Valmieras Ziņas

Atklāta Elitas Patmalnieces izstāde Valmieras muzejā

Lasīšanas laiks: 2 min

Piektdien 7.martā Valmieras Muzeja izstāžu namā tika atklāta gleznotājas un modes mākslinieces Elitas Patmalnieces izstāde “Elitas pasaule”, kurā varēs aplūkot mākslinieces radītās gleznas un tērpus. Kā novēroja portāls “Valmieras Ziņas”, atklāšanas pasākumā piedalījās arī pati māksliniece.

Kamēr ārā pavasaris tikai plāno atplaukt ziedos un krāsās, Valmieras muzejā tas jau ir ieradies. Ienākot izstāžu zālē, pat vēl neredzot ne mākslinieces darbus, ne viņu pašu, ir sajūta kā pēc pirmā bērzu sulas malka. Telpa ir burtiski pārpildīta ar īpašu auru, pēc kuras, atgriežoties savās ikdienas gaitās, kādu laiku vajadzētu krietni papūlēties, lai atrastu sevī negatīvas emocijas.

Ar diviem vārdiem varētu apzīmēt “Elitas pasauli” – krāšņums un sievišķība. Katrā Elitas darbā ir visas varavīksnes krāsas, taču tās neaizēno cita citu. Tās ir izkārtotas perfektā tandēmā, kas kopā veido acīm tīkamu skatu. Pat no melna auduma veidotie tērpi ir padarīti krāšņi, pats radītais tērps ir licis melnajai krāsai izskatīties košai un jautrai.

“Elitas pasaule” izstaro sievišķību un smalkumu – to, par kuru, mēs, sievietes, nereti aizmirstam ikdienas steigā un rutīnā. Iespējams, latviešu sievietēm tas ir raksturīgi – ar laiku aizmirst par sevi, par to, ka esam sievietes. “Elitas pasaule” atgādina, ka šī sievišķība nekur nav pazudusi, tikai jāliek citiem to ieraudzīt, bet vispirms tā jāierauga katram pašam.

Kā pati māksliniece saka: “Ir jādzīvo šeit un tagad, jāpriecājas par visu un jābauda mirklis.” Šo mirkli, gabaliņu no “Elitas pasaules” katram ir iespēja ieraudzīt un paņemt līdzi, lai krāsaināku, sievišķīgāku un jautrāku veidotu savējo.

Bistro un kulinārija LĀDE meklē pozitīvu un enerģisku pavāru, lai pievienotos LĀDEs lieliskajai komandai! Pavāra pienākumi: § Pagatavot ēdienus saskaņā ar ēdienkarti. § Sagatavot un uzglabāt pārtikas produktus atbilstoši pārtikas drošības noteikumiem. § Uzturēt kārtību un tīrību darba vietā un virtuvē. § Ievērot pārtikas higiēnas un drošības standartus. § Efektīvi plānot darbu un sadarboties ar komandas locekļiem. Ja Tev piemīt: § Iepriekšēja darba pieredze virtuvē § Izcilas komandas darba prasmes § Spēja plānot un organizēt savu darbu § Prasme uzturēt kārtību un tīrību darba vidē § Pozitīva un optimistiska attieksme § Godīga un atbildīga pieeja darbam Mēs piedāvājam: § Stabilu un interesantu darbu draudzīgā kolektīvā § Konkurētspējīgu stundas likmi no EUR 6.50 līdz EUR 8.50 pirms nodokļu nomaksas (atkarībā no pieredzes) § Ērtu darba laiku: darba dienās no plkst. 7:00 līdz 16:00 Ja vēlies būt daļa no LĀDEs komandas Valmierā, sūti savu pieteikumu jau šodien! Kļūsti par mūsu kulināro piedzīvojumu ceļabiedru! Sūtu savu CV uz sulema@inbox.lv. Kontakttālrunis: 26557717 Profesija: PAVĀRS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Linarda Laicena iela 7, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-07-03

STIKLA ŠĶIEDRAS RAŽOŠANAS OPERATORS / -E TAVA DARBA PIEREDZE NAV IZŠĶIROŠA: Citur Latvijā līdzīgu darba pieredzi iegūt nevar, tāpēc visu nepieciešamo darbam mēs iemācīsim. TAVOS IKDIENAS PIENĀKUMOS IETILPS: Nodrošināt nepārtrauktās stikla šķiedras ražošanas procesu; Sekot līdzi saražotās produkcijas kvalitātei; Precīzi marķēt saražoto produkciju; Nodrošināt ražošanas iekārtu efektīvu darbību; Savlaicīgi novērst defektus, marķēt tos, rast risinājumu defektu novēršanai; Sadarbība ar kolēģiem ražošanas mērķu sasniegšanai. TU BŪSI PIEMĒROTS ŠIM DARBAM, JA TEV PIEMĪT: Vēlme mācīties un prasme strādāt komandā; Augsta atbildības sajūta; Akurātība un precizitāte; Spēja strādāt fizisku aktīvu darbu; Labas kustību koordinācijas spējas; Noturība saspringtos darba apstākļos. MĒS TEV PIEDĀVĀJAM: Apmaksātu profesionālo apmācību darbavietā; Paredzamu maiņu grafiku, kas zināms visam gadam (darbs 12 h maiņās - dienas maiņas 06:00-18:00 un naktsmaiņas 18:00-06:00); Atalgojumu no 1050.00 EUR pirms nodokļu nomaksas; Attīstību un karjeras izaugsmes iespējas; Organizētu transportu uz-no darba 8 maršrutos; Veselības apdrošināšanu pēc nostrādātiem 6 mēnešiem un labumu grozu atbilstoši koplīgumam; Darbu stabilā ražošanas uzņēmumā ar 60 gadu pieredzi. Darbavietas adrese: Cempu iela 13, Valmiera, Valmieras novads. CV* ar norādi STIKLA ŠĶIEDRAS RAŽOŠANAS OPERATORS / -E sūtīt uz e-pastu adresi darbs@valmiera-glass.com. Uz interviju kandidāti tiks aicināti personīgi. *Piesakoties darbā, es piekrītu, ka mani personas dati tiks izmantoti darba atlases vajadzībām. Profesija: STIKLA ŠĶIEDRAS /RAŽOŠANAS OPERATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Cempu iela 13, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 20 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-07-03

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras pirmsskolas izglītības iestāde “Ābelīte” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā medicīnas māsu (1,0 slodze) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Palejas iela 5, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • nodrošināt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu; • veikt izglītojamo veselības stāvokļa novērtēšanu; • kontrolēt higiēnas prasību ievērošanu Iestādē; • uzraudzīt izglītojamo ēdināšanu; • sadarboties ar izglītojamo vecākiem; • veikt primāro pretepidēmijas pasākumu organizēšanu infekcijas slimību gadījumos; • popularizēt bērnu, viņu vecāku un personāla vidū veselīgu dzīvesveidu, iesaistoties Iestādes mācību un audzināšanas procesā; un ja Tev ir: • Latvijas Republikā atzīta vidējā profesionālā vai augstākā izglītība medicīnas māsas specialitātē, reģistrācija ārstniecības personu reģistrā kā medicīnas māsai; • valsts valodas prasme atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu; atbildības sajūta, disciplinētība, precizitāte, saglabāt konfidencialitāti un toleranci; spēja cieņpilni komunicēt ar bērniem un pieaugušajiem; • prasme strādāt ar biroja tehniku un informāciju tehnoloģijām; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.851 „Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Pieteikuma vēstuli, profesionālās darbības aprakstu (CV), lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pastu: abelite@valmiera.edu.lv ar norādi “Medicīnas māsas vakance” līdz 2024.gada 28.jūnijam.   Tālrunis informācijai: 64222645.   Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: MĀSA/ vispārējās aprūpes MĀSA Darba vietas adrese: LATVIJA, Palejas iela 5, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: abelite@valmiera.edu.lv 64222645

Mūsu partneri