Valmieras Ziņas

Novembrī Valmieras jaunatnes basketbolā saglabāta pozitīva uzvaru bilance

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras Bērnu sporta skolas (VBSS) un “Valmiera/ORDO” kopīgi veidotās jaunatnes sistēmas puišu komandas novembrī ir aizvadījušas spēles VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) regulārajā čempionātā un aizvadīti divi “EYBL” Baltijas bērnu basketbola līgas turnīra posmi. Neskatoties uz pāris piedzīvotajiem zaudējumiem, novembrī kopumā ir izdevies saglabāt pozitīvu uzvaru bilanci, informē Lelde Bukovska, “Basketbola kluba Valmiera” sabiedrisko attiecību vadītāja.

U-19 komandai treneru Alvila Kaufmaņa un Ojāra Meldera vadībā novembrī no aizvadītajām trim spēlēm ir izdevies gūt vienu uzvaru savā laukumā, pārspējot “Jugla/EMERALD” komandu, bet izbraukumā Ventspilī ar nelielu punktu pārsvaru valmierieši tomēr piekāpās mājiniekiem. Alvila Kaufmaņa trenētajai U-17 komandai pretēja bilance – gūtas divas uzvaras izbraukumos, un savā laukumā ar minimālu punktu starpību komanda piekāpās “BJBS Rīga”. Roberts Zeile trenētajai U-16 komandai novembrī bijušas piecas spēles, kurās piedzīvotas trīs uzvaras un divi zaudējumi, tāpat arī U-15 komandai – piecas spēles ar trim uzvarām un diviem zaudējumiem. U-14 komandai 2.divīzijā četrās spēlēs trīs uzvaras un viens zaudējums, savukārt U-13 komandai trijās spēlēs piedzīvoti  zaudējumi. Abas iepriekšminētās komandas trenē Edgars Kuks. U-12 komandai trenera Roberta Zeiles vadībā visās spēlēs gūtas pārliecinošas uzvaras, tādējādi saglabājot šīs sezonas uzvaru sēriju.

“Valmiera/ORDO”, katru mēnesi konsultējoties ar jaunatnes basketbola treneriem, izvēlas labākos spēlētājus dažādās vecumgrupās, kuri izcēlušies ar labiem rezultātiem spēlēs vai izrādījuši augstu aktivitāti un motivāciju treniņos. Novembrī jaunatnes sistēmā ir izcēlušies Valters Liepiņš (U-19), Edgars Kaufmanis (U-17), Valters Vēveris (U-16), Roberts Plotnieks (U-14) un Everts Eglītis (U-10). Valters Liepiņš U-19 komandā vidēji ir guvis 16.2 punktus spēlē un veicis 3.9 rezultatīvas piespēles. Edgars Kaufmanis U-17 komandā ir uzrādījis augstākos rādītājus divās pozīcijās – vidēji spēlē gūti 31.9 punkti un izcīnītas 8.3 atlēkušās bumbas. Edgars ir rezultatīvākais spēlētājs U-17 turnīrā pēc gūtajiem punktiem. U-16 komandas spēlētājs Valters Vēveris uzrāda augstu sniegumu gūtajos punktos – vidēji spēlē gūti 20.7 punkti.  Roberts Plotnieks 13 gadu vecumā U-14 komandā vidēji spēlē gūst 17.4 punktus. U-10 komanda Kāruma kausā visās spēlēs ir guvusi uzvaras, un tās spēlētājs Everts Eglītis trenera skatījumā ir izcēlies ar īpašu pašaizliedzību gan spēlēs, gan treniņos.

Mūsu partneri