Valmieras Ziņas

No 7.janvāra interesentiem pieejama “Slidojuma apkārt Vaidavas ezeram” trase

Lasīšanas laiks: 3 min

No ceturtdienas, 7.janvāra, plkst.16 interesentiem pieejama slidošanas trase uz Vaidavas ezera, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Kocēnu novada pašvaldībā.

Pašlaik ledus uz ezera ir 20 – 25 cm biezs un turpmākajās diennaktīs, palielinoties salam, kļūs vēl biezāks.

Jau ziņojām, ka svētdien, 10.janvārī, Vaidavā notiks sacensības “Slidojums apkārt Vaidavas ezeram”.

Pasākuma organizatori ir parūpējušies, lai slidojumā varētu piedalīties ikviens interesents, pielāgojot trases garumu slidotāju vecumam un slidošanas prasmju līmenim.

Pieaugšajiem sacensības norisināsies sieviešu un vīriešu grupās, kas tiks sīkāk sadalītas vecuma grupās: S18 un V18 – 1997. – 1999. gadā dzimušie (-ās), S35 un V35 – 1980. – 1996. gadā dzimušie (-ās), S40 un V40 – 1979. gadā dzimušie (-ās) un vecāki (-as). Šīm grupām būs jāveic nepilnus 8 km garš slidošanas aplis, kas izveidots uz Vaidavas ezera.

Pieaugušajiem atsevišķi tiks izdalīta elites klase (SE un VE), kurā profesionāliem slidotājiem un slidotājām būs jāveic aptuveni 15 km – divi pilni apļi apkārt ezeram.

Tāpat atsevišķi slidošanas apļi ezera dienvidu daļā būs izveidoti jaunākajiem slidotājiem trīs vecuma grupās: S9 un V9 (2006. gadā dzimušie (-ās) un jaunāki (-ās) būs jāveic 400 m gara distance, savukārt nepilnus 2 km gara distance S12 un V12 grupām (2003. gadā dzimušie (-ās) un jaunāki (-ās)), kā arī S15 un V15 grupām (2000. gadā dzimušie (-ās) un jaunāki (-ās)).

Katras grupas trīs ātrākie slidotāji saņems organizatoru un atbalstītāju sarūpētās dāvanas.

Pieteikšanās dalībai sacensībās norisināsies to norises dienā Vaidavas ezera pludmalē no plkst. 10.30 līdz plkst. 11.30. Starts pieaugušajiem plkst. 12.00, bērniem plkst. 12.40. Dalības maksa: pieaugušajiem (SV18, SV35, SV40, SVE) – 4 EUR, bērniem (SV9, SV12, SV15) – 2 EUR.

No plkst.10 sacensību norises vietā būs pieejama slidu asināšana, kā arī tiks piedāvāta slidu noma ar iepriekšēju rezervāciju, zvanot pa tālr. 26359983.

Pasākumā piedalīties aicināts ikviens – ne tikai sacensību dalībnieki, bet arī tie, kuri vēlas pavadīt skaistu ziemas dienu pie gleznainā Vaidavas ezera. Būs iespējams izbaudīt īstu ziemas pikniku – Vaidavas ezera pludmalē būs iekurti ugunskuri, uz kuriem pagatavot līdzpaņemtās desiņas vai kādu citu gardumu, tāpat varēs cienāties ar pasākuma organizatoru sarūpētu siltu tēju. Pasākuma laikā darbosies arī “Valmiermuižas vasarnīca” ar siltiem dzērieniem un uzkodām. Varēs piedalīties arī dažādās organizatoru rīkotās ziemīgās izdarībās.

“Slidojumu apkārt Vaidavas ezeram” organizē „Aktīvā tūrisma centrs EŽI” un Kocēnu novada dome. Sacensības atbalsta vīna darītava “Matilde”, “Valmiermuižas alus”, “Vaidava Ceramics”, SIA “Milda KM”, Vidzemes Olimpiskais centrs, “Food Union”.

Slidojums_afisa

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Valsts ģimnāzija (turpmāk – Iestāde) aicina darbā sētnieku/-ci (pilnas likmes darba slodzei) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras novads. Ja Jūs vēlaties: • veikt Iestādes ārējos sanitārās un administratīvi saimnieciskās aprūpes darbus un ārējo labiekārtojumu kopšanu; • uzkopt Iestādei piegulošās teritorijas; • tīrīt atkritumus, lapas un sniegu no piebraucamām vietām; • nodrošināt regulāru ietvju, iebraucamo ceļu, pagalmu un zālāju kopšanu; un Jums ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • prasme strādāt ar dārza tehniku; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: spēja strādāt efektīvi un ātri; komunikācijas prasme; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv vai personīgi Valmieras Valsts ģimnāzijā, adrese: Pāvila Rozīša ielā 40, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Pieteikums sētnieka/-ces amatam” līdz 2024.gada 31.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 25620010. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāju Kocēnos (profesijas klasifikatora kods 2342 02) uz nenoteiktu laiku.   Ja Jūs vēlaties: • plānot un nodrošināt kvalitatīvu, izglītojamo vecumam atbilstošu mācību procesu; • veikt izglītojamo attīstības dinamikas izpēti; • sadarbībā ar Iestādes skolotājiem, organizēt svētkus, tematiskus pasākumus, jautrus brīžus un citas aktivitātes; • plānot savu darbību, sagatavot amata veikšanai nepieciešamo dokumentāciju; • iesaistīties Iestādes attīstības plānošanā un īstenošanā atbilstoši kompetencei; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; augsta atbildības sajūta; prasme veidot lietišķu sadarbību ar izglītības iestādes darbiniekiem, bērnu vecākiem un citu institūciju darbiniekiem; mēs piedāvājam: • 0,75 likmes; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • atsaucīgu kolektīvu. Curriculum Vitae (CV) un pieteikumu lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv ar norādi “Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājs” līdz 2024.gada 28.jūnijam. Tālrunis informācijai: 26856124. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS MŪZIKAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kalna iela 2, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV,piet.vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri