Valmieras Ziņas

Vējonis: nākamajam premjeram jābūt izlēmīgam un ar labu komandu

Lasīšanas laiks: 2 min

Nākamajam premjeram ir jābūt izlēmīgam, spējīgam ap sevi pulcēt labu komandu, ceturtdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš skaidroja, ka jaunajai valdībai darāmo darbu ir daudz – jāturpina iekšējās un ārējās drošības stiprināšana, jo esošā ģeopolitiskā situācija neuzlabojas.

Ekonomikā jaunajai valdībai jāspēj nodrošināt valsts tautsaimniecības izaugsmi un beidzot jāīsteno “ekonomiskais izrāviens”, kā to paredz Nacionālās attīstības plāns. Jaunajai valdībai jānodrošina stabilu un prognozējamu nodokļu politiku, kā arī ievērojami samazinātu ēnu ekonomikas īpatsvaru.

Valsts prezidents arī norāda, ka valsts budžeta līdzekļu izlietojumam jābūt sabiedrībai saprotamam un valsts attīstības prioritātēm atbilstošam. Tādēļ valdībai jāveic regulāra budžeta bāzes izdevumu izvērtēšana. Nekavējošus valdības lēmumus un rīcību prasa arī Eiropas Savienības fondu finansējuma ieviešana.

“Jauno valdību varēs vadīt tikai izlēmīgs Ministru prezidents, kurš spēj ap sevi pulcēt spēcīgu un saliedētu ministru komandu, sastrādāties šajā komandā un uzņemties atbildību par valdības darbu kopumā. Jaunveidojamās valdības locekļiem jābūt labai reputācijai un atbalstam sabiedrībā. Ministru prezidenta atvērtība komunikācijai ar sabiedrību un izpildvaras darba skaidrošana vairos sabiedrības uzticību valsts varai kopumā,” norāda Vējonis.

Runājot par nākamo premjeru, Vējonis norādīja, ka viņam ir jābūt izlēmīgam, spējīgam pulcēt labu komandu, jābūt atvērtam komunikācijā ar sabiedrību, kā arī viņam jābūt visu koalīcijas deputātu atbalstam, jo nepieciešams īstenot virkni reformu, piemēram, veselības nozarē.

Jau ziņots, ka ceturtdien Valsts prezidents sāk konsultācijas ar partijām par jaunās valdības izveidi. Paredzēts, ka ceturtdien Vējonis tiksies ar “Vienotību”, “Saskaņu”, Zaļo un zemnieku savienību.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri