Valmieras Ziņas

Cita vasaras darba pieredze – students pārdod grāmatas ASV (11)

Lasīšanas laiks: 5 min

Par vasaras pieredzi portālam “Valmieras Ziņas” raksta Vidzemes Augstskolas students Dāvis Zunde.

Esmu dzirdējis, ka daudziem jauniešiem ir sapnis doties uz ASV. Mācīties koledžā vai strādāt, tas jau ir cits stāsts, bet valda tāds uzskats, ka ASV ir sapņu zeme, kurā ir bezgala daudz iespēju. Lielos vilcienos, nav jau melots – algas lielas, darba iespēju daudz, dzīves līmenis arī visai patīkams. Bet kur ir āķis? Āķa nav – jāstrādā un jāizcīna sava vieta zem saules. Šis ir stāsts par manu vasaru ASV, tur nonācu, pateicoties kompānijai “Southwestern Advantage”.

Šīs vasaras trīs mēnešus pavadīju ASV Tenesijas štatā, kā tiešās pārdošanas aģents. Jums droši vien rodas jautājums, kas tas ir. Pavisam vienkārši – klauvēju pie cilvēku durvīm un pārdevu grāmatas. Iesākumā tas varētu šķist nesaprotami un aizdomīgi – kāpēc lai kāds brauktu uz ASV tirgot grāmatas. Vai jātirgo Bībele, Korāns, kādu citu reliģiju grāmatas? Nē! Tās bija bērnu grāmatas. Labas, izglītojoša satura bērnu grāmatas. Sākot ar vienkāršām ābecēm pirmsskolas vecuma bērniem, līdz pat augstākās matemātikas darbiem, kuras var izmantot pat pirmajā augstskolas gadā.

Viss sākās manā mīļajā Vidzemes Augstskolā, kad kādu dienu starpbrīdī pie manis pienāca kāds jaunietis un vaicāja: “Vai nevēlies vasarā doties uz ASV?’’ Man, protams, divas reizes nebija jāprasa, jo uz ASV doties gribēju. Viņš man piedāvāja apmeklēt semināru, kurā pastāstīšot, par to, kas jādara, lai tur nokļūtu. Kad to turpat augstskolā apmeklēju, biju nedaudz pārsteigts, jo uz šo semināru nebija ieradušies pārāk daudz interesentu. Vai tas kaut ko nozīmēja, man nebija ne jausmas, bet es biju gatavs palikt un noklausīties Southwestern pārstāvja prezentāciju.

Mūs iepazīstināja ar kompāniju, pastāstīja, kas ir “Southwestern Advantage”, ar ko viņi nodarbojas. Lai arī kompānijas pārstāvji uzsvēra, ka šis darbs nav paredzēts tiem, kuri grib nopelnīt daudz naudas, viens no veidiem, kā viņiem izdodas piesaistīt jaunus cilvēkus, ir parādot, cik daudz ir iespējams nopelnīt vienā vasarā. Piemēram, pērn labākais pirmā gada students (šajā programmā iesaistījies pirmo gadu) nopelnīja ap 20 000 dolāru, savukārt čaklākais un pieredzējušākais – ap 70 000 dolāru. Tādējādi pirmā gada studenti vidēji nopelna ap 4500 dolāru. Tomēr ir jaunieši, kuri nenopelna neko, jo pēc divām neveiksmīgām nedēļām, kad vēl nav iegūta pieredze pārdošanā, viņiem ir bail, ka vasaras laikā neko nesanāks pārdot, un viņi atrod darbu citur. Pēc šīs vasaras varu apstiprināt – tie ir reāli cipari par reāliem jauniešiem.

Pēc prezentācijas biju viens no tiem studentiem, kuram bija skaidrs, ka šis darbs ir paredzēts man. Ja jau tik daudz studentu nopelna tik lielas naudas, kāpēc lai tas nebūtu arī es? Pieteicos programmai un sāku meklēt līdzekļus, lai varētu nokļūt tālajā sapņu zemē. Meklēt līdzekļus? Jā, izlasījāt pareizi. Visu šo piedzīvojumu diezgan traku padara tas, ka tu iesaisties apmaiņas programmā, brauc uz ASV pārdot grāmatas, bet par visu esi atbildīgs pats. Nekas netiek apmaksāts. Vienīgais, par ko nav jāuztraucas, mācības pirms darba un iespēja ēnot pieredzējušus studentus. Kopumā ir pieejams liels kompānijas sniegts morālais atbalsts, lai apgūtu darbu vislabākajā kvalitātē.

Viens no lielākajiem “Soutwestern Advantage” trumpjiem ir godīgums. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka menedžera teiktais bija 100% patiesība.

Pirms devos uz ASV, vairāku mēnešu garumā bija jāapmeklē semināri Rīgā. Tur pastāstīja par sadzīvi un ikdienas sīkumiem. Runājām, kā strādāsim tad, kad līs lietus, kā, kad būs +40 grādu temperatūra, apspriedām, kā veiksim pienākumus 12 stundas dienā, sešas dienas nedēļā. No galvas bija jāiemācās teksts, kas jāsaka pie katrām durvīm, pie kurām klauvēsim.  Sagatavošanās ir nopietna.

Ierodoties ASV, pirmā nedēļa visiem studentiem jāpavada Nešvilā, kur sākās pēdējais sagatavošanas process pirms vasaras. Tur notika padziļinātas mācības par pārdodamajiem produktiem – grāmatām, kā arī par kvīšu izrakstīšanu. Notiek tikšanās ar dažādiem pārdošanas speciālistiem, pastāstīts, kā kompānija redz studentu darbu realitātē.

Pēc mācībām Nešvilā kopumā ap 400 studenti no Eiropas izklīda pa visiem ASV štatiem, un sākās darbs.  Divpadsmit nedēļas, sākot pulksten 9, beidzot 21, ar divām 15 minūšu garām pauzēm pulksten vienos un piecos, pārdevu grāmatas. No durvīm uz durvīm. Peļņa bija aptuveni 40% no pārdotā apjoma: ja tu nedēļas laikā neko nepārdod, saņem 0 dolārus, ja pārdod grāmatas kopsummā par 1000 dolāriem, saņem aptuveni 350 dolārus. Varbūt kādam jau šobrīd tas šķiet nereāli, bet, piemēram, es savā labākajā dienā pārdevu grāmatas ar kopējo vērtību 1347 dolāri. Prātā gan paturiet to, ka man bija arī neskaitāmas nulles dienas. Un pašā sākumā man pat bija nulles nedēļa.

Vasaras garumā piedzīvoti dažādi notikumi, to kontrasts arī bija milzīgs. Viena lieta, kuru sapratu, nav svarīgi, kas notiek, svarīgi – kā tu uz to reaģē un tiec galā. Beigu beigās pierādījās menedžeru un vadības teiktais, ka pārdošana ir ciparu spēle. Nevar pārdot desmit grāmatas, ja satiec deviņas ģimenes, bet, ja pieklauvē pie 50 māju durvīm, kāds pirkt gribētājs atradīsies.

Šī ir pieredze, kuru man neviens neatņems. Esmu ieguvis jaunus draugus, iemācījies tiešās pārdošanas pamatus, veidojis ieradumus, kuri man palīdzēs turpmākajā dzīvē. Ikvienam jaunietim ieteiktu izmēģināt šo programmu. Šo trako, taču pilnīgi noteikti arī lielisko pieredzi jums neviens neatņems. Lieliski attīstīsiet angļu valodas prasmes, turklāt tas būs arī labs ieraksts CV. Ikvienam, kurš grib piedalīties, man ir viens padoms – ticiet, ko jums saka menedžeri arī reizēs, kad tas var šķist neloģiski. 

    Linda - 01.10.2015

    Šis ir reklāmraksts. Šī firma ir krāpnieki, kas izmanto jauniešu brīvo darba spēku, kas pēc tam vēl piemaksā, lai mājās tiktu. Bet viņiem tas tā “saborēts”, ka viņi par to vēl applaudē! Uzmanieties! Pēc šīs pieredzes uz ASV vairs nekad negribēsiet doties!

    Jay-z - 01.10.2015

    Lūdzu vecāki neļaujiet saviem bērniem braukt, atļaujiet tikai ja bērni izmanto savus līdzekļus, lai ir mācība uz visu mūžu. Būs vēja izmesti 3000 eiro.

    Elīna - 01.10.2015

    Mana un ļoti daudz citu studentu pieredze būtiski atšķiras no raksta autora pieredzes. Vasaras laikā LIELĀKĀ daļa studentu vai nu pamet programmu vai knapi knapi nosedz savus izdevumus (lai tiktu uz ASV un lai būtu neliela rezervīte nebaltām dienām, ir vajadzīgi apmēram 3000 EUR + ir jārēķinās ar dzīvošanas izdevumiem ASV, kas nebūt nav lēts prieks).
    Turklāt tas nav darbs no 9:00 līdz 21:00, bet gan no 6:15 (izej no mājām) līdz 22:00 (esi atpakaļ). Darba apstākļi ir ļoti neveselīgi- cilvēkam, kurš nekad nav pieredzējis +40, +45 grādu karstumu VISAS vasaras garumā ir grūti iedomāties, ko nozīmē strādāt 16 stundas dienā. Turklāt bieži vien nenormālie attālumi tiek veikti ar kājām vai velosipēdu un 10 kilogramu smagu somu uz pleciem. Tas ir brutāli un kā jau teicu- neveselīgi.
    Southwestern iesmērē studentiem šo programmu sakot, ka nekur, Tu kā jauns cilvēks tik ātri neiemācīsies, ko nozīmē pašam vadīt savu biznesu. Skatoties atpakaļ- pilnīgi un galīgi nepiekrītu.
    Turklāt, ja pieņem lēmumu aiziet no programmas, tevi burtiski izmet uz ielas. Dienā, kad pasaki, ka pamet programmu, tev liek izvākties no ‘mājām’ un principā tu plašajā Amerikā paliec viens pats. Kur dzīvosi, kā nopelnīsi naudu, lai nodzīvotu līdz vasaras beigām- tas viss ir tava problēma.
    Jaunieši un jauniešu vecāki- esiet ļoti ļoti uzmanīgi. Varbūt ir daži cilvēki ,kuri šajā programmā ir izķepurojušies bet procentuāli tā ir ļoti maza daļa no tiem, kas piesakas un reāli aizbrauc strādāt uz ASV.

      L - 23.10.2015

      Esmu piedalījusies šajā programmā pēdējos divus gadus. Šobrīd ar vasaras ienākumiem varu sevi finansiāli pati nodrošināt visu gadu un braukšu arī nākošgad. Man ļoti žēl, Elīn, ka Tev nesanāca, bet neuztraucies tepat Latvijā Maxima un Rimi nemitīgi meklē jaunus darbiniekus, tāpat arī citi uzņēmumi, kuros var veiksmīgi saņemt savus fiksētos ienākumus līdz mūža galam un tad droši doties pensijā, un pēc tam citām vecmāmiņām tirgus paviljonā stāstīt cik visi apkārt ļauni un mantkārīgi. :) Tādi cilvēki ar vajadzīgi un tāpēc visi, kas šo lasa – labāk palieciet tepat Latvijā. Nevajag nekur braukt un pieņemt lielus izaicinājumus. Šī programma nav domāta visiem!

      Joker - 23.10.2015

      Elīn, ja jau jūsu ir tik ļoti daudz, kāpēc neizveidojat anti- southwestern advantage programmu? Ā, pareizi tak – pat, ja šādu ideju vēlētos realizēt, jūs ātri vien padotos.

    Edvīns - 01.10.2015

    Labāk izmantojiet kādu no citām iespējām. Pats esmu braucis caur Studenttour, kas dod darba vīzu un pārējais ir Jūsu ieskatos, kurp doties, no Los Andželosas līdz Havajām. Tikai labi ka piektā daļa no šiem tirgotājiem kaut ko arī nopelna un pēc iztērētā darba tāpat meklē darbu vietējās iestādēs, ne jau tik gleznainos galamērķos, kādus pats vari izvēlēties. Cheers!

    Biju, pa nullēm arī sanāca, bet pieredze visai dzīvei.

    Esmu braucis programmā nu jau vairākus gadus un esmu nosedzis gan izdevumus, gan arī pats apmaksājis savas studijas augstskolā.

    Esmu redzējis desmitiem studentu. Tie, kas programmā nav veiksmīgi – viņi nekad neatzīst, ka paši vainīgi, bet čīkst, ka kaut kādi ārēji apstākļi.
    Interesanti, ka viņiem tā tas turpināsies visu dzīvi – vienmēr būs vainīgi citi, valdība, utt. Nav brīnums – šie ir tie paša līmeņa cilvēki, kas raksta stulbus komentārus Delfos.

    Liels malacis Dāvi, ka pieņēmi izaicinājumu un ieguvi šo unikālo pieredzi, tādi cilvēki kā Tu, dzīvē daudz sasniegs, bet tie, kas šeit raksta negatīvos komentārus, atvainojiet, bet paši vainīgi, ka dzīvē vienmēr būsiet pelēkā masa. ;)
    Kompānija studentiem tiešām dod unikālu iespēju nopelnīt skolas maksai, zināšanas par pārdošanu un komunikāciju kā arī iegūt neaizmirstamu piedzīvojumu un lieliskus draugus! Esmu bijusi šajā programmā un tas bija viens no lielākajiem piedzīvojumiem manā dzīvē! nemelošu, tas bija arī grūtākais, ko esmu darījusi, bet tas ir tā vērts, ja gribi dzēvē ko sasniegt! :)

    dainis - 08.12.2015

    Man ir viens jautājums “SA” kompānijai un tiem studentiem kas piedalījušies šajā biznesa projektā. Tajā bildē, kur visi sēž zilos kreklos un skatās uz ekrānu “Rational lies”. Kas ar šo frāzi īsti domāts?

      Jana - 23.02.2016

      Neesmu braukusi šajā programmā, bet esmu bijusi līdzīgā seminārā saistībā ar pārdošanu tepat Latvijā. Tā ir vārdu spēle – Rationalies (racionalizēt). Tas nozīmē padarīt lietas vienkāršākas, taču īstenībā dzīvē cilvēki, kas izsitušies uz augšu atzīst, ka lietas nekļūst vienkāršākas, bet pats cilvēks kļūst spēcīgāks. Līdz ar to racionalizēt ir kā ieskaidrot sev racionālus melus (rational lies) – ieskaidrot to, ka viss izskatās vienkārši un cilvēki ir sasnieguši augstus rezultātus tāpat vien, jo viņiem paveicies. Veiksmei ar to nav nekāda sakara – tas ir smags darbs, ko ne visi ir gatavi ieguldīt. Pati neesmu piedalījusies šajā programmā, jo vairs neesmu studente, bet, manuprāt, tā ir ļoti laba iespēja saprast ko nozīmē smagi strādāt, lai dzīvē izsistos uz augšu un sasniegtu daudz vairāk kā vidējais latvietis. Būtu es 10 gadus jaunāka, noteikti izmantotu šo iespēju. Malači jaunieši, kas uzdrīkstās! :)

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ. Nr. 90000069281) izsludina konkursu uz Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes Algas nodokļu daļas galvenā nodokļu inspektora ierēdņa amatu (vakance uz nenoteiktu laiku) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) pamatdarbības un atbalsta funkcijas īstenošana labprātīgas nodokļu, nodevu, citu valsts noteikto obligāto maksājumu un tieši piemērojamos Eiropas Savienības normatīvajos aktos par muitas lietām noteikto maksājumu saistību izpildes, aprēķināšanas un maksāšanas pareizības kontroles un atbalsta jomā. Mūsu vērtības ir efektivitāte, atbildība un sadarbība. Ja Tev ir: akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība; zināšanas nodokļu normatīvajos aktos; spēja strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; pamatprasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; nevainojama reputācija. Ja Tev ir kāda no šīm īpašībām vai prasmēm, mēs Tevi gaidām Algas nodokļa daļā: proti argumentēt un pamatot savu viedokli; esi nosvērts, komunikabls un atvērts jautājumiem; atbildības sajūta, precizitāte, disciplinētība un līdzsvarotība; pārzini vai interesē kā notiek process kādā no nozarēm, piemēram, būvniecības nozarē, mazumtirdzniecībā, ražošanas nozarē, sabiedriskajā ēdināšanā, pakalpojuma sniegšanā; spēj saskatīt likumsakarības, analizēt un aprakstīt iegūto informāciju; proti strādāt ar datoru un programmām; labprāt dodies ārpus darba vietas; jūties droši svešā vietā un spēj runāt ar jebkuru personu. Tev ikdienā būs šādi pienākumi: Jākomunicē ar nodokļu maksātājiem kā klātienē vai attālināti, tā rakstiski. Jārīko un jāpiedalās klātienes un attālinātajās tikšanās ar nodokļu maksātājiem. Jāveic nodokļu maksātāja saimnieciskās darbības apmeklēšana/novērošana. Jāgatavo pieprasījumi nodokļu maksātājiem, kredītiestādēm, valsts un pašvaldību institūcijām. Jāstrādā ar programmām un informācijas sistēmām. Jāvērtē grāmatvedības reģistri un dokumenti. Jāanalizē iegūtā un apkopotā informācija. Jāapraksta rezultāti, gatavojot nodokļu rēķinus un lēmumu projektus. Jāsadarbojas ar kolēģiem. Mēs piedāvājam: Stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1483 līdz 1719 EUR (bruto), pārbaudes laikā līdz 1521 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes ilguma attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; Tev būs sociālās garantijas. Apdrošināšanas polisi. Brīvas papildus dienas (papildatvaļinājuma dienas). Iespēju strādāt daļēji attālināti. Labas izaugsmes iespējas. Ieguldīt savas zināšanas un prasmes. Tavs darbs būs novērtēts no kolēģu un vadības puses. Ātri apgūt darba pienākumus. Teicamu kolektīvu. Elastīgu un ērtu darba laiku. Priekšrocības pretendentam ar: akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību ekonomikā vai komerczinībās un administrēšanā vai tiesību zinātnē; pieredzi nodokļu administrēšanā vai uzņēmējdarbībā, vai finanšu vadībā, vai finanšu analīzē, vai grāmatvedībā, vai auditā vai tiesību zinātnē ne mazāk kā divi gadi. Ierēdņa dienesta vieta: Beātes iela 49, Valmiera. Pieteikuma vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 20 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz NNVP_AND_GNI_Valmiera_Vards_Uzvards”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam ierēdņa amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67121490. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru +371 67122633 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: GALVENAIS NODOKĻU INSPEKTORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-22 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ.Nr.90000069281) izsludina konkursu uz Informātikas pārvaldes Reģionālās tehniskā atbalsta daļas Otrās nodaļas vecākā informācijas tehnoloģiju administratora darbinieka amatu (1 vakance uz nenoteiktu laiku) Informātikas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmuma dienesta (turpmāk – VID) atbalsta funkcijas īstenošana informācijas sistēmu resursu pārvaldības jomā. Mūsu vērtības ir: efektivitāte, atbildība, sadarbība. Ja Tev ir: vidējā vai profesionālā vidējā izglītība; praktiskas zināšanas par datortīklu (LAN) uzbūvi, izmantotajiem protokoliem, konfigurēšanu un darbības principiem; padziļinātas un praktiskas zināšanas par darbstaciju operētājsistēmām un lietojumprogrammām, to uzstādīšanu un apkopes veikšanu; padziļinātas un praktiskas zināšanas par datortehnikas t.sk. perifērijas iekārtu uzbūvi, darbības principiem un veidiem; labas prasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; spēja patstāvīgi organizēt darbu un strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; spēja uzņemties atbildību un pieņemt lēmumus; atbilstība likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām; nevainojama reputācija. Ja esi gatavs nodrošināt: lietotāju tehnisko atbalstu, datortehnikas un programmatūras problēmu lokalizāciju un risināšanu; datortehnikas sagatavošanu un uzturēšanu; tehniskās infrastruktūras un serveru darbības uzturēšanu; informācijas un komunikāciju tehnoloģiju drošības pasākumu nodrošināšanu. Pievienojies mūsu kolektīvam, jo mēs piedāvājam: stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1405 līdz 1777 EUR (bruto), - pārbaudes laikā līdz 1529 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; interesantu un stabilu darbu, draudzīgu kolektīvu; personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; iespēju piedalīties dažādās apmācību programmās; sociālās garantijas; veselības apdrošināšanas polisi no pirmā mēneša; papildatvaļinājuma dienas. Priekšrocības pretendentiem ar: vidējo vai vidējo profesionālo izglītību informācijas tehnoloģiju jomā; praktisko darba pieredzi informātikas jomā vismaz vienu gadu; B kategorijas vadītāja apliecību. Darbinieka darba vieta: Beātes iela 49, Valmiera, LV-4201 Motivācijas vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 15 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas dienas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz IP_RegioTAD_2N_VITA_Vārds_Uzvārds”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam darbinieka amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67123444. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru 67122630 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJU ADMINISTRATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Informācijas tehnoloģijas / Telekomunikācijas Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-17 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Mūsu partneri