Valmieras Ziņas

Valdība piešķir 200 000 eiro Vidzemes olimpiskā centra attīstībai (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Ziņai pievienota 4.rindkopa

Valdība otrdien, 3.novembrī, atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu pārdalīt 800 000 eiro valsts nozīmes sporta centru rekonstrukcijai un paplašināšanai, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabinetā.

Līdz ar valdības lēmumu no IZM budžeta apakšprogrammas “Profesionālās izglītības programmu īstenošana” 800 000 eiro tiks pārdalīti uz apakšprogrammu “Sporta būves”, lai nodrošinātu valsts līdzfinansējumu valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektiem.

Biedrība “Latvijas Olimpiskā komiteja” Olimpiskā centra Rīgā attīstībai saņems 500 000 eiro, Valmieras pilsētas pašvaldība Vidzemes olimpiskā centra (VOC) Valmierā attīstībai – 200 000 eiro, bet Ventspils pilsētas pašvaldība olimpiskā centra “Ventspils” attīstībai – 100 000 eiro.

Kā portālam “Valmieras Ziņas” pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece, piešķirto finansējumu plānots izmantot, uzstādot jaunu, energoefektīvu LED tehnoloģijas apgaismojumu, kā arī atjaunojot VOC lielās zāles infrastruktūru, kas desmit gadu laikā ir nolietojusies intensīvās noslodzes dēļ. Tāpat iecerēts arī uzstādīt jaunu informatīvo tablo.

IZM saņēmusi vairākus pieprasījumus dažādu reģionālas un nacionālas nozīmes sporta infrastruktūras projektu līdzfinansēšanai no valsts budžeta. Izvērtējot projektu pieteikumus, ministrija secinājusi, ka tikai trīs no tiem ir saistīti ar ievērojamu valsts līdzfinansējumu izveidotas esošas sporta infrastruktūras, kurai piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss, rekonstrukciju un paplašināšanu, turklāt projektu iesniedzēji ir paredzējuši no saviem līdzekļiem nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu, tādēļ projektu īstenošanā tiktu ieguldīti vairāk līdzekļu nekā valsts finansējums.

Gan esošās, gan potenciāli jaunās veicamās valsts investīcijās un projekta īstenotāja līdzfinansējums šajos projektos nodrošinās jau izveidotās sporta infrastruktūras izmantošanas efektivitātes pieaugumu, kā arī uzlabos Latvijas augstas klases sportistu treniņu un sacensību apstākļus, tādējādi veicinot viņu sportiskās meistarības izaugsmi, uzskata IZM.

    Raivis - 04.11.2015

    Lūdzu sakārtojiet hokeja ģērbtuvēs dušas, drausmīgs spiediens un nav dušu gali…

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Valsts ģimnāzija (turpmāk – Iestāde) aicina darbā sētnieku/-ci (pilnas likmes darba slodzei) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras novads. Ja Jūs vēlaties: • veikt Iestādes ārējos sanitārās un administratīvi saimnieciskās aprūpes darbus un ārējo labiekārtojumu kopšanu; • uzkopt Iestādei piegulošās teritorijas; • tīrīt atkritumus, lapas un sniegu no piebraucamām vietām; • nodrošināt regulāru ietvju, iebraucamo ceļu, pagalmu un zālāju kopšanu; un Jums ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • prasme strādāt ar dārza tehniku; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: spēja strādāt efektīvi un ātri; komunikācijas prasme; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv vai personīgi Valmieras Valsts ģimnāzijā, adrese: Pāvila Rozīša ielā 40, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Pieteikums sētnieka/-ces amatam” līdz 2024.gada 31.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 25620010. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāju Kocēnos (profesijas klasifikatora kods 2342 02) uz nenoteiktu laiku.   Ja Jūs vēlaties: • plānot un nodrošināt kvalitatīvu, izglītojamo vecumam atbilstošu mācību procesu; • veikt izglītojamo attīstības dinamikas izpēti; • sadarbībā ar Iestādes skolotājiem, organizēt svētkus, tematiskus pasākumus, jautrus brīžus un citas aktivitātes; • plānot savu darbību, sagatavot amata veikšanai nepieciešamo dokumentāciju; • iesaistīties Iestādes attīstības plānošanā un īstenošanā atbilstoši kompetencei; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; augsta atbildības sajūta; prasme veidot lietišķu sadarbību ar izglītības iestādes darbiniekiem, bērnu vecākiem un citu institūciju darbiniekiem; mēs piedāvājam: • 0,75 likmes; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • atsaucīgu kolektīvu. Curriculum Vitae (CV) un pieteikumu lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv ar norādi “Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājs” līdz 2024.gada 28.jūnijam. Tālrunis informācijai: 26856124. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS MŪZIKAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kalna iela 2, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV,piet.vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri