēt pasūtījumus izbraukumu pasākumiem, uzturēt tīrību un kārtību noliktavā. No Tevis sagaidām: vēlmi uzlabot, attīstīt un ieviest jauninājumus, dzīvesprieku un kārtības mīlestību, pozitīvu attieksmi pret dzīvi,krampi velt alus mucu un celt alus kasti. Sūti savu CV un pārliecības vēstuli ar norādi „Izbraukumu saimniecības pārzinis” uz darbs@valmiermuiza.lv līdz š.g. 30. maijam! Vairāk par mums #valmiermuiža Facebook, Instagram un valmiermuiza.lv. SIA „Valmiermuižas alus”, reģ. Nr. 400037524585. Profesija: MANTZINIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Alejas iela 12/1, Valmiermuiža, Valmieras pag., Valmieras nov. Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-30 Darba sākšanas datums: 2024-05-30 Kontaktpersona: Baiba Putniņa

Mūsu partneri