Valmieras Ziņas

Nedēļas nogalē aizvadītas sešas Vidzemes hokeja čempionātā spēles

Lasīšanas laiks: 7 min

Pagājušajā nedēļas nogalē, 10. un 11. oktobrī, Vidzemes hokeja čempionātā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā norisinājās sešas spēles, informē organizatori.

Četrās sestdienas spēlēs tikās komandas: “Inflekss – “Buta”, “Smiltene’09” – “Smiltenes vanagi”, “VEC” – “Vijciems” un “Cēsis” – “Ledus vilki”. Savukārt divās svētdienas spēlēs spēkiem mērojās komandas: “SCO Centrs” – “Cēsu Auto” un “Raunas Bruģakmens” – “Skorpions”.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “Inflekss” – “Buta” 5:4 (1:1, 3:0, 1:3)

Pirmā sestdienas spēle tika aizvadīta diezgan saspringtā un gan vārtiem, gan noraidījumiem bagātā spēlē. Pirmā perioda sākumā, spēles otrajā minūtē, vārtus izdevās gūt HK “Buta” spēlētājam Madaram Lapčenokam. Ar HK “Buta” izvirzīšanos vadībā apmierināti nebija “Inflekss” hokejisti, kuri steidza atspēlēties. Mača sestajā minūtē tas arī izdevās, kad pēc Bruno Birģeļa precīzā metiena rezultāts tika izlīdzināts. Taču starp abiem gūtajiem vārtiem mača ceturtajā minūtē abu komandu hokejisti nopelnīja savu pirmo, bet ne vienīgo abpusējo sodu par rupjību šajā spēlē. Līdz perioda beigām neviena no komandām vairs vārtus gūt nespēja, taču abu agresīvā spēle noveda pie atkārtota abpusējā noraidījuma par rupjību. Pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Otrā trešdaļa noraidījumu skaita ziņā tika aizvadīta daudz mierīgāk, kas arī ļāva gūt vairāk vārtu. Šajā gadījumā to darīja vienīgi “Inflekss” hokejisti, kuri otrajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus. Vispirms mača 19.minūtē vārtus guva Kārlis Bucenieks, tad 24. minūtē “Inflekss” pārsvaru palielināja Artūrs Krumholcs un perioda noslēgumā, gūstot savus otros vārtus šajā spēlē, Bruno Birģelis jau panāca pārliecinošu 4:1 pārsvaru pār HK “Buta” komandu.

Sākoties trešajam periodam un “Inflekss” komandai atrodoties pārliecinošā vadībā, HK “Buta” bija kaut kas ātri jādara, lai saglabātu spēles intrigu un vēl pacīnītos par punktiem. Apņēmīgi sākot noslēdzošo trešdaļu, HK “Buta” komandai pēc Emīla Kājiņa, Toma Menča un Arvja Berkolda metieniem izdevās atgūt otrajā periodā zaudēto un izlīdzināt spēli ar rezultātu 4:4. Tomēr jau desmit sekundes pēc Berkolda gūtajiem vārtiem “Inflekss” komandu vadībā atkal izvirzīja Bruno Birģeris, kurš guva savus trešos vārtus. Līdz perioda un spēles beigām, risinoties sīvai cīņai, spēles rezultāts vairs nemainījās, uzvaru spēlē ar minimālu pārsvaru izcīnīja “Inflekss”.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “Smiltene’09” – “Smiltenes vanagi” 5:4 (2:2, 3:0, 0:2)

Savstarpējais Smiltenes derbijs, tāpat kā sestdienas pirmā spēle, tika aizvadīts saspringtā un noraidījumiem bagātā gaisotnē. Pirmajā periodā, Mikum Ozolam gūstot divus vārtus, sākotnēji vadībā izvirzījās “Smiltene’09” komanda, taču līdz perioda beigām rezultātu spēja sadeldēt Smiltenes vanagu spēlētājs Toms Pavasars, bet to izlīdzināja Ansis Brūvelis. Ritot spraigai cīņai, abas komandas pirmajā spēles trešdaļā kopā spēja nopelnīt astoņus divu minūšu noraidījumus. Noslēdzoties pirmajam periodam, neizšķirts bija ne tikai spēles rezultāts, bet arī metienu skaits pa vārtiem, proti 10:10.

Sākoties otrajam periodam, spēles stils palika nemainīgs. Taču mazākumā palikušajiem “Smiltene’09” hokejistiem izdevās gūt vārtus, neraugoties uz viņiem piešķirto noraidījumu. Mikus Ozols gūstot savus trešos vārtus un panākot rezultātu 3:2, izvirzija “Smiltene’09” vadībā. Arī perioda turpinājumā Ozols nebija apturams, un viņa izpildījumā tika gūti vēl divi vārti. Kā vēlāk izrādīsies, viņš arī paliks vienīgais vārtu autors “Smiltene’09” sastāvā. Otrais periods arī noslēgts ar rezultātu 5:2 “Smiltene’09” labā.

Arī trešais periods iesākās ar rupju un noraidījumiem pilnu spēli. Rezultāts ilgi palika nemainīgs, bet perioda pēdējā minūtē divus vārtus ar Ginta Klāva un Kristapa Leiša precīziem metieniem, strauji atguva “Smiltenes vanagi”. Šādi tika panākts minimāls rezultāta deficīts, taču ar atlikušo spēles laiks nepietika, lai gūtu vēl kādus vārtus. Tādējādi, lielā mērā pateicoties M.Ozola augstvērtīgajam sniegumam un pieciem gūtajiem vārtiem, Smiltenes derbijs noslēgts “Smiltene’09” komandai labvēlīgi ar rezultātu 5:4.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “VEC” – “Vijciems” 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Spēles rezultātu jau mača 19.sekundē atklāja “VEC” hokejists Rūdolfs Virsis. Pārliecinoši dominējot laukumā, “VEC” hokejisti drīz pēc tam guva savus otros vārtus un līdz perioda beigām īsti neļāva “Vijciems” komandai veidot bīstamas situācijas pie “VEC” vārtiem. Pēc pārliecinošā “VEC” spēlētāju snieguma “Vijciems” hokejisti pirmajā periodā bija izdarījuši tikai vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Loģisks iznākums pirmajai trešdaļai, kura noslēdgta ar rezultātu 2:0.

Lai gan šī bija pirmā sestdienas spēle, kura neizcēlās ar daudz noraidījumiem, tomēr vienu no retajiem “Vijciems” komandas pārkāpumiem spēja izmantot Kārlis Latiks, kurš guva vārtus, spēlējot vairākumā, viņš arī bija ceturto vārtu autors spēles turpinājumā. Panākot jau ļoti pārliecinošu pārsvaru “VEC” komandai ar rezultātu 4:0.

Noslēdzošā trešdaļa nenesa būtiskas izmaiņas spēles ritējumā. “VEC” komandai dominējot, trešajā periodā tika gūti vēl vieni vārti, ar savu otro vārtu guvumu spēlē izcēlās Kristaps Bīnerts, kurš minūti pirms spēles beigām palielināja pārsvaru līdz 5:0. “VEC” vārtos pārliecinoši darbojās Gints Rudzītis, kurš atvairīja visus 13 pretinieku izdarītos metienus.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “Cēsis” – “Ledus vilki” 4:15 (0:2, 2:7, 2:6)

Sestdienas pēdējā spēle izrādījās visrezultatīvākā, tajā kopā tika gūti 19 vārti. Pirmajā periodā laukumā aktīvāk darbojās “Ledus vilki” hokejisti, kuri arī izdarīja vairāk metienu pa pretinieku vārtiem, proti 13, kamēr “Cēsis” hokejisti vien trīs reizes. Šāda metienu attiecība rezultējās “Ledus vilkiem” labvēlīgā iznākumā. Pirmajā periodā vārtus guva gan Jānis Liepiņš, gan Rihards Bahs. Pirmā perioda beigās rezultāts bija 2:0 “Ledus vilki” hokejistu labā.

Otrais spēles periods izvērtās par īstu vārtu gūšanas paraugstundu, kad kopā tika gūti deviņi vārti. Savu hat-trick guva “Ledus vilki” spēlētājs Rūdolfs Krieviņš, ar diviem vārtiem izcēlās Matīss Kļaviņš un pa vieniem vārtiem guva Vairis Rozītis un Jānis Liepiņš, kuram šie kļuva par otrajiem vārtiem spēlē. “Cēsis” komanda šajā periodā spēja gūt divus vārtus, abas reizes “Ledus vilki” vārtsargu izdevās pārspēt Matīsam Lukstiņam. Noslēdzoties rezultatīvajai otrajai trešdaļai, tablo rādīja 9:2 “Ledus vilki” labā.

Pēdējā trešdaļā spēles gaita nemainījās. Joprojām tika gūts daudz vārtu. “Ledus vilki” rindās atkal trīs vārtus periodā guva Rūdolfs Krieviņš, savus pirmos vārtus spēlē guva Austris Kļaviņš, otro reizi spēlē izcēlās Rīhards Bahs, ar precīzu soda metienu Jānis Liepiņš kļuva par otro spēlētāju “Ledus vilki” komandā, kuram bija izdevies sasniegt hat-trick. “Cēsis” hokejisti trešdaļā guva divus vārtus, arī šoreiz to autors bija viens spēlētājs – Lauris Tauriņš. Spēle noslēgta ar “Ledus vilki” uzvaru pār “Cēsis” komandu ar rezultātu 15:4.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “SCO Centrs” – “Cēsu Auto 2:3B (0:0, 1:1, 1:1, 0:1)

Spēles pirmā trešdaļa ritēja līdzīgos spēku samēros, komandas apmainījās vairākiem metieniem pa vārtiem, taču atklāt spēles rezultātu tā arī neizdevās. Otrā perioda sākumā tika gūti spēles pirmie vārti. To paveica Ģirts Krūklītis, kurš izvirzīja “Cēsu Auto” komandu vadībā. Perioda turpinājumā “SCO Centrs” pēc Mikus Kupriša metiena prata izlīdzināt spēles rezultātu. Arī otrais periods noslēgts neizšķirti, ar līdzīgu metienu attiecību 16:15 par labu “SCO Centrs” komandai.

Trešais periods ritēja pēc līdzīga scenārija. Komandas spēlēja vienlīdzīgi, un momenti veidojās pie abu komandu vārtiem. Taču pirmajai vadībā atkārtoti izdevās izvirzīties “Cēsu Auto” komandai. Arī šoreiz vārtus guva Ģirts Krūklītis. Ilgi gan vadību saglabāt neizdevās, jo jau pēc 45 sekundēm rezultātu ar precīzu metienu izlīdzināja Ilgvars Ulmanis. Pamatlaiks noslēdgts ar rezultātu 2:2, un spēles uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Arī šoreiz,pirmie vārtus guva “Cēsu Auto” hokejisti, uz ko atbildēt nespēja “SCO Centrs” un Ginta Sukša sargātie vārti pēcspēles metienos palika neieņemti. Uzvaru nesošo pēcspēles metienu “Cēsu Auto” sastāvā guva Ēriks Bauers.

VČH 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs: “Raunas Bruģakmens” – “Skorpions” 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Pirmā perioda sākumā “Skorpions” komandas spēlētājs Juris Bormanis guva vārtus un izvirzīja komandu vadībā. Spēles pirmā perioda turpinājumā noteikumus daudz vairāk pārkāpa tieši “Skorpions” komanda, ilgāku laiku aizvadot spēli mazākumā. Iniciatīva bija “Raunas Bruģakmens” komandai, tomēr viņiem atbildes vārtus gūt neizdevās,un pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:0 “Skorpions” labā.

Otrā perioda pirmajā minūtē pēc M.Bērziņa precīza metiena pārsvaru palielināja “Skorpions” komanda. Perioda vidū, laukumā izceļoties asumiem, iespēju spēlēt vairākumā ieguva “Raunas Bruģakmens”, taču šo iespēju izmantot tā arī neizdevās. Neskatoties uz pārliecinošo dominanci metienu attiecībā 27:17, “Raunas Bruģakmens” divos periodos joprojām nespēja gūt vārtus. Turpretim, “Skorpions” komanda tikai divas sekundes līdz perioda beigām pēc Edgara Atara metiena guva savus trešos vārtus.

Pēc otrā perioda pašā izskaņā zaudētiem vārtiem “Raunas Bruģakmens” spēles spars noplaka un to izmantoja “Skorpions” komanda, gūstot vēl trīs vārtus. Vārtu autori šajā periodā bija Jānis Kaupmanis un divas reizes Mikus Bērziņš, kurš ar savu pēdējo vārtu guvumu sasniedza hat-trick. Spēle noslēdzās ar “Skorpions” uzvaru pār “Raunas Bruģakmens” ar rezultātu 6:0. “Skorpions” vārtos teicami darbojās Jānis Leitis, kurš spēja atvairīt visus 30 pretinieku metienus.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Biedrība “Resursu centrs cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem “ZELDA” (turpmāk RC ZELDA), reģ. Nr. 40008114387 aicina darbā atbalsta personu lēmumu pieņemšanā – sociālo mentoru Valmieras novadā pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Kas ir Atbalsta personas pakalpojums lēmumu pieņemšanā? Atbalsta personas pakalpojums lēmumu pieņemšanā ir personai ar garīga rakstura traucējumiem sniegts atbalsts lēmumu pieņemšanā, lai palīdzētu viņai vienlīdzīgi ar citiem sabiedrības locekļiem īstenot savu tiesībspēju un rīcībspēju. Atbalsts lēmumu pieņemšanā ļauj personai paust savu gribu, izvēli, plānot un pašai pieņemt lēmumus par savu dzīvi, veselības un sociālo aprūpi, finansēm un īpašumiem, kā arī palīdz personai paplašināt savu dabisko atbalsta loku, palīdz pilnveidot spējas pārstāvēt sevi un aizsargāt savas tiesības un intereses. Pakalpojuma ietvaros atbalsts tiek nodrošināts 6 dzīves jomās: tiesību un interešu aizstāvības jomā, finanšu jomā, ikdienas dzīves jomā, veselības aprūpes jomā, sociālā aprūpes jomā un atbalsta loka veidošanā. Atbalsta personas lēmumu pieņemšanā galvenie darba pienākumi: atbalsta sniegšana lēmumu pieņemšanā personām ar garīga rakstura traucējumiem (turpmāk – atbalstāmajām personām); atbalstāmo personu atbalsta plāna sagatavošana, balstoties uz stipro pušu un vajadzību izvērtēšanu; palīdzība atbalstāmajām personām apzināt un piesaistīt nepieciešamos resursus, veicinot atbalstāmo personu motivāciju lēmumu pieņemšanā un saistīto problēmu risināšanā; palīdzība dokumentu sagatavošanā iesniegšanai valsts un pašvaldību institūcijās; atbalsta loka veidošana atbalstāmajām personām; atbalstāmās personas patstāvīgai dzīvei nepieciešamo lēmumu pieņemšanas prasmju attīstīšana un veicināšana (t.sk. nodrošināt lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju un sniegt to atbalstāmajai personai saprotamā veidā un valodā, kā arī sniegt nepieciešamo atbalstu, lai atbalstāmā persona varētu paust savu gribu un izdarīt patstāvīgu izvēli); iknedēļas saturisko atskaišu un mēneša atskaites – atbalsta personas pakalpojuma uzskaites lapas sagatavošana. Prasības kandidātam: pirmā vai otrā līmeņa augstākā izglītība sociālajā darbā, sociālajā aprūpē, sociālajā rehabilitācijā, psiholoģijā, tiesību zinātnēs vai citās sociālajās vai humanitārajās zinātnēs; vēlamas pamatprasmes un pieredze darbā un komunikācijā ar personām ar garīga rakstura traucējumiem; labas latviešu valodas zināšanas (augstākā līmeņa 2. pakāpe (C2)); pamatzināšanas par valsts pārvaldi un prasme sagatavot dokumentus valsts un pašvaldību institūcijām; prasme strādāt ar datoru; prasme strādāt gan individuāli, gan komandā; spēja plānot savu darbu individuāli; augsta saskarsmes kultūra, komunikabilitāte, empātija, tolerance un atvērtība jaunām idejām. Atbalsta personai nepieciešamās kompetences: iecietība pret personām ar garīga rakstura traucējumiem, lai veidotu veiksmīgu kontaktu; spēja analizēt situāciju un identificēt iespējamos cilvēktiesību pārkāpumus pret atbalstāmo personu; spēja strādāt komandā un piemēroties mainīgiem darba apstākļiem; spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, komunicēt, risināt problēmas un konfliktus; spēja motivēt atbalstāmo personu pārmaiņām; spēja plānot un organizēt savu darbu; augsti ētikas standarti. Mēs piedāvājam: Pilna vai nepilna laika darba slodzi ar summēto darba laiku; Veselības apdrošināšana; Nodrošinām darba datoru, kā arī telefona un interneta pieslēgumus; Darba laiks tiek organizēts, pamatojoties uz katrai atbalstāmajai personai izstrādātu atbalsta plānu; Atalgojumu 7.73 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, slēdzot ar personu terminētu darba līgumu, nodrošinot visas sociālās garantijas (darba līguma termiņš 31.12.2024. ar iespēju līgumu pagarināt); Ar darbu saistīto izdevumu atmaksa (degviela, sabiedriskā transporta biļetes, kancelejas preces u.tml.); Apmācību pirms darba uzsākšanas, regulāru pakalpojuma koordinatora, sociālā darbinieka un citu RC ZELDA speciālistu atbalstu ikdienas darbā, kovīzijas vai supervīzijas. Darba vietas adrese : Mārupes iela 4, Rīga un visā Latvijas teritorijā. Pieteikumu ar CV un motivācijas vēstuli lūgums sūtīt: zelda@zelda.org.lv  Profesija: Sociālais MENTORS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-03 Kontaktpersona: Tālrunis: 67442828 E-pasts: zelda@zelda.org.lv Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” aicina darbā skolotāja palīgu uz noteiktu laiku (40 stundas nedēļā jeb 1,0 likme).  Darba vietas adrese: Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • pamatalgu pārbaudes laikā 702 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 731 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024. gada 27.maijam personīgi (adrese: Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā spriditis@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64231434. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV, piet.vēst.un izgl.dok.kopijas ar norādi sūtīt uz spriditis@valmiera.edu.lv, 64231434. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri