Valmieras Ziņas

Atklāta biedrības “Grafikas kamera” darbu izstāde “Satikšanās”

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmierā “Galerijā Laipa” piektdien, 9.oktobrī, atklāta biedrības “Grafikas kamera” darbu izstādi “Satikšanās”.

Izstādē skatāmi 25 darbi dažādās tehnikās – litogrāfijā, augstspiedē, sietspiedē, ofortā un zīmējumos, tos radījuši 13 grafiķi.

“Mums ir iespēja te darboties jau daudzus gadus. Esam šeit gandrīz tāda pati kompānija kā Jēzus ar saviem mācekļiem – 13 mākslinieki. Šoreiz skatāmi darbi, kas tapuši dažādās tehnikās,” stāstīja māksliniece Inese Lieckalniņa.

Māksliniece Kate Seržāne, kuras darbi arī apskatāmi izstādē, drīzumā dosies uz Čehijas pilsētu Pilzeni, kas pašlaik ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Kate jau vairākus gadus piedalās Pilzenes zīmējumu biennālē. Šogad Eiropas kultūras galvaspilsētā būs skatāma biennāles pēdējo gadu laureātu darbu izstāde. Lielais notikums interesants ar to, ka māksliniekiem dota brīva izvēle, kādus darbus iesniegt. Pērn kļūstot par laureāti, izstādē piedalīsies arī Kate Seržāne.

Biedrība “Grafikas kamera” dibināta 1994. gadā, no Latvijas Mākslas fonda pārņemot un saglabājot darbnīcu inventāru. Tas ļāva māksliniekiem un citiem interesentiem turpināt strādāt grafikas tehnikās. No 2010. gada “Grafikas kamera” apsaimnieko litogrāfijas darbnīcu.

Biedrība ilgstoši un veiksmīgi sadarbojas ar Valmieras mākslas “Galeriju Laipa”. Iepriekšējos gados ir notikušas vairākas izstādes gan mākslinieku grupām, gan individuāliem māksliniekiem.

Autori: Mārīte Kluša (Ventspils), Māris Čačka (Daugavpils), Imants Krepics (Rīga), Inese Lieckalniņa (Rīga), Ilze Lībiete (Rīga), Valentīns Daņiļenko (Rīga), Maija Dragūne (Rīga), Larisa Šellere (Rīga), Lāsma Pujate (Ikšķile), Ieva Nagliņa (Rīga), Agnese Kurzemniece (Rīga), Kate Seržāne (Jelgava), Arturs Ņikitins (Rīga). 

Izstāde galerijā būs apskatāma līdz 14.novembrim.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras pirmsskolas izglītības iestāde “Ābelīte” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā speciālo pedagogu (12.3 stundu slodzi nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Palejas iela 5, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt individuālo darbu ar bērniem un palīdzēt, konsultēt pirmsskolas izglītības skolotāju darbā ar bērnu, kuram nepieciešams atbalsts; • īstenot pirmsskolas izglītības programmu, nodrošinot kvalitatīvu pedagoģisko procesu, ņemot vērā katra bērna vecumu, veselības stāvokli, attīstību, individualitāti, sagatavojot izglītojamos sekmīgai pamatizglītības apguvei; • plānot un realizēt savu darbu sadarbībā ar kolēģiem, konsultēt vecākus, aktīvi iesaistīties Atbalsta komandas darbā; un ja Tev ir: • izglītību atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savus darba pienākumus; atbildības sajūta, disciplinētība, precizitāte; spēja analizēt un risināt konfliktsituācijas, saglabāt konfidencialitāti un toleranci; spēja cieņpilni komunicēt ar bērniem un pieaugušajiem; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Pieteikuma vēstuli, profesionālās darbības aprakstu (CV), lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pastu abelite@valmiera.edu.lv ar norādi “Speciālā pedagoga vakancei” līdz 2024.gada 28.jūnijam, plkst.17:00. Tālrunis informācijai: 64222645 vai 26666304. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SPECIĀLAIS PEDAGOGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Palejas iela 5, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: abelite@valmiera.edu.lv 64222645

Pievienojies mūsu komandai! Naukšēnu vidusskola (turpmāk – Iestāde) 2024./2025.m.g. aicina darbā ķīmijas skolotāju 8.-9.klasēm (4 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Naukšēnu vidusskola, Naukšēni, Naukšēnu pagasts, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • īstenot ķīmijas programmu pamatskolā (izglītības programma 21011111) atbilstoši Valsts izglītības standartam; • organizēt savu darbu atbilstoši Iestādes mērķiem un uzdevumiem; un ja Tev ir: • izglītība, kvalifikācija un pedagogu profesionālās kompetences pilnveide atbilstoši normatīvo aktu prasībām; • valsts valodas prasme atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās kompetences pilnveides iespējas. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un izglītības dokumenta kopiju/-as lūdzam iesniegt personīgi (adrese: Naukšēnu vidusskola, Naukšēni, Naukšēnu pagasts, Valmieras novads) vai e pastā nauksenu.vidusskola@valmiera.edu.lv līdz 2024.gada 9.augustam. Tālrunis informācijai: 28677285. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS VIDĒJĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Naukšēnu vidusskola, Naukšēni, Naukšēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-08-09 Kontaktpersona: nauksenu.vidusskola@valmiera.edu.lv 28677285

Mūsu partneri