Valmieras Ziņas

Mainīta maksa par autostāvvietas pie Vaidavas ezera izmantošanu (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Trešdien, 4.jūlijā stājas spēkā grozījumi Kocēnu novada pašvaldības saistošajos noteikumos “Maksas autostāvvietu ierīkošanas, uzturēšanas, apkalpošanas un lietošanas noteikumi Kocēnu novada Vaidavas pagastā”, kas paredz izmaiņas maksas autostāvvietas pie Vaidavas ezera izmantošanas izcenojumos, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Kocēnu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Turpmāk par autostāvvietas izmantošanu pie Vaidavas ezera motociklu, motorolleru un mopēdu īpašniekiem būs jāmaksā viens eiro dienā, vieglo automašīnu, triciklu un kvadraciklu īpašniekiem – 1,5 eiro dienā, bet vieglajām automašīnām ar piekabi, autobusiem un kravas automašīnām – trīs eiro dienā.

Kā norādīja E.Upīte, cenu pieaugums katrai transportlīdzekļa grupai ir vien dažu centu apmērā, tomēr Kocēnu novada domes sēdē šī gada 30.aprīlī pieņemts lēmums apstiprināt izmaiņas autostāvvietas izmantošanas izcenojumā, pamatojoties uz Vaidavas ezera pludmales teritorijas uzturēšanas un apsaimniekošanas izmaksu pieaugumu.

Par autostāvvietas izmantošanu jāveic priekšapmaksa skaidrā naudā, samaksājot to kasierim un saņemot biļeti, uz kuras norādīts biļetes iegādes datums. Iegādātā biļete ir derīga tikai tās iegādes datuma dienā līdz plkst.22, norādīja E.Upīte.

Tāpat viņa atzīmēja, ka vairākām iedzīvotāju kategorijām ir tiesības izmantot autostāvvietu bez maksas. Tādas tiesības ir I un II grupas invalīdiem, kuru transportlīdzeklis aprīkots atbilstoši ceļu satiksmes noteikumu prasībām un personām, kuras pavada I grupas invalīdu, uzrādot invalīda apliecību.

Tāpat bezmaksas autostāvvietas izmantošana nodrošināta operatīvo transportlīdzekļu vadītājiem, pildot dienesta pienākumus, kā arī transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem izsniegta Kocēnu novada domes Vaidavas pagasta pārvaldes noteikta parauga atļauja autostāvvietas izmantošanai bez maksas un transportlīdzekļu vadītājiem uz laiku līdz piecām minūtēm.

Maksas autostāvvieta darbojas vasaras periodā līdz 31.augustam. Kā norādīja E.Upīte, noteikumi ir saistoši visām fiziskām un juridiskām personām, kuras izmanto autostāvvietas pakalpojumus Kocēnu novada Vaidavas pagasta administratīvajā teritorijā.

    Jurists - 22.07.2018

    Tacs idiotisms var but tikai latvija. Jo nekur eiropa nav jamaksa. Latvija ir izņēmums. Vieņiga tuvāka vieta kur ģimenem ar berniem braukt atpusties pie ezera. Jaņem vel jauzliek maksa par stāvietu kur pariz mašīnam vietam un ja noliedz blakus. Ta pašvaldības pakalpiņi klāt un soda pilnā apmēra. Kauns. Tas kas pieņema tik apsurdu lēmumu par maksas stāvietam laikam bij alhahola reibuma.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri